Депилација

Член од
6 октомври 2012
Мислења
260
Поени од реакции
175
некои мака мачат да и пораснат влакна , а ви гледате да ги отстраните . . .. кој како сака така нека си се депилира , со восок или бес восок .
ја ичер се ошиша , и од мене падна 2,5 кг коса , сга сам полесен , :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Тоа што тебе не ти смета тоа си е твоја лична работа, искрено мене влакна ми сметаат и нема врска далеку од тоа дека се депилирам за да ми изгледа поголем :cautious: Тоа е поради тоа што јас самиот со одржувам хигиена и тоа што мене едноставно влакна ми пречат да имам меѓуножјето и на нозе и тн. Едноставно е. А тоа што тебе не ти пречи тоа е сосема во ред. А тоа амазон го кажав на шала :icon_lol:
Ами и тоа што тебе ти сметаат си е твоја лична работа. :ROFLMAO:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Машко да депилира раце и нозе не ми е Ок, а за други места зошто да не :)

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Машко да депилира раце и нозе не ми е Ок, а за други места зошто да не :)
Ако одиме по тоа ... ќе изгледа некое машко како еурокрем негде депилиран негде не .. :D

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Ако одиме по тоа ... ќе изгледа некое машко како еурокрем негде депилиран негде не .. :D
Абе ајде... машко е со влакна на раце и нозе, а женско се депилира на раце и на нозе колку што знам..... под пазуви да не збориме тоа мора, тоа е лична хигиена......., а за гради и стомак сепак зависи каков те сака партнерката, ама според мене тоа зошто да не........., АМА раце и нозе да се депилираат кај маж.. никако! :)

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
cera se depilirav gradi i mn boli pa da mi kazete sto da se mackam sega poso me boli kako da sum dobil suncanica :/

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
cera se depilirav gradi i mn boli pa da mi kazete sto da se mackam sega poso me boli kako da sum dobil suncanica :/
Мачкај се со некоја бебешка крема за да ти се омекне и опушти кожата, исто како да си добил сунчаница ;)

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
Сакам да ве прашам МАШКИ од коа ке ги депилирате градите после колку време ви растат ?

Член од
4 август 2012
Мислења
160
Поени од реакции
57
Ме интересира дали постои некој друг начин за отстранување на влакната освен бричењето и депилацијата со восок, а да не е болен и влакната да растат исто после депилацијата или пак да се изретчат? Пр. некоја машинка за депилација или некои други средства. Ај доколку знае некој нека ми одговори оти навистина ми треба бидејќи сум многу влакнест, а да се депилирам со восок нема шанси - сум пробал и ми се плачело. Башка сега летно време поудобно е без влакна на некои делови од телото. :)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Ме интересира дали постои некој друг начин за отстранување на влакната освен бричењето и депилацијата со восок, а да не е болен и влакната да растат исто после депилацијата или пак да се изретчат? Пр. некоја машинка за депилација или некои други средства. Ај доколку знае некој нека ми одговори оти навистина ми треба бидејќи сум многу влакнест, а да се депилирам со восок нема шанси - сум пробал и ми се плачело. Башка сега летно време поудобно е без влакна на некои делови од телото. :)
Со крем или пена за депилација од Veet, но брзо растат влакна.
Moжиш и со депилатор,ама првите два-три пати има да умираш додека се навикниш на болката. А, за ретчење со депилатор се ретчат и тоа многу,ама и поткожни се прават.
(Ако ти се поголеми влакната прво направи ги со крем и после малку кога ќе потораснат со депилатор)

Член од
4 август 2012
Мислења
160
Поени од реакции
57
Со крем или пена за депилација од Veet, но брзо растат влакна.
Moжиш и со депилатор,ама првите два-три пати има да умираш додека се навикниш на болката. А, за ретчење со депилатор се ретчат и тоа многу,ама и поткожни се прават.
(Ако ти се поголеми влакната прво направи ги со крем и после малку кога ќе потораснат со депилатор)
Каков крем? Пената како делува, од корен ли ги отстранува? Јас колку што имам слушнато кремот ти е иста работа како и бричот. Инаку големи се, многу ми сметаат на некои делови од телото. ПРЕМНОГУ сум влакнест. :(

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Имаш крем од Veet, го ставаш на телото, оставаш незнам 15-20 минути и после ги тргаш влакната.
Пената исто делува како кремата.
А, за тоа дека се слични на бричот се, само што нема шанси да се пресечиш. Затоа ти реков прво направи се со крем или пена ако имаш преголеми влакна, после нека ти нараснат до кај 2цм и фати се со депилатор, пошо нема шанса да ја издржиш болката на поголеми влакна.
И не туку барајте ем безболно, ем трајно.На нас секоја депилација ни е болна и башка то пожелно е за женските никаде да немаат влакна, па сеа види ти:)

П

Пепси_

Гостин
оди бре мавни се како човек нека те издепелират....раат че видиш после.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
13
Поени од реакции
13
Се измалтретирав цел живот со брилење, депилирање со веет креми, ленти, машинки,м шупалици - ништо не е добро. Или ги поткинуваат или оставаат поткожни или прават рани ... Од пред полоина година почнав да се депилирам во козметички салон со ладен восок и топол по потреба. одам на 3-4 недели се третирам целосно и не можам да бидам позадоволна. Влакната се изретчени, веќе не ме боли депилацијата, речиси дали ја чувствувам, тие се меки и женствени. На сите кои ги мрзело па се кубеле сами или им било незгодно (доколку се повлакнетси им препорачувам) да си отидам во добар, евтин салон и да си се издепилираат за 1 саат работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom