Диети и слабеење

Член од
19 ноември 2010
Мислења
47
Поени од реакции
11
Избаци мрсно/газирано/преливи/ прави кардио и стомачни - Voila :D

пс:Преку ноќ не се отстрануе истото :]
па у принцип и не сум по мрсно и газирано секако не го консумирам, а стомачни правам онака коа ми текне по 50

--- надополнето ---

па у принцип и не сум по мрсно и газирано секако не го консумирам, а стомачни правам онака коа ми текне по 50

--- надополнето ---

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Какви диети бе,кркајте што сакате,само после јако вежбање и спортување и се ќе биде во ред. ;)
Кај мене у маало деца идеа две години у теретана па не ослабеа. Многу големо значење има исхраната.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Нај добра диета ви е оваа, јадете се што сакате, во сауна во друштво со дебели луге...

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Хербалајф во комбинација со здрава храна, базирана на протеини (јајца, печурки, печено и варено пилешко, грав, грашок, боранија). Некогаш се јаде компир, ориз и леб, но количините да не се преобилни. Секако, голема улога има и водата. Треба да се пие на секои 25 килограми телесна маса - едно литро вода. Значи човек што има 75 килограми, да пие 3 литри вода, човек со 50 килограми - 2 литри и така натаму... Ова е мојот резултат, постигнат со горенаведеното, плус триесет минутно пешачење до факултет/работа. Препорачувам! Менува живот! Mimi_FB.jpg

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Какви диети бе,кркајте што сакате,само после јако вежбање и спортување и се ќе биде во ред. ;)
Е ајде де, иди докажи. Тренирам пливање, 10 км пливање на ден и после тоа во 7ца што сакаш јадеш, испробано :tv:

Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11
Еве ја диетата од Devilish Angel,па на кој му треба нека си ја има.

ДИЕТА ЗА 15 ДЕНА(од болница-Кардиологија) ГАРАНЦИЈА 100%

Доручекот е ист во текот на 15 дена,а се состои од 1 овошје (портокал,круша,праска,диња,лубеница,не смее банана и грозје) двопек,шоља кафе или чај без шеќер.

1 ден

Ручек

1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко

Вечера

2 домати или 2 дл.варени домати
2 варени јајца
1/2 главица зелена салата или краставица
2 двопек

2ден

Ручек

1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко

Вечера

125 гр.варено телешко месо
1 домат
1 портокал
1 двопек
1 шоља чај или кафе без шеќер

3 ден

Ручек

1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко
1 главица зелена салата или краставица

Вечера

125 гр.варено телешко месо
1 портокал
1 двопек
1 шоља чај или кафе без шеќер

4 ден

Ручек

125 гр.кравјо сирење
1 домат
1 двопек

Вечера

125 гр. варено телешко месо
2 домати
1 јаболко
1 двопек

5 ден

Ручек

200гр.варено месо или риба
1 домат
1 двопек

Вечера
1/2 кг.варен зеленчук(морков,грашок,компир)
1 варено јајце
1 двопек

НАПОМЕНА:Месото и варениот зеленчуксе зачинуваат со вегета,6 и 7 ден се без диета.За време на диетата не се пие алкохол.
После 5 ден се губат 2,5 до 5 кг,а по два дена се повторува 3 пати по 5 дена и за 15 дена се губат без последици по здравјето 15 кг.,и нема да се вратат во колку по диетата јадете нормално освен секој понеделник:
Доручек: 1 чаша сок од лимон без шеќер
Ручек : 1 јаболко,1 двопек
Вечера : 1 варено јајце,1 домат,1 двопек

Наведените намирници може да се земаат топли или ладни но важно е да се земаат по наведениот редослед и да не изостави ниту еден,ако не се земаат по редослед или се промени некоја намирница нема да се постигне саканиот ефект.
Дечки ај да ве прашам нешто, пошто гледам дека Ајкула две години не е активен член... :)

Гледам дека пише некои овошја, ама јаболко не?
Дали смее јаболко да се јади за појадок?

Како се мисли на тоа "но важно е да се земаат по наведениот редослед"?
Дали на пример за ручек кога има:

1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко

Треба да се земаат баш по тој распоред или може и да се мешаат?

Исто така и дали смеат да се пијат сокови(густи, нормално :)) или само вода?

И дали месото и сирењето од по 125 грама треба да биде точно мерено или може и отприлика?

