Диети и слабеење

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас користев апчиња слим лајн и ослабнав толку колку што сакав
Браво. Јас сите што ги познавам, а ги користеа после прекинот се здебелија со +10кг, дел завршија во брза помош дехидрирани, а дел на психијатрија.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Браво. Јас сите што ги познавам, а ги користеа после прекинот се здебелија со +10кг, дел завршија во брза помош дехидрирани, а дел на психијатрија.
Јас сум жив пример за напишаното. Ослабев 15 кг со апчињата, откако ги прекинав ги вратив 15-те и плус 10 нагоре качив, значи се зезнав и тоа јако.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.879
Поени од реакции
20.505
Се што е нагло е нездраво и за организмот и за психата, ако веќе сакате да слабеете мора да оди тоа спонтано, пред се да не му направите шок на организмот, да не си дозволите премногу стрии од нагло ослабување, и постепено да си го вратите желудникот во првобитна состојба, регулација на храна, секој ден се помалку ќе кратите од оброците, црвено месо ке конзумирате и пилешко, што помалку сол и масло уште поарно, јаболков оцет да се користи максимално, од житарки овес и ориз, белки од јајца, и што повеќе свеж желенчук, од овошје конзумирајте се, само праски и банани исфрлете и мисам дека има да има страшен ефект што има да се изненадите, исто да напоменам по првите симнати 5 кг прпорачливо е да почнете со вежби, за да може кожата да се зацврсти на новата форма на телото и да се спасите од виснатици од ослабувањето.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Абе иде пролет , земете тоа патиките шо фанале прашина и на трчање и како се топат масти.

Не ми се јасни луѓето , јадат ко волови , гледат дека се дебелеат и после сакат со десетина волшебни апчиња да станат супер модели ..

Секојдневна физичка активност плус контролирана исхрана и нема ни да има потреба од слабеење.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.879
Поени од реакции
20.505
Абе иде пролет , земете тоа патиките шо фанале прашина и на трчање и како се топат масти.

Не ми се јасни луѓето , јадат ко волови , гледат дека се дебелеат и после сакат со десетина волшебни апчиња да станат супер модели ..

Секојдневна физичка активност плус контролирана исхрана и нема ни да има потреба од слабеење.
Како беше онаа Лаком газ трагедија, така е и со нас луѓето, претеруваме со џанк фуд, и се повеќе храна со адитиви, емулгатори и глупости и тоа е, се дуваш ко балон, активност освен пред тастарура со прсти друго ич, тераме на кај америте како иде работава.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Како беше онаа Лаком газ трагедија, така е и со нас луѓето, претеруваме со џанк фуд, и се повеќе храна со адитиви, емулгатори и глупости и тоа е, се дуваш ко балон, активност освен пред тастарура со прсти друго ич, тераме на кај америте како иде работава.
Не само на изглед , дури и по IQ одеме накај нив :D

Иначе голем број на народ коа стане маабет за храна , ме прашат шо јадам од сабајле и коа им кажам овесни снегулки со вкус на картон и обезмастено млеко , ме прават луд и викат : Не можам јас тоа да јадам нема вкус или нема да ме најаде и слично .. Истото се дешава коа им викам да си пијат зелен чај без шеќер , они премногу горчливо било .. Па ебаго , јас се навикнав на тој вкус , секој може да се навикне ... А они се тие шо јадат по 2 бурека и после дај кажи како да скинам вишокот сало ..

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.879
Поени од реакции
20.505
Не само на изглед , дури и по IQ одеме накај нив :D

Иначе голем број на народ коа стане маабет за храна , ме прашат шо јадам од сабајле и коа им кажам овесни снегулки со вкус на картон и обезмастено млеко , ме прават луд и викат : Не можам јас тоа да јадам нема вкус или нема да ме најаде и слично .. Истото се дешава коа им викам да си пијат зелен чај без шеќер , они премногу горчливо било .. Па ебаго , јас се навикнав на тој вкус , секој може да се навикне ... А они се тие шо јадат по 2 бурека и после дај кажи како да скинам вишокот сало ..
Ќе го скинат со липосукција, ако не редуцираат на џанк фуд и не трчаат :)

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Ќе го скинат со липосукција, ако не редуцираат на џанк фуд и не трчаат :)
Има тука во Штип една девојка , барем така појавно шо се знае , пред 7 месеци беше ко Шерман тенк , оние од Втора Свестка , 1.65 cm висока , 2 метра широка , едвај подвижна .. ја снема едно 2-3 месеца и коа гледаш после тоа период коа излезе у град , девојката беше на пола од предходно :D сигурен сум дека со тренинг или апчиња го е направила тоа :D

Пошо Штип е близу Бугарија , па таму одат на липосукција , па и скратување на желудник , црева итн .. Глупа работа , али нивен живот ..

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Decki aj pomos ako znae nekoj lek za ovoj problem...namaliv naglo na telesnata tezina osobeno vo delot na stomakot i sega mi se poznavaat strii ili kako i da se vikaat (kako brazdi nadolzno po stomakot na kozata), dali znae nekoj kako moze da se otstranat, nekoja krema ili slicno....hitno mi e...:)
--- надополнето: 3 март 2012 во 11:47 ---
Има тука во Штип една девојка , барем така појавно шо се знае , пред 7 месеци беше ко Шерман тенк , оние од Втора Свестка , 1.65 cm висока , 2 метра широка , едвај подвижна .. ја снема едно 2-3 месеца и коа гледаш после тоа период коа излезе у град , девојката беше на пола од предходно :D сигурен сум дека со тренинг или апчиња го е направила тоа :D

Пошо Штип е близу Бугарија , па таму одат на липосукција , па и скратување на желудник , црева итн .. Глупа работа , али нивен живот ..
ne ti treba nikakva liposukcija ili slicno, jas probav sekakvi gluposti ama nema fajde od niv....samo silna motivacija mnogu kardio vezbi, trcanje, teretana i namalena ishrana...(zlatno pravilo ako trosis poveke od toa sto vnesuvas nema da imas proble da oslabis, ke vnimavate na kalorii koi gi vnesuvate i tie koi gi trosite) nema drug lek...

Член од
28 септември 2007
Мислења
24
Поени од реакции
3
Имам пробано многу диети , и скоро сите ми делуваат , некои повеќе , некои помалку. Физички сум многу активен , но не можам да ги ограничам порциите , имам многу голем апетит, па најмногу ми одговараше една диета од 21 ден (три дена тестенини , три дена говедско , три дена риба , па два дена говедско ...) и со неа ослабев 20 кг за два меснеци (и со кардио секој ден по 1 час) ама ми е скапа некако , па си имав проблеми дома , сепак , телешко , риба... И по една недела читање форуми , диети (буквално пред комп останав) што со што се комбинира , што со што не , си составив сам диета , евтина, ефикасна , и едноставна

Пон - тестенини (кори макарони...) со сирење
Вто - Било какво месо (не пржено) со зеленчук
Сре - Јајца со зеленчук (омлет , кајгана , варени...)
Чет - житарици (овес , мусли , корнфлекс...) со јогурт или млеко
Пет - Ориз
Саб - Компири ( не пржени )
Нед - Овошје секакво

Во случај на криза , најчесто навечер , за благо Мед. Можи во текот на денот цедени природни сокови. Кафе, Зелен чај. Ако веќе мора шеќер нека е кафеав. Го прочистува организмот , го средува топ , и навистина и на сабајле и преку цел ден сум по свеж, по позитивен.

Патем , ќе заборавев , Леб НЕ!

И бидеќи некогаш неможам без пица , во понеделник си јадам. И тој ден е така послободен за благо навечер од типот на чоколадо и сл.

п.с. пак ке напоменам , ова не е се така дека мене ми одговара , туку најпогодно е тогаш .

ако има некој критики , ги прифаќам

поздрав до сите

S

Stef Bachatero

Гостин
Имам пробано многу диети , и скоро сите ми делуваат , некои повеќе , некои помалку. Физички сум многу активен , но не можам да ги ограничам порциите , имам многу голем апетит, па најмногу ми одговараше една диета од 21 ден (три дена тестенини , три дена говедско , три дена риба , па два дена говедско ...) и со неа ослабев 20 кг за два меснеци (и со кардио секој ден по 1 час) ама ми е скапа некако , па си имав проблеми дома , сепак , телешко , риба... И по една недела читање форуми , диети (буквално пред комп останав) што со што се комбинира , што со што не , си составив сам диета , евтина, ефикасна , и едноставна

Пон - тестенини (кори макарони...) со сирење
Вто - Било какво месо (не пржено) со зеленчук
Сре - Јајца со зеленчук (омлет , кајгана , варени...)
Чет - житарици (овес , мусли , корнфлекс...) со јогурт или млеко
Пет - Ориз
Саб - Компири ( не пржени )
Нед - Овошје секакво

Во случај на криза , најчесто навечер , за благо Мед. Можи во текот на денот цедени природни сокови. Кафе, Зелен чај. Ако веќе мора шеќер нека е кафеав. Го прочистува организмот , го средува топ , и навистина и на сабајле и преку цел ден сум по свеж, по позитивен.

