Диети и слабеење

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Како и да си успеал да ослабеш 30 кила , свесен си и сам дека е штетно за толку краток период толкава килажа да изгубиш.. Јас за 2-3 месеци изгубив 20 и нешто кила и сега мачам маки со вишок кожа веќе месец ипол...
Би ти советувал прво да си ја испиташ крвта , урината и се останато чисто ради себе . Да не си претерал.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Како и да си успеал да ослабеш 30 кила , свесен си и сам дека е штетно за толку краток период толкава килажа да изгубиш.. Јас за 2-3 месеци изгубив 20 и нешто кила и сега мачам маки со вишок кожа веќе месец ипол...
Би ти советувал прво да си ја испиташ крвта , урината и се останато чисто ради себе . Да не си претерал.

Ако има јака воља типов алал му вера .... ако нема ке ги врати 70 за 32 дена ....

Од лично искуство :smir::smir:

Него од утре почнувам диета со салати само ;D

Доручек и вечера ништо ... ручек салата (ол ју кен ит) и трчање по кејот ! И тони вода нормално за мастите да ги извадам ! ха 1 !

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Ако има јака воља типов алал му вера .... ако нема ке ги врати 70 за 32 дена ....

Од лично искуство :smir::smir:

Него од утре почнувам диета со салати само ;D

Доручек и вечера ништо ... ручек салата (ол ју кен ит) и трчање по кејот ! И тони вода нормално за мастите да ги извадам ! ха 1 !
Па ако не јадеш ништо,само за ручек салата,којзнае дали ке имаш енергија за трчање.
Подобро направи си здрав режим на исхрана и плус трчање и сигурно ке има резултати:smir:

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Што ви е тоа глупото со мастиките жити се.. Некоја страна поназад прочитав.. Што диета е тоа ја а стаам мастика у уста по 10 мин ми се пријадува.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Што ви е тоа глупото со мастиките жити се.. Некоја страна поназад прочитав.. Што диета е тоа ја а стаам мастика у уста по 10 мин ми се пријадува.
МОТИФГУМ ! Седи си, џвакај си, за 1 ден ќе бидеш како бугарска певачица ...:tapp:

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Сакам да ослабнам 5 кг ништо повеќе, кои ги имам добиено од неактивност :) како најлесно ?

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Сакам да ослабнам 5 кг ништо повеќе, кои ги имам добиено од неактивност :) како најлесно ?
Од лично искуство ти кажувам дека нема лесен начин :).
Јас би ти препорачал тоа што јас го правев .Едноставно не мешај леб,компири и тестенини со месо. Јади месо со салата или пак варен компир со салата, но никако компир со месо. Од месо јади претежно бело пилешко , јагнешко варено и риба, а од јаглехидрати најпрепорачливи ти се оризот , варениот компир и макароните.
За доручек гледај да внесеш ако можеш повеќе витамини,минерали(овошје и зеленчук) и белковини (јајце, млеко со ниска масленост).
Вечерата ако можеш заокружија со едно големо сочно зелено јаболко и ништо покрај тоа.
Дневно обиди се да пешачиш од 4-6 километри и тоа е тоа.. За недела или две ќе го добиеш посакуваниот резултат.. :pipi:

Z

ZeroStyle

Гостин
Јас сум на диета може да умрам но сепак ќе продолжам:nenene:

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Од лично искуство ти кажувам дека нема лесен начин :).
Јас би ти препорачал тоа што јас го правев .Едноставно не мешај леб,компири и тестенини со месо. Јади месо со салата или пак варен компир со салата, но никако компир со месо. Од месо јади претежно бело пилешко , јагнешко варено и риба, а од јаглехидрати најпрепорачливи ти се оризот , варениот компир и макароните.
За доручек гледај да внесеш ако можеш повеќе витамини,минерали(овошје и зеленчук) и белковини (јајце, млеко со ниска масленост).
Вечерата ако можеш заокружија со едно големо сочно зелено јаболко и ништо покрај тоа.
Дневно обиди се да пешачиш од 4-6 километри и тоа е тоа.. За недела или две ќе го добиеш посакуваниот резултат.. :pipi:
За месо што се однесува, вегетеријанец сум (освен шунка:tapp:) а за пешачење имам орбитрек ?

