Диети и слабеење

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Здраво на сите.Од утре ќе почнувам со уницеф диетата.Ги молам тие шо имаат искуство со оваа диета да пишат за колку дена од почетокот на диетата почнале да губат килограми и колку. Фала однапред
Поздрав
Каква диета? :icon_lol:

Septimus

Dota moja Simpatija
Член од
12 мај 2009
Мислења
24
Поени од реакции
0
Garfild dobra ti e dietata i jas bef na taa pa imase mnogu dobri rezultati i jas simnav 25 kilogrami za 30 dena :) no sepak stomakot ne mi se izgubi seuste mi e tegav a za vezbi nemam vreme i mrza sum pa kako na drug nacin da go zategnam ?? ako moze pomos okolu toa ?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Гледам не е активна темата веќе па ја да си се пофалам ! ! !

Од 120 на 96че ... Јихааа =) Ке биде интересно летово !!!

serious

If you need me, whistle
Член од
6 февруари 2009
Мислења
147
Поени од реакции
10
хаха што работиш бе човек :D дај кажи ја наваму диетата би сакал да ја пробам и јас

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ој ... Има некоја *исхрана* за да не ги вратам килата 300000 дупло после масивно слабеење =) ?

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
Ој ... Има некоја *исхрана* за да не ги вратам килата 300000 дупло после масивно слабеење =) ?
има... ќе јадеш само зеленчук и овошје... и ногу ретко стекче или рибичка .... и 200 литра вода :)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Само нормална исхрана е спасот.:) Без прејадување и без гладување...Сега е летно време, мислам дека секој од нас има поголема физичка активност во овој период, така да не би требало да постои голема опасност од дебелеење.Килограмите не се враќаат автоматски.Кај поголемиот број луѓе се враќаат затоа што продолжуваат со истите прехранбени навики кои ги практикувале кога дозволиле толку многу да се здебелат.
Јас исто така имам ослабнато многу, но не дозволив да ги вратам килограмите.Веднаш штом ќе забележев некое покачување сфаќав дека сеуште не знам како да ја одржувам телесната тежина.Со текот на времето и истражувањето во врска со тоа што е здрава исхрана, покачувањето кгр. престана да ми претставува проблем.:toe:
има... ќе јадеш само зеленчук и овошје... и ногу ретко стекче или рибичка .... и 200 литра вода :)
Хееј...се надевам дека тоа не го кажа мислејќи буквално...:)
Не може да се живее од овошје и зеленчук.На организмот му требаат и масла и житарки.А ако е крвна група О може да јаде и месо, секако ограничено.
Вода да...Мој совет е да се избегнуваат секакви сокови, освен домашни ама без шеќер, направени од некое овошје (на пример со лимон или портокал).

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Их бе ... =) Жени ако не ти помогнат со исхрана нема кој =)

<3 до двете !

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Значи сите бараат чаре за слабеење
Јас барам чаре за Здебелување:jaj:
HELP:nesum:

●Mαrια...«3*

♥ 3 ♥
Член од
3 април 2009
Мислења
692
Поени од реакции
68
Не сум за држење диета. Се прашувате зошто?
Првата причина е тоа што и да си на диета сепак ќе се здебелиш или останеш ист.
Втората причина е тоа што ние редново ја конзумираме храната и веднаш после оброкот седнуваме и не правиме никакви спортски активности. Затоа најдобро решение е да не се држат диети, да јадете во умерени количини, да одбегнувате газирани пијалоци и слатки работи. Да пиете што повеќе природни сокови и да јадете што повеќе овошје и зеленчук. И гледајте што повеќе да имате спротски активности. :toe::salut:

Septimus

Dota moja Simpatija
Член од
12 мај 2009
Мислења
24
Поени од реакции
0
Luge veruvale ili ne od 105/7 kilogrami sega sum 77kg za eden mesec t.e. za 32 dena. :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Добри и лоши масти

Добрите масти кои прирдно се наоѓаат во јаткастите плодови, авокадото и маслиновото масло, спаѓаат во најдобрите масти кои може да ги конзумирате.
Морската риба исто така содржи добри масти, кои може да помогнат во одржување на добросотојбата на срцето, ако се јадат три до пет пати во неделата во рамките на урамнотежената исхрана.
Корисно е да се ограничи употребата на масти како зејтин, маслац, маргарин,мајонез и храна богата со масти како што се преливите за салата. Неколку јаткасти плодови или неколку резанки авокадо може доволно да го збогатат вкусот на зеленчукот или салатата, а содржат помалку масти од било кои преливи или сосови за салата.

• Добрите масти се потребни за нормален развој и функционирање на мозокот
  • Недостатокот на есенцијални масни киселини може да доведе до намалување на способноста за учење и користење на информации.

Kajgana Shop

На врв Bottom