Патем , ќе заборавев , Леб НЕ!

И бидеќи некогаш неможам без пица , во понеделник си јадам. И тој ден е така послободен за благо навечер од типот на чоколадо и сл.

п.с. пак ке напоменам , ова не е се така дека мене ми одговара , туку најпогодно е тогаш .

ако има некој критики , ги прифаќам

поздрав до сите
Прво ограничувањето на секакви работи е лошо за организмот.Затоа што начинот на исхрана треба да е константен и колку повеќе го разбираш како диета и јас морам да го правам ова,толку повеќе ќе се разочараш кога ќе ги вратиш старите навики и килограми.Второ внесот на јаглехидрати,протеини и масти треба да биде како медитеријанската диета 40/40/20.Лебот не дебелее,дебелее тоа што немаш физичка активност.Секако битно е да имаш голем внес на минерали и витамини,заради големиот напор што се вложува.За вистински да ослабнеш треба да намалиш со калориски внес особено со јаглехидратите,затоа што тие се основен внес на енергија,но кога претеруваш јаглехидрати се складираат во масти,кои можат да се искористат кога телото е во глад.Цела наука е како да постигнеш тоа што сакаш,но без вежбање нема успех.

Член од
28 септември 2007
Мислења
24
Поени од реакции
3
Прво ограничувањето на секакви работи е лошо за организмот.Затоа што начинот на исхрана треба да е константен и колку повеќе го разбираш како диета и јас морам да го правам ова,толку повеќе ќе се разочараш кога ќе ги вратиш старите навики и килограми.Второ внесот на јаглехидрати,протеини и масти треба да биде како медитеријанската диета 40/40/20.Лебот не дебелее,дебелее тоа што немаш физичка активност.Секако битно е да имаш голем внес на минерали и витамини,заради големиот напор што се вложува.За вистински да ослабнеш треба да намалиш со калориски внес особено со јаглехидратите,затоа што тие се основен внес на енергија,но кога претеруваш јаглехидрати се складираат во масти,кои можат да се искористат кога телото е во глад.Цела наука е како да постигнеш тоа што сакаш,но без вежбање нема успех.

Како што кажав претходно , не ми е проблем вежбањето , напротив физички сум многу активен , затоа и скоро сите диети имаа ефект кај мене. И немам исклучено никаква исхрана само ми е распределена , еден вид на храна , во еден ден. Колку што имам читано најмногу треба да не се мешаат компири, месо и леб. Лебот ми е ограничен на минимум, т.е. понекогаш пица во Понеделник , незнам колку има смисла ова , но јас така си го сватив. И шеќер конзумирам преку овошје и мед , а веќе кога мора , кафеав шеќер , не дека е многу подиетален , туку е по здрав. И во право си за начинот на разбирање. Сепак диетата си има и крај , а јас ова си го наметнав како режим, и не ми тешко. Како што кажав кај мене не беа проблем резултатите , бидеќи слабеам скоро со сите диети , само неможам повеќето да си ги дозволам. Говедско , риба... А и кога ќе му кажев на мајка ми , за доручек ова , за ручек она , за вечера нешто трето , и често не добивав тоа што ми треба во прав момент , па има изговори од типот јади сега што има (најчесто мајонез, некои никакви паштети , ајвар...) па за понатаму ќе видиме. Вака се знае денес има тоа. Сабајле готви , и цел ден има. Инаку пак ке повторам , апсолутна секоја храна е опфатена и сите состојки , само се правилно распределени.

И во право си за калориите , нема голема филозофија тука , ама ете голем гурман сум , и јадам многу пати дневно , по многу, па затоа и си ја составив оваа диета , сепак е за мои потреби , ама мислам дека можи и други да се пронајдат тука

Позитивни страни

евтина е
едноставна
нема точно време за оброците
нема количина конкретна
и лесна за припремање
здрава е (внесувате се потребно , нема забранети храни)

Наегативни страни

малку е монотона (цел ден едно исто )
без леб е , и тешко дека ќе се почуствувате сити наеднаш
не е инстант диета , значи видливи резултати по повеќе од месец дена