Значи ќе го пробам ова и за 2 недели ќе пишам резултати ако не заборавам :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Јас сум на диета може да умрам но сепак ќе продолжам:nenene:
Диетата е правилна исхрана, а не гладување ... со гладување ке ослабеш, ке ти ослабат нервите, ке ти ослабнат мускулите, ке ти слабее крвта и кога ке почнеш да јадеш како од небо ке ти се вратат килограмите, а ако ги почитуваш правилата на правилна исхрана ништо од ова нема да се случи освен што ке ја намалиш непотребната килажа и ќе ја освежиш кожата која под нејзе имала непотребни масни наслаги ..:smir:

А

Ајсшутер

Гостин
Каква е таа диета на Жан Митрев некоја според крвната група што се правела, ај ако знае некој нека пише.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Каква е таа диета на Жан Митрев некоја според крвната група што се правела, ај ако знае некој нека пише.
Не знам кој е Жан Митрев, но ако е според крвна крупа значи дека во зависност од тоа која крвна група ти одговара одредена храна.:toe:
Ако побараш на интернет можеш да најдеш за твојата група.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Крвна група 0

Ловец, месојад, јак, самоуверен, тип водач
Позитивни карактеристики: јак систем за варење, јак имунолошки систем, природна заштита од инфекции, ефикасен метаболизам.
Слабости: нетолеранција према нова исхрана и нови услови на околината. После претерана активност може да се случи имунолошкиот систем да се нападне самиот себе.
Ризици: запаление на зглобови, намалена функција на штитната жлезда, чирови, алергии, пречки во коагулацијата.
Начин на исхрана: високо ниво на белковини, трошење на месото. Месо, риба, зеленчук, овошје. Ограничено: житарици, грав, легуминоза
Начин на слабеење: треба да се избегнуваат пченични пахуљици, грав, зелка, карфиол, сенф.
Помагаат: морски алги, морска риба, сол, џигер, црвено месо, келј, спанаќ, брокули
Додатоци во исхраната: витамини Б и К, калциум, јод, морски алги
Физички вежби: интензивна физичка активност како аеробик, боречки спортови, трчање

Крвна група А

Земјоделец, вистински вегетеријанец, кооперативен, прецизен, промислен
Позитивни карактеристики: добро се прилагодува на промена на исхраната и на нови услови на околината. Лесно ги согорува хранливите материи.
Слабости: осетлив систем за варење, слаб имунолошки систем - сколн кон инфекции
Ризици: срцеви болести, рак, слабокрвност, болести на жолчката, шекерна болест
Начин на исхрана: вегетеријанец - зеленчук, тофу (сирење од соја), морска риба, житарици, грав, овошје
Начин на слабеење: избегавање на месо, млечни производи, пченица, грав
Помагаат: растително масло, храна од соја, зеленчук, ананас
Додатоци во исхраната: витамини Б12, Ц и Е, фолна киселина, ехинацеја, глогињи, кварцетин,
Физички активности: мирни вежби како јога, таи чи

Крвна група Б

Номад (стабилен, еластичен, креативен)
Позитивни карактеристики: јак имунолошки систем, прилагодливост на нова околина и на нов начин на исхрана, стабилен нервен систем
Слабости: ретки вирусни инфекции
Ризици: шекерна болест, хроничен замор, автономни болести ( мултипасклероза, лупус ...)
Начин на исхрана: урамнотежена исхрана, сештојадец, месо (не пилешко), млечни производи, житарици, грав, зеленчук, овошје.
Избегнувајте: пченка, лешник, сусамово семе, хељда, пченица
Помага: зеленчук, јајца, месо од дивеч, чај
Физички активности: умерени физички вежби, на пример пешачење, возење точак, тенис, пливање

Крвна група АБ

Омилени му се загатките (современо спојување на А и Б типот), редок, харизматичен, таинствен
Позитивни карактеристики: добро се прилагодува на современите услови. Многу толерантен имунолошки систем.
Ги соединуват предностите на групите А и Б
Слабости: осетлив систем за варење. Претерано телрантниот имунолошки систем може да биде склон кон инфекции. Негативно реагира на околностите како од А така и од Б типот.
Ризици: срцеви болести, рак, слабокрвност.
Начин на исхрана: разновиден начин на исхрана- месо, морска риба,
млечни производи, тофу, грав, житарици, овошје.
Начин на слабеење: треба да се избегаваат црвени меса, семки, пченка, хељда
Помага: тофу, морска риба, млечни производи, зеленчук, морски алги, ананас
Додатоци во исхраната: витамин Ц, глогињи, одољен,
Физички активности: мирни физички активности како јога, тај чи, комбинирани со умерени активности ( пешачење, возење велосипед, тенис)

Извор: Кајгана постара тема

... за прашањето ... Жан Митрев, да дава диета, но е енормно скапо да си го дозволиш тоа, подобро да прашаш некој што веќе ја правел истата и да ти каже и истата персона да биде во сличен случај на твојот. Митрев дава диети но фактички и те тера да одиш кај него на прегледи секоја недела заради контрола на крвта, и другите органи за во случај да дојде до контраиндикации да се реагира навреме да не настанат поголеми компликации, така да за диети на интеренет има едно 99999999мил теми на англиски од познати доктори, па и на македонски што мислам дека можеш и самиот да си пробуричкаш.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom