Денот на дрвото - 12 март неработен ден

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.020
на кој јазик да ти пишам за да разбереш.....не сум против садењето дрва...сум против да ми го расипе викендот....нека ја организира државата својата јавна администрација и така ништо не работат, па нека садат дрва.....за тоа ти зборам
А ти што ќе правиш?Акцијата е секој совесен граѓанин да се нацрта на ридовите да сади дрва..А дали знае некој каде можиме да се пријавиме за садење?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Доволно е да купат 10.000 садници и да ги донесат во Битола. Па потоа ние, граѓаните на кој ни жежеше летоска под газето ке ги засадиме, ако веќе сите се расположени од типот “шо кур ке ми е мене да садам, ко можам да си се излежавам дома“.

Член од
30 декември 2007
Мислења
795
Поени од реакции
331
Ova e super ke sadime drva. Odlicna rabota treba sekoj da da posadi barem po edno a ne da sedat i kafinja da pijat.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Едвај чекам да прогласат неработен ден на водата,па на каменот,па на воздухот и така да си се одмараме 365 дена во годината со неработни денови.Сепак не смеат да го заборават ниту административниот неработен ден,оти многу се уморија од работа ова измислувачиве на неработни денови.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
ma odlicna rabota, sadenjeto drva e odlicna rabota :)

koga nekoj vekje spomna praski... i koga se sadi.. navistina, zosto ne sadat ogromni parceli so ovosje? :)

@ ABC: aj ne ja tupi i ti, odi pecali so bukar-tapijata pobrzo, duri ne gi izbrkale bukarive od EU :pos::pos2:

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Супер е оваа идеја за денот на дрвото. Само едно ме загрижува, ќе нема кој да го засади...многумина ќе го слават како именден:pos2: .

Член од
1 јуни 2007
Мислења
404
Поени од реакции
2
Супер е оваа идеја за денот на дрвото. Само едно ме загрижува, ќе нема кој да го засади...многумина ќе го слават како именден:pos2: .
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Абе од кај ти текнува????

Macedonia2007

RED DEVIL
Член од
20 декември 2007
Мислења
1.273
Поени од реакции
3
Само да им текнеше порано подобро сега ќе беше а не откако ги исекоа и пола ги запалија ама како за почеток добро е и ова е еден голем чекор напред и секако јас одам да садам а за вас незнам

R

RAYTHEON23

Гостин
VREDI DA SE SADI POLITIKA NE E ZA TUKA ZNAEME KAKVI AKCII I RAZUMNO POSUMUVANJE IMASE YUGOSLAVIA TREBA DA PRODOLZIME TAKA I MINIMUM 2 PATI GODISNO DA IMA POSUMUVANJE A TIE DRVOKRADCITE I PSIHITE(PIROMANI)KOJ KE GI RESI MORE EL.STOLICA ZA NIV POSLE RAK..BRONHITISSS..IZNAEME JAS SE NAPOLNIV KADIUM I OLOVO NA AERODROM NE ME PUSTAAT U AVION MNOGU METAL IMAM:pos2:

Macedonia2007

RED DEVIL
Член од
20 декември 2007
Мислења
1.273
Поени од реакции
3
И да
ова да не биде само 1 или 2 дена во годината туку да биде константно и тие што се задолжени нека си ја вршат работата
а за нас обичните граќани едно 2-3 дена во годината доволни се за подигање на свеста

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Едвај чекам да прогласат неработен ден на водата,па на каменот,па на воздухот и така да си се одмараме 365 дена во годината со неработни денови.Сепак не смеат да го заборават ниту административниот неработен ден,оти многу се уморија од работа ова измислувачиве на неработни денови.
Па и не е баш неработен ако се одработува во сабота.

Член од
9 март 2008
Мислења
4
Поени од реакции
1
Го погодија денот среда за неработен, единствен работен ден во Црна Гора е баш тој ден и ништо не им фали:pos2:.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
АКо некој има инфорнација каде ќе бидат пунктовите за поаѓање и на кои места ќе се посадуваат.

Или ако излезе соопштение нека го постира.

Macedonia2007

RED DEVIL
Член од
20 декември 2007
Мислења
1.273
Поени од реакции
3
За акцијата Ден на Дрвото во еден дневен весник на 8-ми март искочи еден флаер кој изгледа овака

Kajgana Shop

На врв Bottom