Диети и слабеење

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Voda zelncuk umereno so ovosh , belo meso ( pilesko i riba ) ,
crn leb , nikakvi testeni oriz kompiri pored GI grav , leka grashok e mnogu po kosrisno i togas ne mislam na mandzi so zaprski nego varen zelencuk, nesto sto jadam jas cesto e karfiol piperka morkof i brocula malce varena da e crispi i posle vo relna malce podpeceno eptem vkusno i zdravo so to mozis da jadis malce pilesko ili riba
Dvizenjeto ti e pobitno od hranata moras da se dzivizish , da vezbas i samo ke dojdi od seba
Ti posakuvaam uspeh

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
ragazza напиша:
Voda zelncuk umereno so ovosh , belo meso ( pilesko i riba ) ,
crn leb , nikakvi testeni oriz kompiri pored GI grav , leka grashok e mnogu po kosrisno i togas ne mislam na mandzi so zaprski nego varen zelencuk, nesto sto jadam jas cesto e karfiol piperka morkof i brocula malce varena da e crispi i posle vo relna malce podpeceno eptem vkusno i zdravo so to mozis da jadis malce pilesko ili riba
Dvizenjeto ti e pobitno od hranata moras da se dzivizish , da vezbas i samo ke dojdi od seba
Ti posakuvaam uspeh

Јас ти посакувам да научиш правопис.

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
yin yang напиша:
Јас ти посакувам да научиш правопис.
shteta shto si tolku ogranichena da ti se potrebni bukvi da svatish nekoj raboti. (ogranichena jas go koristam kako zamena za glupa)

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Прекинете две!
Карајте се преку пп а не тука на форум!

ДИЕТА

Експресно слабеење

Иако постојано опседнати со методите за усовршување на фигурата, жените секогаш се во потрага по нов начин, нова диета со волшебна моќ, што може за седум дена да нў внесе во облека помала за еден број од нашиот вообичаен конфекциски. Секојдневната облека ја прикрива несовршената линија, но малиот црн фустан, скудната кошула, или припиените панталони, ни од далеку не се толку великодушни. Завиткани во удобната зимска облека, одеднаш ќе се сетиме дека нў очекува некоја свеченост или забава, а веќе е предоцна за да се направи нешто. Или можеби не?

Еве што предлагаат личните тренери на славните ѕвезди, кои иако се вечно на диета, понекогаш мора да ја дотераат линијата за само неколку дена.

Диета за две седмици

Во текот на две седмици навистина можете да се намалите за еден број (приближно 3 до 4 кг. ) на здрав начин, вели Џоана Хол, стручњак за фитнес и тренер на Мишел Колинс и Дајдо. Најважно е секој ден да се вежба.

Што да се јаде?

Појадокот, ручекот и вечерата се задолжителни, плус овошен сок во средината на претпладнето, кој ќе ви обезбеди енергија и ќе го ублажи гладот. Во текот на попладнето, можете да изедете ужина приближно од 100 калории, а половина час пред вечерниот оброк, обилна чинија со топла супа, која ќе ви го наполни желудникот.

Мора да се признае дека 1.300-1.400 калории, колку што треба да се консумираат со оваа диета не се многу, но ако внесувате доволно храниливи материи, диетата нема да биде опасна за здравјето.

-Секој ден пијте (или јадете со житни растенија) 3 дл. варено млеко, па 2 л. вода, правилно распоредена во текот на денот. Потребно е да изедете 5 порции овошје и зеленчук. Вклучете многу јаглеродни хидрати со низок гликемиски индекс (брзина со која јаглеродните хидрати се претвораат во гликоза или шеќер во крвта), како тестенините и интегралните жита, зашто тие ќе ви обезбедат долготрајна енергија и ќе ги спречат нападите од глад. Исто така, јадете есенцијални масни киселини (риба), неопходни за добра работа на метаболизмот, потоа овошје, заради витамините и белковините, заради обновување на ткивото.

-Научете да ја контролирате порцијата, зашто повеќето од нас, едноставно јадат премногу. Парчето месо би требало да биде во големина на дланката, парчето сирење со големана на кутија кибрит, тестенините (варени) - две лажици. Набргу ќе се навикнете на помало количество храна.

-Не јадете скроб (месено тесто, ориз и леб, или коренесет зеленчук, како компирот) по пет часот попладне, зашто во вечерните часови не ви е потребна толкава енергија.

-Внимавајте да јадете многу течна храна, како супа, варива и сокови: истражувањата покажуваат дека тие оставаат поголемо чувство на ситост, отколку сувата храна.

Што да се прави

-Пешачење. Постепено продолжувајте го времето, а цел е маратон од 45 до 50 минути, поделен во тури од 10 до 15 минути.

-Мост. Оваа вежба ги зацврстува задникот и стомакот: легнете на грб, свиткајте ги колената, со стапалата потпрете се на подот, а рацете поставете ги покрај телото. Стегнете ги стомачните мускули и со силата на колковите подигнете го задникот од земјата толку, за телото од рамениците до колениците да биде во дијагонална линија. Задржете се во таква положба 10 секунди. Вежбата ќе биде потешка, ако ја испружите едната нога: тогаш во подигната положба задржете се 4-5 секунди, па повторете со другата нога. Вежбата повторете ја 10 пати.

Една седмица

Личните тренери што ги доведуваат во форма славните ѕвезди за големите случувања, тврдат дека телото може да се зацврсти само за една седмица. Дејвид Кирш ја довел во фантастична форма врвната манекенка Хајди Клум, а Софи Дал токму нему му ја должи својата трансформација од конфекцискиот број 42 до 38. Повеќе од загубената тежина е вода, а не маснотии. "Но ако избегнувате храна што содржи вода и го забрзате метаболизмот со секојдневно интензивно вежбање, по една седмица, сигурно ќе бидете полесни"- вели Кирш.

Што да се јаде?

Повеќе немасни белковини и зеленчук, распоредени во 5 мали оброци, со еднакво количество белковини и јаглеродни хидрати, и многу вода (најмалку 2 литри дневно). Оброците може да се состојат од три лажици ориз и три лажици туна, тенки кришки тост, со едно јајце, или мала порција пилешко од скара, со исто толку тесто. Важно е оброкот да се испланира однапред. При планирањето на неделното мени, внимавајте на следното.

-Пченичниот леб, бисквитите, тестенините и житата, почесто од другата храна предизвикува надуеност. Навистина осигурува енергија, но можете да живеете една седмица и без нив. Јадете повеќе немасни белковини (риба, пилиешко, мисиркино месо), кои ќе ви обезбедат енергија и чувство на ситост. Во спротивно, ќе чувствувате неиздржлив глад и на крајот ќе се прејадете.

-Ако сосема ги исфрлите јаглеродните хидрати, ќе останете без енергија, но ако ги ограничите на неколку плодови дневно и зеленчук со лисја (подобро од компир), ќе се чувствувате добро. Секако, јаглеродните хидрати во вид на бисквити, колачи и друга слатка храна, треба сосема да ги исфрлите.

-Повеќето луѓе што ќе ги исфрлат млечните производи, слабеат брзо. Ако ги исфрлите засекогаш, мора многу внимателно да јадете, за да си обезбедите калциум од други извори, но за една седмица, можете да ги надополните со производите од соја.

-Алкохолот носи празни калории, а по неколку пијачки и цврстата волја ја одвејува ветрот.

Можете да јадете само белковини и брзо да губите тежина, но тоа не е здраво, па ни за кус рок. Но, ако во секој оброк јадете малку немасни белковини, ќе го забрзате метаболизмот. Покрај тоа, согорувањето на белковините е подолготрајно, па подолго време ќе бидете сити.

-Сиот зеленчук ( освен компирите) е добар: брокулата, кељот, цвеклото, празот... богати се со влакна што ќе го исполнат желудникот, а нема да чувствувате надуеност.

-Изедете најмалку два плода овошје дневно, а оние богати со шеќер, како бананите или грозјето, ограничете ги на една порција.

-Јадете масна риба, како лосос, туна и скуша. Маслото од рибата, како и малку маслиново, или масло од сусам, ќе созда чувство на ситост.

-Не заборавајте да пиете вода, зашто таа го поттикнува отстранувањето на токсините од организмот и ја намалува отеченоста на телото.

Што да се прави?

Мат Робертс, личниот тренер на Наоми Кемпбел, Натали Имбруглија и Труди Стајлер, препорачува комбинација на аеробик вежби и вежби за издржливост, зашто тие имаат најдобар ефект за мускулите. Вежбајте ги големите мускулни состави: брзото одење или трчање ги зајакнува квадрицепсите и листовите, а пливањето грбот и градите. Вежбањето на горниот дел од телото дава брзи резултати: ќе се изненадите кога само по неколку дена вежбање, ќе ви се разубави деколтето. Кога ќе ги зајакнете мускулите, тоа значи дека согорувате повеќе калории, дури и во мирување. Ако пропуштите едно вежбање, надоместете го , зашто ако еднаш почнете да ги прескокнувате тренинзите, тешко ќе ја постигнете целта. Стручњаците тврдат дека е најдобро да се вежба наутро, пред појадокот и да се јаде половина час по вежбањето. Тоа го поттикнува метаболизмот и согорува повеќе калории. Исто така треба да се пешачи, 30-40 минути дневно.

Забавата е навечер?

Тренерот Ники Вотермен, кој се грижеше за Дениз ван Утен, верува дека никогаш не е доцна да си го поправите изгледот. "Држењето е од пресудна важност: исправен од, може значително да ве смени. Подигнете ја брадата, така што ќе биде паралелна со подот, рамениците повелечете ги наназад, а боковите исфрлете ги нанапред", советува Вотерман. А веќе со 20 минути вежбање, пред да се облечете, ќе ви се поправи држењето и ќе ви се зголеми самодовербата.

Раце

Застанете со грбот свртени од едно зацврстено столче, фатете се со рацете за работ на седиштето и спуштете се толку, за задникот да ви биде во висина на седиштето. Рацете се зад телото, а нозете напред, под агол од 90 степен во однос на подот. Полека спуштајте го телото, сў додека задникот не дојде на десетина сантиметри од подот. Задржете се во таа позиција, а потоа подигнете се со силата на рацете. Повторете 15 пати.

Задник

Застанете исправено со рацете на боковите. Исчекорете напред со левата нога. Колената свиткајте ги толку, задесно да го допрете тлото, а во десното бедро да чувствувате напнатост. Вратете се во почетната позиција. Повторете 15 пати со секоја нога.

Колкови

Застанете исправено, стапалата се раздвоени малку повеќе од ширината на колковите. Спуштете се во полуклекната позиција, така што бедрата ќе да бидат паралелни со подот. Задржете се малку во таа положба, а потоа полека подигнете се. Додека се спуштате, задникот исфрлете го наназад ( како да се обидувате да најдете столче зад себе), а погледот е вперен напред.

Стомак

Легнете на грб, лесно свиткајте ги колената и рацете ставете ги на бедрата. Лесно подигнете ја главата и рамениците од подот. Не го кревајте трупот докрај. Рацете треба да лизгаат по бедрата до колена. Задржете се малку во таа положба, а потоа, вдишувајќи спуштете се на подот. Постојано гледајте во точка високо на ѕидот.

За темава толку од мене од Господа појќе!
IsidoraD, ако и ова не ти помогне...:pop:

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
IsidoraD напиша:
Inaku ja probav dieta na Atkins posle sedum dena nemav sila za nisto,i bubrzeite mnogu stradaat:ne: .sepak zdravje mi e povazno.
Pozdravce do site:)
E ko drobi OBIDIEN ona luda e....
Kolku mrazam koga sum vo pravo za ovakvi raboti -- ali ajde....
za pamet rekle starite...

V

Vlad II Draculea

Гостин
Abe ve slusam.. i se cudam.. batali dieta.. sekoj veli deka nema vreme za nisto no ako se saka se se mozi. zatoa sportuvaj.. batali dieti.. so dieta oslabev 13 kg za 1 mesec emto... so dieta sto ja napraviv od vrednost na kalorii.. dietata se vika... jadi se so ti se jadi.. samo jadi go preku celiot den ne na 3 pati.. t.e. stanuvas sabajle i na gladno jadis ovosje emto na sekoj pola sat.. kaj 12 pijas 2 l voda ili caj(ohne zuker)... i koga ke ja ispies vodata po 1 cas jades Kolku sakas zelka ili bilo kakva salata...posle 1 cas jades vareno meso(samo ne svinsko).. i gledaj da ne jades pokasno od 8 casot.. i navecer e najvazno sto e mozno povejke da treniras.. t.e. zamenete go kompjuterot i televizorot so 1 cas trening..
P.S. kako sto kazav na pocetokot oslabev 13 kg za 1 mesec so kolku sto sakam jaejne..no losoto e sto naredniot mesec povrativ 10 emto vezbav.. taka da nemoj da pravis nesto sto e neprirodno.. jadi kolku sakas pijaj sto sakas.. ama i bez da sakas mrdni go gazo malce ponastrana od fotejla... znam deka e ubavo da se sedi.. i plus vo sport ne spajga pesacejne... probaj joging, fitnes.. plivajne.. rolerki(najdobar nacin za sogoruvajne kalorii)..i molam.. cigari kolku sakas..no alkohol ic... Najvazno e da PIES minimum 2 l voda psoto bubrezite itoa kako stradaat so topejne na masti bez H2O... aj mrs sega