поздрав Стеф и сите кои читате

S

Stef Bachatero

Гостин
Како што кажав претходно , не ми е проблем вежбањето , напротив физички сум многу активен , затоа и скоро сите диети имаа ефект кај мене. И немам исклучено никаква исхрана само ми е распределена , еден вид на храна , во еден ден. Колку што имам читано најмногу треба да не се мешаат компири, месо и леб. Лебот ми е ограничен на минимум, т.е. понекогаш пица во Понеделник , незнам колку има смисла ова , но јас така си го сватив. И шеќер конзумирам преку овошје и мед , а веќе кога мора , кафеав шеќер , не дека е многу подиетален , туку е по здрав. И во право си за начинот на разбирање. Сепак диетата си има и крај , а јас ова си го наметнав како режим, и не ми тешко. Како што кажав кај мене не беа проблем резултатите , бидеќи слабеам скоро со сите диети , само неможам повеќето да си ги дозволам. Говедско , риба... А и кога ќе му кажев на мајка ми , за доручек ова , за ручек она , за вечера нешто трето , и често не добивав тоа што ми треба во прав момент , па има изговори од типот јади сега што има (најчесто мајонез, некои никакви паштети , ајвар...) па за понатаму ќе видиме. Вака се знае денес има тоа. Сабајле готви , и цел ден има. Инаку пак ке повторам , апсолутна секоја храна е опфатена и сите состојки , само се правилно распределени.

И во право си за калориите , нема голема филозофија тука , ама ете голем гурман сум , и јадам многу пати дневно , по многу, па затоа и си ја составив оваа диета , сепак е за мои потреби , ама мислам дека можи и други да се пронајдат тука

Позитивни страни

евтина е
едноставна
нема точно време за оброците
нема количина конкретна
и лесна за припремање
здрава е (внесувате се потребно , нема забранети храни)

Наегативни страни

малку е монотона (цел ден едно исто )
без леб е , и тешко дека ќе се почуствувате сити наеднаш
не е инстант диета , значи видливи резултати по повеќе од месец дена

поздрав Стеф и сите кои читате
Значи не треба да го исклучуваш лебот.Еве јас ќе ти го кажам целиот план за исхрана за еден ден.

Доручек
50 грама овес/50 грама микс од семки(сусам,тиква,сончоглед,ленено семе,блендирано) + јогурт 1.6 250 мл или 2 јајца и 3 белки со печурки и кромид.
2 оброк Соја шницли и салата или пилешко 250 грама и салата
3 оброк Компир 300 грама варен + 5 белки или 2 јајца 2 белки
4 оброк Туна+салата
5 оброк Млеко или јогурт 500-1000 мл
Некаде ти доаѓа 2100 калории дневно и може да се намали нормално зависи што сакаш да постигнеш и колку ти е бучетот.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ун диетата за лица со вишок килограми е најпрепорачлива.Не се нешто ограничува на строго,прв ден протеински,втор скробен,трет јаглехдиратен и четврт овошен за прочистување.Книгата за оваа диета е моментално до мене,кој сака нека пише,ако се држи строго до диетата резултатите се неизбежни,колку вишок толку се слабее но таа диета е з алица со +10кг...јас ја почнав денес затоа шо буцко сум 100 кг сум на 185 височина а бев 90 пред зимата да дојде.Ја прашав мајка ми рече ајде на Ун ќе те ставиме,ако процесот е премногу брз повеќе храна ќе внесуваш јас ќе те регулирам.И плус,ова не би го нарекол диета,туку режим, штом за ручек имаш да изедеш 3 парчиња стек со едно парче леб супа и плус колку сакаш салата а за вечера пола од тоа ...плус ќе комбинирам со трчање сега скоро секој ден ќе одам на трчање по 5 км да започнам после ќе покачам и откако ослабам ќе почнам кардио вежби склекови стомачни зашо сеа баш и баш двај 5 склека правам! позз :D

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас ја држам таа диетата на Жан Митрев што е, која откако ја почнав сфатив дека пола Скопје ја има држено...:pos: Целта ми е да ослабам 5-7 кила, толку ми е потребно, сега оди одлично. 5 дена диета, два дена пауза, каде може да јадеш што сакаш, ама фала Богу треба да си пазиш. Еве денес планирам и да го фатам точакот и малку да возам на кеј, да видам да не сум заборавила, чисто онака... да се има и некоја активност.
Не сум некој тип по диети што е, дома немам ни вага, ама мерак ми беше, да видам дали сум истрајна и дали имам самоконтрола. И испадна дека имам.:icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom