Диети и слабеење

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
-ne znam sega koj kolku e spremen da dade od sebe za da postigne rezultati,ama vo sekoj slucaj slabeenjeto,t.e. topenjeto na mastite ne e bas nesto mnogu tesko(zavisi kolku trud ke bide vlozen,tolkav ke bide i rezultatot).samo kolku za sporedba da vi kazam kako izgleda dieta na profesionalec;za vreme na pripremi pijat i do 10l voda,a 3-4 dena pred natprevar voopsto i ne pijat voda,za hranata da ne vi ni zboram,sostavena samo od proteini,bez nikakvi jaglehidrati,za masnotii pak da ne zborime.vo sporedba so profesionalcite,ovie normalni dieti izgledaat mnogu lesni,a i se.zatoa ne barajte samo nekoja volsebna dieta i pocnete so vezbanje,normalno so instruktor koj znae sto i kako treba da se vezba,i kakva hrana treba da se konsumira(koj e i nutricionist istovremeno),vo sprotivno ako prezemate na svoja raka bez strucna pomos moze da bide stetno za vaseto zdravje i za vasata linija.a samo kako napomena zeni kako sto e JENIFER LOPEZ,ANGELINA JOLI i dr.voopsto ne se slabi ,ama se mnogu dobro gradeni,toa moze da se postigne samo so harmonija pomegu vezbanjeto i dietata.kako primer samo videte kolku pari mu plati JENIFER LOPEZ na fitness instruktorot za da ja vrati vo forma,i toa samo edna nedela posle poroduvanjeto.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
inaku za nekoj koj saka nesto pobrz efekt,sega samo sto go dobivme najdobriot topac na masti HYDROXSYCUT,broj 1 vo svetot od najrenomiranata svetska firma MUSCLETECH.koja e i oficijalen sponzor na MR.OLYMPIA

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
E pa ako sakas pobrzo ,zosto i jas ne mozam so godini da cekam za rezultati,zemi Javorov sirup ..jas uspesno simnav 13 kg i si se vrativ na moite 52 vo rekordni 2 meseci ,ama da znaes deka kilogramite se vrakaat ako posle prestanuvanje na sirupot jades vo enormni kolicini,znaci ke go dopies i potoa sleduva dite hrana so pomalce kalorii,ovosje zelencuk,i nikako jadenje posle 7 casot.Teretana obavezno zaradi zategnuvanje na turgorot na kozata,ako sakas da ima rezultati.I da ti napomenam ne se jade nisto dodeka go pies sirupot,treba da si psihicki pripremena dobro da znaes sto sakas .
Naoirna e ovaa dieta.
Mene povekje mi izgleda na maltretiranje :P. iskreno kazano bez navreda.
Jas koga ja pocnav dietata za nedela do 2 nedeli go nauciv organizmot da si zema pomalce hrana. Pa poslem toa fakticki si jadev sve sto sakav ama ne mozev povekje od kriska do 2 da jadam zasto so toa se najaduvav.

I fala bogu sto si se nauciv da jadam salato mnogu i da go izbegavam lebot.Sepak treba da se proba ne vikam ne.A za preparatot sto zborat jas toa ne bi go preporacal zasto prirodno si e prirodno i nisto ne mu fali na toa sea. :baeh:

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..ФАЛА :pipi:
..решено..од денеска сум на диета :pos2:..не на диета..ама намалив..не вечерав :pipi:...не ајдев благо...=)
..не дека е малтретирање..ама сепак тражи време од кое ретко моем да го издвоим..заш од пон до петок.. ми е занигде..заш сум два дена у недела на пракса оцабајле..попладне на школо..учење навечер и оцабајле..и све тоа е одземање на време =)..

Член од
24 септември 2008
Мислења
10
Поени од реакции
1
Najmnogu pomaga dietata od vita diet ama da ne se prekinuva.Jaz za 5meseci simnav20 ama poslem se opustiv i pak si gi kaciv.Sega eve pak pocnuvam i dobro mi odi.Sakam da prasam dali nekoj vecba na total cim i kakvi rezultati dobil.

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
од секогаш сум имала слим изглед но минатото зимо за првпат имав потреба од диета, и од тогаш имам поинаква перцепција за храната и почит за лугето со поголема тежина.. Баш бидејки сфатив дека не е воопшто лесно да се намалат вишокот килограми, ниту пак да се осекаш убаво со нив. Мене лично ми требаше месец да се вратам во нормала, симнав некои 6 килограми со диета и орбитрек. Вежбањето ми стана навика а диетата ми го промени начинот на исхрана од тогаш така што целата таа ситуација ја доживувам како позитивна ствар што ми се случила:pipi: Ако некој е во потрага по нова диета за испробување нека ми пише пп топло ке ја препорачам мојата :)

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
..ФАЛА :pipi:
..решено..од денеска сум на диета :pos2:..не на диета..ама намалив..не вечерав :pipi:...не ајдев благо...=)
..не дека е малтретирање..ама сепак тражи време од кое ретко моем да го издвоим..заш од пон до петок.. ми е занигде..заш сум два дена у недела на пракса оцабајле..попладне на школо..учење навечер и оцабајле..и све тоа е одземање на време =)..
OK milo mi e sto se resi. Sepak znaj dietata ne e za da gi simnes kilogramite.Dietata e za da go smenis nacinot na ishrana. Da go naviknes teloto podrugo da se odnesuva na hranata. Nikoj nemam slusnato deka od zdrava hrana mu bilo loso :P:pos2::pos2::pos2:. So srekja pa se slusame.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
OK milo mi e sto se resi. Sepak znaj dietata ne e za da gi simnes kilogramite.Dietata e za da go smenis nacinot na ishrana. Da go naviknes teloto podrugo da se odnesuva na hranata. Nikoj nemam slusnato deka od zdrava hrana mu bilo loso :P:pos2::pos2::pos2:. So srekja pa se slusame.
.. денес е втор ден и супер е =) хих...само шо ми е криво зарад благото...еее...
..знам дека диетата е за да го сменам начинот на исхрана...но сепак и за килце да смакнам =) ...

elencesrce

Love Is In The Air!
Член од
10 јануари 2008
Мислења
95
Поени од реакции
2
хех интересна тема ... ако некој сака да ослаби тогаш нека намали малку со благо и леб па ќе ги види резултатите за 1недела

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Еве ја диетата од Devilish Angel,па на кој му треба нека си ја има.

ДИЕТА ЗА 15 ДЕНА(од болница-Кардиологија) ГАРАНЦИЈА 100%

Доручекот е ист во текот на 15 дена,а се состои од 1 овошје (портокал,круша,праска,диња,лубеница,не смее банана и грозје) двопек,шоља кафе или чај без шеќер.

1 ден

Ручек

1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко

Вечера

2 домати или 2 дл.варени домати
2 варени јајца
1/2 главица зелена салата или краставица
2 двопек

2ден

Ручек

1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко

Вечера

125 гр.варено телешко месо
1 домат
1 портокал
1 двопек
1 шоља чај или кафе без шеќер

3 ден

Ручек

1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко
1 главица зелена салата или краставица

Вечера

125 гр.варено телешко месо
1 портокал
1 двопек
1 шоља чај или кафе без шеќер

4 ден

Ручек

125 гр.кравјо сирење
1 домат
1 двопек

Вечера

125 гр. варено телешко месо
2 домати
1 јаболко
1 двопек

5 ден

Ручек

200гр.варено месо или риба
1 домат
1 двопек

Вечера
1/2 кг.варен зеленчук(морков,грашок,компир)
1 варено јајце
1 двопек

НАПОМЕНА:Месото и варениот зеленчуксе зачинуваат со вегета,6 и 7 ден се без диета.За време на диетата не се пие алкохол.
После 5 ден се губат 2,5 до 5 кг,а по два дена се повторува 3 пати по 5 дена и за 15 дена се губат без последици по здравјето 15 кг.,и нема да се вратат во колку по диетата јадете нормално освен секој понеделник:
Доручек: 1 чаша сок од лимон без шеќер
Ручек : 1 јаболко,1 двопек
Вечера : 1 варено јајце,1 домат,1 двопек
Фала за диетата, но имам неколку прашања:

1). Дали за доручек може да се јадат цитрони или само наведените овошја (портокал, круша, праска, диња, лубеница)? И дали е битно какви јаболки - зелени, по кисели, или црвени, по благи?

2). Колку е “едно канче“ кисело млеко, колку е тоа во грамажа? Јас сум у странство и ваљда кисело млеко западњациве го викаат “кефир“ или па “јогурт“?

3). Ич немам претстава колку е 1/2 главица зелена салата, ако може грамажа отприлика меѓу Х и У?

4). Дали под двопек се мисли печено лепче, “тост“? Ако да, каков леб да се користи?

5). Што да се јаде тие два дена одмор после петтиот ден???

6). Дали после првите 5 дена, и после 2 дена пауза од диетата, дали во следната фаза 3 х 5 дена има 2 дена одмор меѓу нив?

7). Ако не јадам варено телешко месо, дали може риба наместо телешко (петиот ден вика варено месо ИЛИ риба?

8). Колку вода да се пие и кога во текот на диетата. Дали е дозволено кисела вода?

9). После диетата, секој понеделник се пие сок до лимон. Колку лимон да се исцеди?

Многу ми е важно да добијам појаснувања на време зашто морам одма да почнам со диетата.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Јас само еден совет да ви дадам околу тие диети од кардиологија и слични на нив.Тие диети се даваат на пациенти што треба итно да бидат оперирани и итно им е потребно да го намалат вишокот на килограми.Значи тие диети се практикуваат кога треба брзо да се ослаби,без да се размислува за естетиката потоа.
Сите диети кои се пропишани така строго и кои симнуваат килограми магично,истите тие диети со своите нус појави ги дуплираат килограмите од кога ќе се престане.

Подобра здрава исхрана 3 месеци од колку таква диета 3 недели.

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
Јас само еден совет да ви дадам околу тие диети од кардиологија и слични на нив.Тие диети се даваат на пациенти што треба итно да бидат оперирани и итно им е потребно да го намалат вишокот на килограми.Значи тие диети се практикуваат кога треба брзо да се ослаби,без да се размислува за естетиката потоа.
Сите диети кои се пропишани така строго и кои симнуваат килограми магично,истите тие диети со своите нус појави ги дуплираат килограмите од кога ќе се престане.

Подобра здрава исхрана 3 месеци од колку таква диета 3 недели.
Tuka najmnogu te podrzuvam.Zdravo si e zdravo

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Па ја да јадам тоа 3 недели има да завршам у демир хисар на лекарства.. Боље ич да не јадам

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
од секогаш сум имала слим изглед но минатото зимо за првпат имав потреба од диета, и од тогаш имам поинаква перцепција за храната и почит за лугето со поголема тежина.. Баш бидејки сфатив дека не е воопшто лесно да се намалат вишокот килограми, ниту пак да се осекаш убаво со нив. Мене лично ми требаше месец да се вратам во нормала, симнав некои 6 килограми со диета и орбитрек. Вежбањето ми стана навика а диетата ми го промени начинот на исхрана од тогаш така што целата таа ситуација ја доживувам како позитивна ствар што ми се случила:pipi: Ако некој е во потрага по нова диета за испробување нека ми пише пп топло ке ја препорачам мојата :)
бидејки добив повеке пораки да не одговарам на сите поединечно повелете тука:

Диета

Доручекот во текот на диетата секој ден е овошје. Се јаде или две овошки во пар или една рака ситно овошје. (Се’ освен банана)

1 ден
ручек: -еден тањир супа
-три ресторански шницли месо
-салата(неограничено)
-парче интегрален леб
вечера: -половина од ручекот

или
ручек: -три варени јајца
-парче сирење
-салата(неограничено)
-парче интегрален леб

*тоа што се јаде за ручек се јаде и за вечера. Не се мешаат двете опции во еден ден.

2 ден
ручек: -варен компир или грашок или грав или боранија или ориз итн.. (you get the picture)
-салата(неограничено)
-парче интегрален леб

*тоа што се јаде за ручек се јаде и за вечера. Не се мешаат повеќе опции во еден ден.

3 ден
ручек: вегетраријанска пица со зачини и кечап или варени тестенини со кечап
вечера: -три топки сладолед или 2-3 колачиња или парче торта
- и (обавезно) еден ред чоколадо за готвење
4 ден
ЦЕЛ ДЕН ОВОШЈЕ

*во текот на диетата се користи маслинов зејтин и диетална сол

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
A da probate ova. Sekoj den koga ke stanes od sabajle najadi se ovosje kolku sto ti dusa saka ili pak ako ne te mrzi napravi si salata :D.

Za rucek isto taka najadi se ovosje ili salati.BEZ LEB ili KoMPIRI ili ORIZ. OBAVEZNO CVEKLO zaradi krvta da se jade.Vo nedelata 2-3 pati da se jade meso AMA samo meso (preoporaka da ne bide nesto mrsno mnogu) bez leb ili slicno nesto na nego sto bi te zasitilo. Jas so mesoto bi jadel na primer zelka ili nekoj drug vid na salata( i falabogi vince ili PIVOOOO). i za vecera nesto polesno isto taka moze salata ili pak ovosje kolku sto sakas jadi AMA ZAPAMTI 3-4 saati pred da legnes da jades.

Ete vi za svaki dan :D:D:D pa povelete. DOKAZANO NA MENE ccc

Kajgana Shop

На врв Bottom