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Убаво кажано, ако го занемариме тоа „мрш сега” на крајот.

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
OBDN напиша:
E ko drobi OBIDIEN ona luda e....
Kolku mrazam koga sum vo pravo za ovakvi raboti -- ali ajde....
za pamet rekle starite...
Znaev deka e shetna samo sto ete sakav da probam i da se uveram samata.Se gubat kilogrami stvarno (za 7 dena izgubiv 5 kg) ama Kako sto rekov zdravjeto mi e povazno.
Ali ete u pravo si bila:icon_lol:

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Vlad II Draculea напиша:
Abe ve slusam.. i se cudam.. batali dieta.. sekoj veli deka nema vreme za nisto no ako se saka se se mozi. zatoa sportuvaj.. batali dieti.. so dieta oslabev 13 kg za 1 mesec emto... so dieta sto ja napraviv od vrednost na kalorii.. dietata se vika... jadi se so ti se jadi.. samo jadi go preku celiot den ne na 3 pati.. t.e. stanuvas sabajle i na gladno jadis ovosje emto na sekoj pola sat.. kaj 12 pijas 2 l voda ili caj(ohne zuker)... i koga ke ja ispies vodata po 1 cas jades Kolku sakas zelka ili bilo kakva salata...posle 1 cas jades vareno meso(samo ne svinsko).. i gledaj da ne jades pokasno od 8 casot.. i navecer e najvazno sto e mozno povejke da treniras.. t.e. zamenete go kompjuterot i televizorot so 1 cas trening..
P.S. kako sto kazav na pocetokot oslabev 13 kg za 1 mesec so kolku sto sakam jaejne..no losoto e sto naredniot mesec povrativ 10 emto vezbav.. taka da nemoj da pravis nesto sto e neprirodno.. jadi kolku sakas pijaj sto sakas.. ama i bez da sakas mrdni go gazo malce ponastrana od fotejla... znam deka e ubavo da se sedi.. i plus vo sport ne spajga pesacejne... probaj joging, fitnes.. plivajne.. rolerki(najdobar nacin za sogoruvajne kalorii)..i molam.. cigari kolku sakas..no alkohol ic... Najvazno e da PIES minimum 2 l voda psoto bubrezite itoa kako stradaat so topejne na masti bez H2O... aj mrs sega
Abe stvarno ubavo kazano,ali sepak mislam dek sve zavisi do organizmot. Ne si u pravo za peshacenjeto posto so brzo peshacenje se sogoruvaat poveke kalorii otkolku so trcanje.
Znam deka sportot e najvazen.,od utre pocnuvam nova dieta i plus ke sportuvam pa ke vi pisam za rezultatite.
Aj sea i ti mrsh!:pishtoldz

Член од
2 ноември 2005
Мислења
42
Поени од реакции
0
Еве ја диетата од Devilish Angel,па на кој му треба нека си ја има.

ДИЕТА ЗА 15 ДЕНА(од болница-Кардиологија) ГАРАНЦИЈА 100%

Доручекот е ист во текот на 15 дена,а се состои од 1 овошје (портокал,круша,праска,диња,лубеница,не смее банана и грозје) двопек,шоља кафе или чај без шеќер.