Се надевам ќе се најди некој што може да ми одговори за краток период пошто и ја почнав :)
:salut:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
94
Поени од реакции
3
Mojata najbolna tema :))))
Imam probano edna kupica dieti, kolku knigi imam doma tolku dieti ima po moite fioki,
koj bile pomalku koi bile poveke uspesni no na krajot sekoas istiot problem, za mnogu kratko vreme po diete kilogramite se vrakaat
Najdobra dieta e dieta koa ke se napravi kako zdrav nacin na ishrana i ke bide podolgotrajna, slabeenjeto 3-4 kg mesecno e najzdravo i mu dava vreme na organizmot da se navikne na taa tezina i da ne se "bori" da se vrati vo prvobitnata sostojba (koja bila pred da ja pochnite dietata )Jas licno za sebe takva dieta si napraviv so HERBALIFE i sum prezadovolna ,pred se imam energija,ne gladuvam- ne se rachunam deka sum na dieta zatoa sto ne sum gladna i plus se pravat prekrasni rezultati .Pokraj sto se sreduvam estetski, si go podobruvam i zdravjeto i kozata i kosata

Член од
28 март 2006
Мислења
17.765
Поени од реакции
12.228
А си пробала од тие еден куп диети да смениш нешто друго? Физичка активност, зачленување во некој клуб или на своја рака пешачење, трчање...и една едноставна диета-да намалиш на шеќери и и масти, да зголемиш на риба, зеленчук и тоа постепено...? Тие ригорозни и по книги специјални диети се меч со две оштрици. Замисли како се движи шеќерот во организмот, пред за време и по диетата...може да се деси многу лесно човек да има проблем со шеќер, притисок...во подоцните години токму ради тие пресеци и драстични менувања во исхраната. Ин а фрст плејс, со намалување на количина на исхрана, организмот го намалува трошењето на продуктите, со што диетата по извесно време станува бесполезна.

С

Спенсер

Гостин
Незнам за вас...

Јас имам 68кг... и нешо на тренинг се меревме... за 1 недела,сум ослабел 0.5кг... и тоа,без пазење на исхрана и такви работи./// :smir:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Дечки ај да ве прашам нешто, пошто гледам дека Ајкула две години не е активен член... :)

1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко

И дали месото и сирењето од по 125 грама треба да биде точно мерено или може и отприлика?

Се надевам ќе се најди некој што може да ми одговори за краток период пошто и ја почнав :)

КЕ умрете од глад со диетава бе .....

пс:Шо кила се губат за овие 15дена ?

Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11

1 портокал
1 варено јајце
1 канче кисело млеко

Никој не знае бе? :(

И дали после првите пет дена паузата од два дена и после вторите, третите и четвртите пет дена диета има два дена пауза? Брзо ми треба ќе ве молам :)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Никој не знае бе? :(

И дали после првите пет дена паузата од два дена и после вторите, третите и четвртите пет дена диета има два дена пауза? Брзо ми треба ќе ве молам :)

Да, има пауза после 5 ден. Се прави пауза од 2 дена и почнуваш пак исто три недели. Храната треба да ја земаш по тој редослед и не смееш ништо плус ниту да заменуваш производи.

Е сега друго, оваа диета се практикува најмногу кај луѓето што ги спремаат за операција и треба во најкраток рок да ослабнат. Значи има ефект, но килажата се враќа инстант потоа. Затоа не знам колку ти е паметен чекор да се ставаш на ваква диета која нема да има долгорочен ефект.

Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11
Да, има пауза после 5 ден. Се прави пауза од 2 дена и почнуваш пак исто три недели. Храната треба да ја земаш по тој редослед и не смееш ништо плус ниту да заменуваш производи.

Е сега друго, оваа диета се практикува најмногу кај луѓето што ги спремаат за операција и треба во најкраток рок да ослабнат. Значи има ефект, но килажата се враќа инстант потоа. Затоа не знам колку ти е паметен чекор да се ставаш на ваква диета која нема да има долгорочен ефект.
Еј мамата, не сум знаел дека така брзо се враќаат :jaj:
Е сеа ако се поопуштам, после нова година, на празниците и слично...може одма ќе ги вратам у пм.
Тоа не е добро, али ќе видам ќе се трудам да останам со таа килажа, дури и повеќе да намалам, али без диета.

А на пример ако не ги вратам килограмите инстант за два месеца, после тие два месеца има шанси одма да ги вратам ако се опуштам малце?

И не те разбрав убаво за двата дена пауза...
Дали после секои пет дена од диетата кои ги има по четири пати, има пауза од два дена?
Значи после првиот пат пет дена пауза два дена, после вторите пет дена пауза два дена и таканатаму или само за првите пет дена важи?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Еј мамата, не сум знаел дека така брзо се враќаат :jaj:
Е сеа ако се поопуштам, после нова година, на празниците и слично...може одма ќе ги вратам у пм.
Тоа не е добро, али ќе видам ќе се трудам да останам со таа килажа, дури и повеќе да намалам, али без диета.

А на пример ако не ги вратам килограмите инстант за два месеца, после тие два месеца има шанси одма да ги вратам ако се опуштам малце?

И не те разбрав убаво за двата дена пауза...
Дали после секои пет дена од диетата кои ги има по четири пати, има пауза од два дена?
Значи после првиот пат пет дена пауза два дена, после вторите пет дена пауза два дена и таканатаму или само за првите пет дена важи?

Да, после секој 5 ден имаш 2 дена пауза и нормално во таа пауза од два дена ко што имам сфатено можеш да си дозволиш друга храна, но не треба да биде високо калорична.

А за колку брзо ќе ги вратиш килограмите не може никој да каже зошто секој метаболизам е различен, но секако ако се опуштиш после диетата ќе ги вратиш, а можеби и повеќе од што си имал. ( индивидуални се сите диети)

Kajgana Shop

На врв Bottom