Диети и слабеење

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Abe samo pravilna ishrana,sport i BEZ jadenje posle 20:30! Togas e najloso jadenjeto. Plus mora da znaete deka ne treba da se jade ednas ili dva pati dnevno ama obilno tuku 6-7 pati dnevno po malku i taka pomalce hrana ke vnesuvas a pozasiten ke bides. Probajte deluva.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
BusHav напиша:
Abe samo pravilna ishrana,sport i BEZ jadenje posle 20:30! Togas e najloso jadenjeto. Plus mora da znaete deka ne treba da se jade ednas ili dva pati dnevno ama obilno tuku 6-7 pati dnevno po malku i taka pomalce hrana ke vnesuvas a pozasiten ke bides. Probajte deluva.
Ти си жив пример. :wink:

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
bef porano na edna sugava "dieta" ako moze da se narece:wink: ne bef debela tuku nekoj mi nabi komleks ko demek debela sum bila.i ne jadev skoro nisto.samo nekolku jabolki na den i jogurt.prvite nekolku dena mi bese tesko,ama posle organizmot mi se navikna i bese ok,se dodeka ne pocnav da povrakam se sto jadev.oslabnav 9 kila i izgledav kako pracka,a koga bev na doktor mi kazaa deka sum bulemicna:lud: pomina toa odamna bese inace
od togas sum zdebelena 4 kila i sea taman sum ali treba uste maku da se zdebelam.vise nikad nema na dieta da bidam.ovaa tezina sega sto ja imam ja imam veke godina.vnimavam samo sto jadam a jadam kolku sto sakam:wink: :)

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Milo mie devojko sto sepak taka dobro si pominala , greota so kako devojki si dozvluvame da pagame na takva komentari debela / slaba , loshi posledici ima vo toa posto ne e samo kilazata tuka nego i samodoverbata , pak ke recam thumbs up for u ....

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Во врска со диетите, слабеењето...

Обестатин - хормон за губење тежина

Научниците од универзитетот Станфорд го откриле хормонот обестатин, кој кога ќе се вбризга кај глувците го намалува нивното консумирање на храната за дури 50 проценти.

Овој хормон би можело да биде многу значаен во истражувањата за лекување на дебелината.

За осум денови обестатинот ја намалил телесната тежина кај животните со нормална тежина за околу 20 проценти, меѓутоа, со оглед дека во последните десетина година се откриени цела низа хормони кои влијаат врз телесната тежина, научниците прво мора да ги сортираат за да знаат како кој може да помогне во регулирањето на телесната тежина.

"Знаеме дека во регулирањето на енергетскиот баланс на организмот и телесната тежина, се вклучени неколку стотици фактори. Не знаеме кои од нив се клучни, ниту како тие меѓусебно делуваат" - објаснуваат од Центарот за истражување на дебелината од универзитетот Синсинати.

Кога пред шест години научниците го открија хормонот грелин, кој кај глувците го зголемува апетитот, мислеа дека го откриле последниот важен фактор во регулирање на телесната тежина. Но, откритието на обестатинот покажува дека е многу сроден на хормонот грелин, односно ги создава ист ген.

Овие два хормони имаат комплетно спротивно делување, бидејќи грелинот влијае врз зголемување, а обестатинот на намалување на телесната тежина.

Идните истражувања мора да откријат на кој начин грелинот и обестатинот меѓусебно делуваат и кој од нив е клучен во регулирањето на телесната тежина.

превземено од главната страна на Кајгана

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
smizlicka напиша:
bef porano na edna sugava "dieta" ako moze da se narece:wink: ne bef debela tuku nekoj mi nabi komleks ko demek debela sum bila.i ne jadev skoro nisto.samo nekolku jabolki na den i jogurt.prvite nekolku dena mi bese tesko,ama posle organizmot mi se navikna i bese ok,se dodeka ne pocnav da povrakam se sto jadev.oslabnav 9 kila i izgledav kako pracka,a koga bev na doktor mi kazaa deka sum bulemicna:lud: pomina toa odamna bese inace
od togas sum zdebelena 4 kila i sea taman sum ali treba uste maku da se zdebelam.vise nikad nema na dieta da bidam.ovaa tezina sega sto ja imam ja imam veke godina.vnimavam samo sto jadam a jadam kolku sto sakam:wink: :)
izvini zka...:raz:
koga bilo ova?
te znam veke 2-3 godini...i ne sum cula za vakvo nesto kaj tebe...
plus ako si bulimicna (so ti go zgresi zborot) nemalo se taka ednostavno da pomine ko so vikas ali aj...
kje te sovetuvam ako za ova izmisli nemoj vaka drug pat...poso nekogas kje ti se vrati (pu pu pu) ne daj boze...
i nemoj da mislis deka ima ironija u postov ili deka idam protiv tebe, ali ne pisuvaj gluposti na forumot kolku samo da bides procitana...
ne izmisluvaj...ustvari, ako veke ni kazuvas neso od tvojot zivot...neka bide vistinski del, a ne izmislen:icon_roll
pozdrav

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
bibe ivini ali toa bese odamna i ja nemam zasto da izmisluvam.ko prvo ne ni bese mnogu seriozno,a jas samo napisav sto mi se slucilo,i nemam zasto da izmisluvam.a ako ne mi veruvas...tvoj problem nemam namera da ti dokazuvam.i kao druga rabota ti me poznavas 2-3 god i imas napraeno nekolku muabeti so mene,ama bidi sigurna deka neznaes ni 1 tretina od mojot zivot,me poznavas,no ne me znaes.me znaaat onie koi sto se sekoj den so mene,sto mi nemaat zgreseno,sto znaat sto sakam,kako razmisluvam,koi se moite problemi i sl,a ti ne spagas vo tie.ne go svakaj ova kako navreda ali ja samo ti kazuvam.taa bolest moze na sekoj da mu se sluci sto eksperimentira so svojata tezina:wink: :raz:
kako i da e razmisli pred da napises nesto:wink:
se kladam deka nikoj od forumov ne go znaes tolku dobro,t.e.-celiot negov zivot do detali za da reces deka laze i izmisluva samo za da bida citan.
ima mnogu raboti koi sto ne gi znaes za mene i za ostanative clenovi na forumov.:wink: :)
pozdrav:)
I aj sea nazad na tema:) :icon_lol:

ThA-BiTcH

Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
smizlicka напиша:
bibe ivini ali toa bese odamna i ja nemam zasto da izmisluvam.ko prvo ne ni bese mnogu seriozno,a jas samo napisav sto mi se slucilo,i nemam zasto da izmisluvam.a ako ne mi veruvas...tvoj problem nemam namera da ti dokazuvam.i kao druga rabota ti me poznavas 2-3 god i imas napraeno nekolku muabeti so mene,ama bidi sigurna deka neznaes ni 1 tretina od mojot zivot,me poznavas,no ne me znaes.me znaaat onie koi sto se sekoj den so mene,sto mi nemaat zgreseno,sto znaat sto sakam,kako razmisluvam,koi se moite problemi i sl,a ti ne spagas vo tie.ne go svakaj ova kako navreda ali ja samo ti kazuvam.taa bolest moze na sekoj da mu se sluci sto eksperimentira so svojata tezina:wink: :raz:
kako i da e razmisli pred da napises nesto:wink:
se kladam deka nikoj od forumov ne go znaes tolku dobro,t.e.-celiot negov zivot do detali za da reces deka laze i izmisluva samo za da bida citan.
ima mnogu raboti koi sto ne gi znaes za mene i za ostanative clenovi na forumov.:wink: :)
pozdrav:)
I aj sea nazad na tema:) :icon_lol:
hahah zka...
aj te molam postov ti e patetika.
jas te znam dovolno dobro za da znam so mozes da napises i kazes...
a deka ne znam jas ni edna tretina od tvojot zivot, tocno e toa...ali da te potsetam toa bese zasto ne sakav jas.
A zaso napisav deka lazes,
POSO LAZES
i nemoj so toa "ne me znaes ti, drugite so me znaat znaat za toa...."
razmisli so kolku luge se znam so ucea so tebe, i so ziveat kaj tebe.
A ako razmislis podobro, so nekoi od niv se gledam sekoj den i uspat prasuvam za tebe so prais kako si...
ali nema veze,
lazi...ti pisuvas, jas se smeam:icon_lol:
pozdrav do tebe (i ne go sfakaj kako navreda postov):icon_roll

$TARZAN$

PRAVNIK
Член од
13 декември 2005
Мислења
20
Поени од реакции
0
Абе јас имав потреба и тоа голема за да ослабам и мислам дека го остварив тоа.
За 3 месеци 30 кила.
Ке кажам како ако на некој му помогне______ке пасете трева по цел ден и ке ослабете:ne: . Се шалам држев диета во вита диет клубот. Ако сакате да ослабете ви препорачувам таму да отидете.Многу е ефикасна.:icon_lol:

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
nemam namera tebe da ti dokazuvam,ako sakas veruvaj ako nejkes ne ni moras,gajle mi e onie sto bea so mene toj period znaat mnogu dobro,taka da nisto ne mi znaci ako ti ne mi veruvas:wink: :) :lud:

ThA-BiTcH

Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
smizlicka напиша:
nemam namera tebe da ti dokazuvam,ako sakas veruvaj ako nejkes ne ni moras,gajle mi e onie sto bea so mene toj period znaat mnogu dobro,taka da nisto ne mi znaci ako ti ne mi veruvas:wink: :) :lud:
hahaha zatoa na Sanja pred 2 nedeli si i kazala deka si bulimicna i hm....
deka ti falat uste 3 kila do "bulimija".
2 nedeli ne e odaaaaamna.
a 3 kila do bilumija uste ne e bulimija.
I sea koj laze?
aj nema vrska prekini tuka, se fakas poise u laga a toa pocnuva da me nervira

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Девојки, си имате приватни пораки.
Мислите дека ако јас на пример со некого се карам или дискутирам за вакви проблеми, вас ќе ви е гајле?
Плус, јас колку што гледам, никаде не одите, иако дискутирате.
Затоа, ќе ве замолам, преку приватни пораки средете си ги муабетите. :)
Фала

Kajgana Shop

На врв Bottom