1 ден

Ручек

1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко

Вечера

2 домати или 2 дл.варени домати
2 варени јајца
1/2 главица зелена салата или краставица
2 двопек

2ден

Ручек

1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко

Вечера

125 гр.варено телешко месо
1 домат
1 портокал
1 двопек
1 шоља чај или кафе без шеќер

3 ден

Ручек

1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко
1 главица зелена салата или краставица

Вечера

125 гр.варено телешко месо
1 портокал
1 двопек
1 шоља чај или кафе без шеќер

4 ден

Ручек

125 гр.кравјо сирење
1 домат
1 двопек

Вечера

125 гр. варено телешко месо
2 домати
1 јаболко
1 двопек

5 ден

Ручек

200гр.варено месо или риба
1 домат
1 двопек

Вечера
1/2 кг.варен зеленчук(морков,грашок,компир)
1 варено јајце
1 двопек

НАПОМЕНА:Месото и варениот зеленчуксе зачинуваат со вегета,6 и 7 ден се без диета.За време на диетата не се пие алкохол.
После 5 ден се губат 2,5 до 5 кг,а по два дена се повторува 3 пати по 5 дена и за 15 дена се губат без последици по здравјето 15 кг.,и нема да се вратат во колку по диетата јадете нормално освен секој понеделник:
Доручек: 1 чаша сок од лимон без шеќер
Ручек : 1 јаболко,1 двопек
Вечера : 1 варено јајце,1 домат,1 двопек

Наведените намирници може да се земаат топли или ладни но важно е да се земаат по наведениот редослед и да не изостави ниту еден,ако не се земаат по редослед или се промени некоја намирница нема да се постигне саканиот ефект.

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
Ај Гарфилд ќе ти ја пробам дитава од утре и дај боже да има такви резултати...Петтиот ден ми е малку матен, ама ај ќе пробам.

Член од
13 септември 2005
Мислења
368
Поени од реакции
8
Гарфилд ја прочитав диетата во ред е ми се допага и не е опасна за разлика што другите можат да предизвикаат контра ефект.
Што се однесува за една диета кога ќе се реши да се држи пред се најбитно е да се пие минимум 2 Литри Вода обична дневно за да може да се плакнат отровите од Организамот.
Да се Конзумира свежо цеден лимун без додатни шеќери за да може да ги топи маснотиите во организамот.
Се стартува наутро со 250 гр вода и после тоа јаболко...
Остатокот од денот како милувате битно да пиете вода и да пиете лимун 3 пати на ден пред секој оброк.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Иако не ми е потребна, сепак ми се допаѓа диетава. Поготово затоа што е „пристапна”, односно нема скапи јадења во неа кои неможат сите да си ги дзоволат. Мада малку престрога ми изгледа... Поготово за ручекот. Доручекот и вечерата се сосема во ред.

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Изгледа многу строга но е многу ефикасна, а и не е толку строга колку што изгледа, поради измешаниот распоред на внесување на храната нема да осетиш глад воопшто.

Испробана е и делува

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Упатство за спроведување на терапијата за слабеење со помош на чаеви чајни комбинации и режим на исхрана.

Условите и начинот на живеење, брзиот и динамичен живот, полн со нервози и стресови, постојана напнатост, неможноста за прилагодување на новонастанатата состојба, непочитување на природните законитости, биоритамот и друго а особено кај женскиот пол, доведуваат често пати до одредено пореметување на таканаречено дебелеење кое може да се третира и како болест и како заболување, бидејќи поставките за таква појава се секогаш врзани за одредени органски пореметувања и се последица на други случувања во организмот што може да имаат третман на болести. Ова посебно е изразито при климактеричниот синдром кај понежниот пол во времето на предклимаксниот, климаксниот и пос климаксниот период, кој период може да трае и повеќе од 10 години а може да почне и многу рано (30 тата година). Проблемот е причинет од зголемените естрогенски лачења, независно од кои причини е тоа предизвикано. Неможноста овој проблем благовремено да се разоткрие и реши често пати се прибегнува кон лажни претпоставки како што се ,,дебеелење на нервна основа, дебелеење на постојано ,,подлапнување измеѓу јадењата, дебелеење на основа на ,,домаќинлок – да не се фрла она што ќе остане и сл. “ . Дебеелењето е процесс кој што многу леесно се навикнувва и се заработува а тешко се отстранува поради сугестијата и стравот за отстранување на лошите навики, да не ослабне крвта, да не се ослабне нагло, да не виси кожата и сл. што се апсолутно неточни претпоставки. Процесот на дебелеење е процесс којшто многу лесно се придобива и на којшто често пати благонаклоно се гледа се до оној момент кога тој неможе туку така да се запре и да се отстрани. При користењето на разни терапии и диетални исхрани од разни автори и научници се доведува до ситуација покушајот за слабеење да доведе до состојба на губење на еритроцитите, хемоглобинот разни анемичности и сл. што не е многу пожелно и корисно. Алтернативната медицина решавањето на овој проблем го согледува многу потемелно и го решава на начин со којшто се ослободува од масните наслаги, маснотиите, непотребната килажа, холестеролот и целулоитот, замастеноста на органите во абдоменот и нивното залојување со што се оневозможува нивното правилно функционирање и работа а при што се води и строго сметка да не се дојде до состојби на анемичности, губењето на железото и пореметување на основните системи во организмот, крвен – лимфен- хормонален- одбрамбен и сл. За да се постигне тоа терапијата се состои од два делови – првиот дел е составено од чаеви - чајни комбинации кои се припремаат и пијат прњма дадените упатства од треварот, чие комбинирање опфаќа 50-70 врсти на лековити тревки во чии што дејства има антисептички, антибактериски, антивирусни, холеритчни, холагогни, стомахични, диуретични и други својства со што се врши целосно чистење на крвниот и лимфниот сsстем, крвниите и лимфните садови, се средува хормоналниот сsстем и се врши сервисирање и чистење на сите органи во абдоменот. Во составот на чаевите има и компоненти кои ја пресекуваат желбата за почести и прекумерни јадења а содржат и доста компоненти кои што имаат влијание на мозокот и нервниот сsстем да благовремено ја издадат наредбата навреме да се престане со јадење.

