M
MIL
Гостин
KAZI KAKO TOA ?Luge veruvale ili ne od 105/7 kilogrami sega sum 77kg za eden mesec t.e. za 32 dena.
KAZI KAKO TOA ?Luge veruvale ili ne od 105/7 kilogrami sega sum 77kg za eden mesec t.e. za 32 dena.
Како и да си успеал да ослабеш 30 кила , свесен си и сам дека е штетно за толку краток период толкава килажа да изгубиш.. Јас за 2-3 месеци изгубив 20 и нешто кила и сега мачам маки со вишок кожа веќе месец ипол...
Би ти советувал прво да си ја испиташ крвта , урината и се останато чисто ради себе . Да не си претерал.
Па ако не јадеш ништо,само за ручек салата,којзнае дали ке имаш енергија за трчање.Ако има јака воља типов алал му вера .... ако нема ке ги врати 70 за 32 дена ....
Од лично искуство :smir::smir:
Него од утре почнувам диета со салати само ;D
Доручек и вечера ништо ... ручек салата (ол ју кен ит) и трчање по кејот ! И тони вода нормално за мастите да ги извадам ! ха 1 !
МОТИФГУМ ! Седи си, џвакај си, за 1 ден ќе бидеш како бугарска певачица ...Што ви е тоа глупото со мастиките жити се.. Некоја страна поназад прочитав.. Што диета е тоа ја а стаам мастика у уста по 10 мин ми се пријадува.
Од лично искуство ти кажувам дека нема лесен начин .Сакам да ослабнам 5 кг ништо повеќе, кои ги имам добиено од неактивност како најлесно ?
За месо што се однесува, вегетеријанец сум (освен шунка) а за пешачење имам орбитрек ?Од лично искуство ти кажувам дека нема лесен начин .
Јас би ти препорачал тоа што јас го правев .Едноставно не мешај леб,компири и тестенини со месо. Јади месо со салата или пак варен компир со салата, но никако компир со месо. Од месо јади претежно бело пилешко , јагнешко варено и риба, а од јаглехидрати најпрепорачливи ти се оризот , варениот компир и макароните.
За доручек гледај да внесеш ако можеш повеќе витамини,минерали(овошје и зеленчук) и белковини (јајце, млеко со ниска масленост).
Вечерата ако можеш заокружија со едно големо сочно зелено јаболко и ништо покрај тоа.
Дневно обиди се да пешачиш од 4-6 километри и тоа е тоа.. За недела или две ќе го добиеш посакуваниот резултат..
Диетата е правилна исхрана, а не гладување ... со гладување ке ослабеш, ке ти ослабат нервите, ке ти ослабнат мускулите, ке ти слабее крвта и кога ке почнеш да јадеш како од небо ке ти се вратат килограмите, а ако ги почитуваш правилата на правилна исхрана ништо од ова нема да се случи освен што ке ја намалиш непотребната килажа и ќе ја освежиш кожата која под нејзе имала непотребни масни наслаги ..:smir:Јас сум на диета може да умрам но сепак ќе продолжам:nenene:
Не знам кој е Жан Митрев, но ако е според крвна крупа значи дека во зависност од тоа која крвна група ти одговара одредена храна.Каква е таа диета на Жан Митрев некоја според крвната група што се правела, ај ако знае некој нека пише.
Крвна група 0Каква е таа диета на Жан Митрев некоја според крвната група што се правела, ај ако знае некој нека пише.