Диети и слабеење

M

Mr.InF3ction

Гостин
Тогаш ти мора да си некое медицинско чудо земено во предви дека ни специјализирани болници не даваат такви резултати. А да не зборувам што просечна диета најчесто симнува од 0.5-1 кг неделно.
пер ти ако јадеш ко крава ако сакаш до грција иди пешки џабе :ha:
намали јадење..повеќе течности...трчај ...движи се цел ден таму ваму и оп -5кг:XD:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
пер ти ако јадеш ко крава ако сакаш до грција иди пешки џабе :ha:
намали јадење..повеќе течности...трчај ...движи се цел ден таму ваму и оп -5кг:XD:
Ма немој ај да те видам изведи го ти тоа. Не се работи за јадење не смееш под 900 калории организмот да ти падне освен ако не скаш инфаркт или срцев удар сред диета да добиеш, а дири и 0 калории да земаш пак нема ад симнеш 5 кг затоа што телото ќе ти отиде со максимално намалување на потрошувачка на енергија. А моментот кога ќе ја прекинеш диетата ќе станеш слон за десет пати помало време.

А ти кажав со вежби не се слабее освен ако немаш пет часа слободни на ден да вежбаш. Вежбите ти се за забрзување на метаболизмот.

И само за информација рекордот на The Biggest looser за една недела е 9 кг кое го постигна едно дете кое тежеше над 180 кг и тоа имаа период од цела недела цело работно време на специјализирана диета и 5-7 часови вежбање дневно. Прочитај на википедиа и не замарајте толку за работи кои не се возможни.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Ма немој ај да те видам изведи го ти тоа. Не се работи за јадење не смееш под 900 калории организмот да ти падне освен ако не скаш инфаркт или срцев удар сред диета да добиеш, а дири и 0 калории да земаш пак нема ад симнеш 5 кг затоа што телото ќе ти отиде со максимално намалување на потрошувачка на енергија. А моментот кога ќе ја прекинеш диетата ќе станеш слон за десет пати помало време.

А ти кажав со вежби не се слабее освен ако немаш пет часа слободни на ден да вежбаш. Вежбите ти се за забрзување на метаболизмот.

И само за информација рекордот на The Biggest looser за една недела е 9 кг кое го постигна едно дете кое тежеше над 180 кг и тоа имаа период од цела недела цело работно време на специјализирана диета и 5-7 часови вежбање дневно. Прочитај на википедиа и не замарајте толку за работи кои не се возможни.
damn man...ако си дебелуцко и слабеењето е само научна фантазија за тебе....твој проблем хихихи....
за се треба желба и труд....а не првите 2 дена да трчаш 10 км па после третиот ден 2 км....повеќето се откажуваат и затоа се неуспешни

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
damn man...ако си дебелуцко и слабеењето е само научна фантазија за тебе....твој проблем хихихи....
за се треба желба и труд....а не првите 2 дена да трчаш 10 км па после третиот ден 2 км....повеќето се откажуваат и затоа се неуспешни
Јас ослабев 8 кг до сега и планирам уште 2. И не не е научна фантастика ама не е ни така лесен процес. И кој бил на диета и на вежбање знае на кои работи треба да се пази. А да се ослабувало по 9 кила за недела дена веерувај сега сите ќе биле слаби.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.783
Поени од реакции
12.252
Eпа мн. јадеш брат ....друго нема ...

Ја 5-6кг симињам неделно со *намалување на храна* и трчање секој ден ... МиниМУН
Тие нагли и брзи флуктуации на тежина се опасни за организмот. Во прв ред без јадење цел ден...нивото на шеќер се пореметува, а и други процеси...не е арно се што е брзо. За 3 месеци намалив 7-8 кг, но со определба кон вежбање со отпор (теретана), возење велосипед, повеќе пешачење...протеини и растителни производи, помалку маснотии и јаглени хидрати. Плус некои одредени напитоци (јаболков оцет, зелен чај, медобил и слични )... се се може, но полека. Инаку после некој период низ годините (ако често применуваш вакви диети) ќе си имаш проблем или со шеќер или со притисок во најмала рака...у ствари со ригорозно нејадење се пореметува се во организмот.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Lurtz :P Во право си =) ама коа си огромен ВОЛ а нејкеш да бидеш , ризик јак малце =)

Ја бев 120че Март/Април ... до крај на Мај/Јуни дојдов 92 без некоја посебна диета ... До крст на водно/кеј секој ден :D Да видиш што е мука :D

А и крвнава слика што ја направив после тоа беше ок , така да :D

пс:Специјален сум ја одамна , убаво ти кажа мринфекшн ... ако јадеш ко вол - до Грција моеш да трчаш - пак ке качиш :D

Иди протеинска диета барај :D 3 фул оброка на ден со мн. вода :D

Еве ја ако лажам , тие што ме знаат може да искоментираат ;D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.960
Поени од реакции
73.859
Lurtz :P Во право си =) ама коа си огромен ВОЛ а нејкеш да бидеш , ризик јак малце =)

Ја бев 120че Март/Април ... до крај на Мај/Јуни дојдов 92 без некоја посебна диета ... До крст на водно/кеј секој ден :D Да видиш што е мука :D

пс:Специјален сум ја одамна , убаво ти кажа мринфекшн ... ако јадеш ко вол - до Грција моеш да трчаш - пак ке качиш :D
Brat da ti kazam najlbolje dieta koja e???
Zaljubi se u nakoja i veke nema da ti se jade kako prethodno:) i ke oslabes so sigurnost. Sega dzabe se macis ako toa ti e vo potsvest (zboram za toa sto se trudis da oslabes po sekoja cena). Ako si najdes nekoja dobra tipka ke go sutnes jadenjeto, posto mislite ke ti letaat na druga strana. Probaj, pa kazi dali sum vo pravo:helou:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Brat da ti kazam najlbolje dieta koja e???
Zaljubi se u nakoja i veke nema da ti se jade kako prethodno:) i ke oslabes so sigurnost. Sega dzabe se macis ako toa ti e vo potsvest (zboram za toa sto se trudis da oslabes po sekoja cena). Ako si najdes nekoja dobra tipka ke go sutnes jadenjeto, posto mislite ke ti letaat na druga strana. Probaj, pa kazi dali sum vo pravo:helou:

Да бе , така се лажат мали деца ;D

Тие што си јадат стално ке си јадат ... е сеа што ке имаат проблеми после - јбг ;D Храната е опасна ствар ... ја на времето *на времето* ... ждерев од досада ... лол :D

Ае , помина /phew

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.960
Поени од реакции
73.859
Да бе , така се лажат мали деца ;D

Тие што си јадат стално ке си јадат ... е сеа што ке имаат проблеми после - јбг ;D Храната е опасна ствар ... ја на времето *на времето* ... ждерев од досада ... лол :D

Ае , помина /phew
Da be ke te lazam ja ebate:) 20 god sum nacukal valjda znam nesto :):):)
Probaj nema da boli:vozbud:

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Јас лани кога имав заушки ослабев 8 кила за 2 недели, така да.. не мора да вежбате.. само фатете заушки!

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Јас ослабев 8 кг до сега и планирам уште 2. И не не е научна фантастика ама не е ни така лесен процес. И кој бил на диета и на вежбање знае на кои работи треба да се пази. А да се ослабувало по 9 кила за недела дена веерувај сега сите ќе биле слаби.
e pa vaka sega da im objasnam na onie sto ne se soglasuvaat so tebe:za da stopat eden kilogram salo treba da potrosat mnogu poveke od 9000 kalorii(i toa bez da vnesuvaat kalorii(osven neophodniot vnes kolku sa normalno funcioniranje na organizmot)),a za da simne nekoj 5 kilogrami nedelno ke treba da trosi po najmalku 50 000 kalorii nedelno(i toa bez nahnadno vnesuvanje na pogolema kolicina od istite),a odprilika so eden cas intenzivno dzogiranje se sogoruvaat okolu 500 kalorii pa udrete matematika i presmetajte kako ke uspeete da simnete 5 kg(9kg da ne ni spomnuvam) i kolku kalorii ke treba da potrosite za toa,i toa bez da vnesuvate dopolnitelno pogolema kolicina na kalorii,a ako vnesuvate pogolema kolicina e pa togas na rezultatot dodadete uste najmalku 70 000 za trosenje pa izracunajte.:)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.783
Поени од реакции
12.252

Те разбирам, ја имав на 182-183 сантими 96 кила, сега сум 87-а мојот метаболизам на 44 години према вашиот е далеку поспор, поинаков. Постепено, со зголемување на трошење, а намалување на складирање. Кај тебе е повеќе внесуваш него што изнесуваш без разлика на пешачењето. Метаболизмот кај некои е побрз, кај некои поспор. Има и одредени микроелементи кои поволно влијаат врз метаболизмот. На пример бром, магнезиум... Битно е да си пресметаш колку дневно се движиш, да споредиш со таблица за потрошувачка на калории и колку внесуваш-исто во калории. Но одеднаш да прекинеш со внес, метаболизмот исто се успорува, така да ефектите не се гледаат. Во темата боди билдинг има совети за начин на исхрана (и без вежбање) со раситнување на 6 оброци наместо на три, со намалување на маснотиите и шеќерите, па природни чаеви (коприва, магдонос-кои се диуретици), зелен чај...Исто и за начинот на јадење...импулсто за ситост или прејадување доаѓа (отприлика, е сум сигурен) после 10, 15 минути-нека ме корегира некој за бројкава ако ми е неточна, така да ние ќе се прејадеме и после тоа мозокот ни кажува дека сме сити.
Секој човек е различен, нема идеален рецепт, затоа сам треба да видиш внес и изнес на калории.
Алекс дал показатели и мерки, мислам дека е сосем доволно за ориентација кој како и каде и колку време и мака треба...за слабеење па и дебелеење (на кој што му треба) :smir: Магија за килажа и убав изглед нема, има само напор и зној, но на крај се исплати :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
e pa vaka sega da im objasnam na onie sto ne se soglasuvaat so tebe:za da stopat eden kilogram salo treba da potrosat mnogu poveke od 9000 kalorii(i toa bez da vnesuvaat kalorii(osven neophodniot vnes kolku sa normalno funcioniranje na organizmot)),a za da simne nekoj 5 kilogrami nedelno ke treba da trosi po najmalku 50 000 kalorii nedelno(i toa bez nahnadno vnesuvanje na pogolema kolicina od istite),a odprilika so eden cas intenzivno dzogiranje se sogoruvaat okolu 500 kalorii pa udrete matematika i presmetajte kako ke uspeete da simnete 5 kg(9kg da ne ni spomnuvam) i kolku kalorii ke treba da potrosite za toa,i toa bez da vnesuvate dopolnitelno pogolema kolicina na kalorii,a ako vnesuvate pogolema kolicina e pa togas na rezultatot dodadete uste najmalku 70 000 za trosenje pa izracunajte.:)

Мамата , медицински феномен сум ја м ?

пс:50.000 калории 5кила ? :pos2::pos2::pos2:

ппс:Со степ каунтер од кај мене до Водно(крст) и назад му доаѓа 27км :)

Месец/2 по 27км/секој ден :D Не е тешко , верувај ;D

Ох и мн, јасно =) Земав потачи :D

1kg of fat =about 7.000kcal (www.google.com ви е пријател)

5кг x 7000=35.000kcal

Возење точак ти е 4000кал. за 2саата .... +нели имаше нешто као самото тело на просечен возрасен маж троши околу 3.000кцал само извршувајки ги дневните потреби ... додај на тоа потачи ...и додај на тоа здрава исхрана (салати/риба/и остало)

Немоеш да изгубиш 5кг за една недела ?

Сакате да направиме една кладба ;D ?

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Мамата , медицински феномен сум ја м ?

пс:50.000 калории 5кила ? :pos2::pos2::pos2:

ппс:Со степ каунтер од кај мене до Водно(крст) и назад му доаѓа 27км :)

Месец/2 по 27км/секој ден :D Не е тешко , верувај ;D

Ох и мн, јасно =) Земав потачи :D

1kg of fat =about 7.000kcal (www.google.com ви е пријател)

5кг x 7000=35.000kcal

Возење точак ти е 4000кал. за 2саата .... +нели имаше нешто као самото тело на просечен возрасен маж троши околу 3.000кцал само извршувајки ги дневните потреби ... додај на тоа потачи ...и додај на тоа здрава исхрана (салати/риба/и остало)

Немоеш да изгубиш 5кг за една недела ?

Сакате да направиме една кладба ;D ?
aj brat molim te da napravime edna kladba...
1gram mast= 9 kalorii 1kg = 1000 gr. 1000 pomnozeno so 9=9000.a ne na 7000,...jasno e do tuka(i nemoj so google,na nego ke najdes poveke dezinformacii otkolku informacii)
1gram jaglehidrati= 4 kalorii
1 gram protein=4 kalorii
prosecen covek za svoite potrebi trosi okolu 2000 kalorii(ne 3000),a ako vneses 3000 toa se za 1000 poveke i ima da se utepas od trcanje i vozenje na tocak za da gi potrosis.

p.s.inaku kolku da si znaes deka jas sum bodi bilding i fitness instruktor poveke godini,a i vezbam aktivno poveke od 14 godini i mnogu dobro znam sto zboruvam.:smir:pa koga sakas ke se kladime

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
aj brat molim te da napravime edna kladba...
1gram mast= 9 kalorii 1kg = 1000 gr. 1000 pomnozeno so 9=9000.a ne na 7000,...jasno e do tuka(i nemoj so google,na nego ke najdes poveke dezinformacii otkolku informacii)
1gram jaglehidrati= 4 kalorii
1 gram protein=4 kalorii
prosecen covek za svoite potrebi trosi okolu 2000 kalorii(ne 3000),a ako vneses 3000 toa se za 1000 poveke i ima da se utepas od trcanje i vozenje na tocak za da gi potrosis.

p.s.inaku kolku da si znaes deka jas sum bodi bilding i fitness instruktor poveke godini,a i vezbam aktivno poveke od 14 godini i mnogu dobro znam sto zboruvam.:smir:pa koga sakas ke se kladime

Што ке се утепаш бе ? Сеа ти пишав горе дека за 2х се губат 4000 кцал со точак ....2саата мн. да не се ?

И пак ... ако 1кг е 9000кцал ... а ти потрошиш 7000на ден а внесеш 2-3000кцал ... за недела дена нема да изгубиш 4-5кг ?

Сам себе се убијал + информацииве не ти се точни мн.мн. ;D

Kajgana Shop

На врв Bottom