Вториот дел е Режим на исхрана со којшто се исправува метаболичката рамнотежа, природниот биоритам, метаболизмот и катаболизмот, избор на правилна исхрана со приоритет на овоштието и зеленилото и начин на правилност на јадењето.

Третиот дел којшто исто така е важен е психолошкиот фацтор којшто мора да биде арбитер при спроведувањето на горните два дела и со чија помош треба да се отстрана лошите навики и да се јаде и пие како и останатиот животински свет којшто ги почитува во целост овие правила, односно никој не јаде и не пие повеќе од она што му е потребно. Само трите дела спроведени истовремено даваат ефекти.
Терапиите траат од 21 (најмалку ) до 42 дена за кое време може да се ослабе од 7 до 20 кг.

· Режим на исхрана (прва варијанта ) 7-14-21 ден

Доручек од 06 до 11

1. една таблета калциум + селен 2. една таблета железо + магнезиум
3. двапати по едно омега 3 4. 30-50 грама суво грозје
5. 100 грама јогурт 6. овоштие по желба
7. зеленчук по желба 8. 200- 300- 500 грама бројсов сок
9. чаеви 200- 300- 500 гр. (бр.1 –бр.2) 10.чаеви 200- 300 (бр. 3-бр.4)

Ручек од 11 до 18 часот

Јадењата се приготвуваат исклучиво со маслинов зејтин и крупна сол. Јадењата не смее да се гарнираат, се земаат поеднинечни јадења пример се земаат само компир, само ориз. Не смее да се меша скроб со беланчевини може да се јаде на секои 3 часа, може да се јаде едно од следните јадења: ориз, компир, боранија, грашак, леќа, сојавита, морска риба, кисело млеко и јогурт и црни диететски лебови.
Јадењата може да се запржуваат со количински мали запршки 20 минути пред секој оброк се зема сезонска салата основата секогаш да биде или домати или свежа зелка.

Вечера од 18 – 20 часот

Може да се вечера кисело млеко или јогурт или сезонска салата.
Надвор од она што е заокружено не ссмее ништо друго да се јаде нити пие.
Овоштие може да се зема во било ое време по желба и количински неограничено.

· Режим на исхрана втора варијанта 7 -14 - 21

Доручек од 06 до 11 часот

Исто како при прва варијанта

Ручек и вечера се земаат јадења припремани без зејтин.

Горните правила важат и тука – пожелно би било 7 дена да се зема првата варијанта а останатите 14 дена втората варијанта.
Бројсов сок се зема преку целиот ден напоредно со чаевите и се зема од 700 до 1 литар дневно. Се прави 500 гр. Цвекло 300 гр. Морков се чисти се сече и се меле со машина за месо мелење. Се става во поголем сад во кој се ставаат 5 китки магдонос и 3 китки целер и сето се залива со 10 литри ладна вода, се остава да отстои 6 часа се процедува во стаклени шишиња и се чува во фрижидер.
По вкус во Бројсовиот сок може да се стави пола килограм течен мед.
[/FONT]
[/FONT]

Kajgana Shop

На врв Bottom