Диети и слабеење

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Фала му на Господ али неам проблем со опаѓање на коса,ваљда далеку ќе истерам и ќе падне негде 50-60та година :)

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Фала му на Господ али неам проблем со опаѓање на коса,ваљда далеку ќе истерам и ќе падне негде 50-60та година :)
Браво за тебе. Баш оваа информација им беше неоходна и ги интересираше лугето кој го посетуваат овој форум.

Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
Ja imam drzano ovaa dieta i mozam so sigurnost da vi kazam deka e mnogu efikasna za eden mesec oslabev 10 kg i posle edna nedela se naviknes na ovoj rezim na ishrana i voopsto ne cuvstvuvas glad sega sakam pak da ja pocnam od ponedelnik pa natamu.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.396
Поени од реакции
7.677
шо се мучите со вакви диети??......лани на систематски беше во мај имав 58 кг...во јуни мислам 5-6 дека беше ме фати бронхит...и се мерев таму и имав 47 кг а не се утепав со ваква диета него отфрлив чипсови и такви срања навечер не јадев али ако бев у криза (првите денови) земав овошје но не многу по кеј секој ден до близнак и назад тоа се 5-6 км сосе назад....почнеш една недела вака после апетит се сведува на ич.....

мн корисно и пак си ја држам ама овојпат одам и на карате....:icon_cool:icon_cool:icon_bigg:icon_bigg

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.261
Самоконтрола врз тоа колку јадете е најдобра диета се што се јаде умерено и воедно се има физичка активност си има ефект, овие диети што ги читам се жими мајка, ќе ослабеш можеби а после диетатат што??
Значи конторлирање на апетит и и вежбање се најдобрата диета.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Диета и диети

Ваши предлози и сугестии за диети, не само за слабеење туку и за
чистење на организмот од отровите кои секојдневно ги внесуваме, но, предност за слабеење.

Инаку, јас кога престанав да тренирам карате, почнав билдинг, кашив во мускулатура бајаги, но кога и тоа го баталив, се ми отиде во стомакот. бев како некој слон.
Решив да се стегнам и почнав со диета. Симнав 14 кг, за 16 дена, а потоа уште 6 со склекови и стомачни, како и планинарење и ролери возење.

Диетата е онаа со зелката:

главица зелка
две пиперки,
6 кромида,
целер,
6 лупени патлиџани
сето тоа сварено (може и зачини)
тоа се прави како чорба и се консумира барем еднаш дневно, а може колку ви душа сака.

Но,
1 ден - овошје, само да не е гроозје и банани
2 ден, свеж зеленчук, само не мешункаст
3 ден микс од ден 1 и 2
4 ден до 1 литар млеко и до 8 банани
5 ден до 250 грама телешко печено без сол/зачини
6 ден до 1 кг телешко печено без сол/зачини, патлиџани до 3
7 ден интегрален ориз и зелен зеленчук

сето тоа е без зачини, леб и лебни нутриенти
од пијалак, кафе без шеќер, чај без шеќер, вода

Ако се ослабне повеќе од 5.5 кг за 7 дена, се прави пауза од два дена, ако не тогаш од 1 ден.
Алкохол се консумира 24 часа по прекин на диетата.

Кој може, бујрум. Се чисти организмот, се топи само сало и масни наслаги, се подобрува крвоток и притисок. режим на срцевата работа.
Диетава е од Sacred heart болниците за предебели пациенти кои треба да имаат тежок хируршки зафат. Нагло ги слабеат.

dali ke moze da se zamene toa telesko meso da se jade pilesko ili svinsko?
Јас ја практикував оваа диета за 15 дена ослабев 4,5 килограми. уште четрворица пријатели ја пробаа едниот од 120 на 111 дојде. Така да оваа диета единствено ми делувала другите искрено ги немам ни пробано :)

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Јас ослабнав 20 кг. со нејадење и екстремно вежбање стомачни. Сите ми велат дека сум премногу слаб и од дома ми викаат да јадам многу но јас сепак се плашам немој нагло да се здебелам, а искрено ми фалат вкусните јадење кои редовно ги јадев. Како да си јадам, а да не се здебелам? малку тупо прашање, но пак чекам одговори.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Јас ослабнав 20 кг. со нејадење и екстремно вежбање стомачни. Сите ми велат дека сум премногу слаб и од дома ми викаат да јадам многу но јас сепак се плашам немој нагло да се здебелам, а искрено ми фалат вкусните јадење кои редовно ги јадев. Како да си јадам, а да не се здебелам? малку тупо прашање, но пак чекам одговори.
Продолжи да вежбаш и јади си, ако седиш по цел ден нормално дека пак ќе накачиш.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.765
Поени од реакции
12.226
interesno ,a sto koga ke prestanes so dietata
Кога ќе престанеш ќе ставаш на тежина. Вечно не можеш да држиш диета -дал ради прослави, работа, услови, скапотија, напори...не можеш цел живот да си робот, затоа викам погоре -место такви цепидлачки (сум ги видел тие со вакви строги диети на мои години, пробале, повеќе се зезнале) диети од кои ќе си без душа, треба само малку измена на исхрана и повеќе трошење.

Ја сега се ставив на чварки и пача, идам на маса

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Забраив да прашам, дали стомачните се штетни за 13 годишно момче? Правам 500 на ден ( 2 пати по 250 ).

В

Вори

Гостин
Штетни се да.Ама некако со лажењево слабо ти оди.

Позаебани луѓе од тебе не прават толку,ти си правел 500 со цуцлата в уста....

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Кој ти вика дека лажам? Секој ден 500 правам и над тоа, а ти ако неможеш 50 да направиш твој проблем.
P.S. А во врска со што се штетни?

Kajgana Shop

На врв Bottom