Денешните мажи...

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Сељак со станче у Скопје е многу попривлечен одколку шармантен, вреден, стабилен дечко од Стојаково. Така да, да, мора да е Скопје, Македонија нажалост Е Скопје.
Дефинирај сељак.
И можеби тебе ти изгледа дека е попривлечно ама еве јас не мислам така :icon_mrgr:Шо прајме сега?
И каде пишува дека Македонија е само Скопје?Документ?Аргумент?Значи тогаш на темава само Скопјани можаат да пишаат.Барем да знам да се повлечам. :pipi:

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Што има врска кој на кого се пуштал машко на женско или обратно, кој на кого ќе му го плател кафето и сл. со тоа што чекаме 30+ да влеземе во брак. Едноставно времето е такво какво што е, еве порано никој на никому не плаќал кафе и немало пуштање туку директно земање од врата па се влегувало во брак многу порано. Да ама порано имало некоја еднаквост меѓу луѓето деведесет одсто биле сиромаси за да во бившата држава деведесет одсто биле средна класа. Е сега поделеноста е огромна и не е се исто со кого ќе влезеш во брак. Затоа девојкиве си чекаат до последен момент да си го најдат правиот со кој што барем ќе немаат финансиски проблеми во бракот. Тоа е број еден а има и други причини од тоа да не сакаат и се плашат да раѓаат, па се до кариера, сакале прво да се изнаживеат па после брак итн итн.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Дефинирај сељак.
И можеби тебе ти изгледа дека е попривлечно ама еве јас не мислам така :icon_mrgr:Шо прајме сега?
И каде пишува дека Македонија е само Скопје?Документ?Аргумент?Значи тогаш на темава само Скопјани можаат да пишаат.Барем да знам да се повлечам. :pipi:
Ограничени неспособни кретени чија самодоверба има негативни ефекти према себе и околина. Има многу сељаци што се родени во Скопје, ако сакаше тоа да го чуеш.

На жените им изгледа попривлечно, барем кај повеќето. Сакав да кажам, машко во Скопје е тоа што бараат жените обично. Кога аплицираш за работа, прво те тестираат англиски, па интервјуа, па стручни тестови...ако незнаеш енглески тогаш треба да нема конкуренција за да продужиш понатака.

Од социјален аспект, не од географски. Не пишува никаде, така е во реалноста. Иако Скопје не нуди повеќе од Битола или било кое друго место у МК сепак сите сакаат да живеат во Ск. Познаваш некој што мисли „Еј живеам у Делчево и топ ми е“? Колку има делчевчани што дошле во Скопје по работа или школо и не сакаат да чујат да се вратат?

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Сељак со станче у Скопје е многу попривлечен одколку шармантен, вреден, стабилен дечко од Стојаково.
Ааа не, грешка, дечкото од Стојаково има предност, па и да ги нема овие квалитети што ги наброја, важно да има шести ред пластеник, Џамбазов ми ја предочи оваа предност :icon_lol:

Шала на страна, после долго време решив со другарици да излезам во петокот, и да не кршам атер - не мрчев за местата каде што отидовме. Прв стоп - Кала. Па ако земам да мрчам што се‘ видов таму ќе ме напраите ограничено стереотипно створење шо не излегло од дома. Следно место - Интермецо. Иста шема се тера, само ете малце поголемко демек овде. И на крај Сектор, ама ко ќе видам вака, најубаво беше таму, иако ме нервира многу местото бидејќи ептен е мало за клуб, подиумон да мрднеш, сите ќе ги бутнеш.
Е, ако луѓено што ги видов вечерта на сите три места така се однесуваат нонстоп, јасно ми е зошто не можат да си најдат партнер.
Со најголемиот дел од мажите се слагам, жениве во град се о-чај-ни. Ама јас како незаинтересирана страна потполно истото го заклучив и за мажите. Фатени се во причинско последична врска и не можат да го најдат излезот. Оние се облекуваат онака, пошто овие се палат на тоа и само тоа го гледаат. Другиве па се расфрлаат со пари, мобилни, коли, зошто првиве за тоа се облекле така и така до бесконечност. И на крај, сите исфрустрирани, ама никој ништо не менува.

Не знам кое е решението, само знам дека кога бркав и ме бркаа дечковци, не требаше ништо специјално да правам. Си се однесуваш природно - тоа што си, доаѓа дечко (кој што нема проблем како наведените во темава) и почнува најнормално муабет како да се знаете, и да не ми се свиѓал, никогаш не било тоа ај склони се од тука, туку секогаш си терал муабетот, со многу од нив и другарка сум била.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
1.Пошто укинаа редовна војска,три месеци три,коа ќе те бапнат у касарна да рибаш клозети по цел ден и да те будат коа ке им прдне ќе осетиш промени и те како.Татко ми на 18 години акал по планините у Црна Гора,а на некој му е тешко да стане од пц да купи леб од продавничката преку улица
2.Пошто на добри 80% од дамиве идоли им се Ким Кардашијан и Северина,доста е секоја втора има на фејсбук i don't work i am a princess ќе ти стане јансо у кој филм е влезена женската популација

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
А бе непобитен факт, CORPUS DELICTI. :facepalm:

Тест? И нудиш работа? На интервју ја викаш?
Веруј, поише и се исплати сама да си плати одколку да трпи морони ко тебе 2 сати за едно кафе.
Не. Тоа се вика и давам шанса. Не сите кризираат за женски образ, зошто понекогаш и бараш сродна душа за да осетиш нешто, не само конзерва на курот.

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
И на крај Сектор, ама ко ќе видам вака, најубаво беше таму, иако ме нервира многу местото бидејќи ептен е мало за клуб, подиумон да мрднеш, сите ќе ги бутнеш.

Не знам кое е решението, само знам дека кога бркав и ме бркаа дечковци, не требаше ништо специјално да правам. Си се однесуваш природно - тоа што си, доаѓа дечко (кој што нема проблем како наведените во темава) и почнува најнормално муабет како да се знаете, и да не ми се свиѓал, никогаш не било тоа ај склони се од тука, туку секогаш си терал муабетот, со многу од нив и другарка сум била.
1- Подиумот никогаш не бил за да висиш ко дрво на средина што 99.9% тоа и го прават оти е COOL, In или што ти знам јас! Или па се обидуваш да одиш до WC а мораш се наоѓаш на другата страна па мораш низ подиум!

2- Со сите дечки со кои си била другарка се работи за Минато Свршено Време?!

3- Не целам на тебе, туку општо со првиот муабет!

1.Пошто укинаа редовна војска,три месеци три,коа ќе те бапнат у касарна да рибаш клозети по цел ден и да те будат коа ке им прдне ќе осетиш промени и те како.

2.Пошто на добри 80% од дамиве идоли им се Ким Кардашијан и Северина,доста е секоја втора има на фејсбук i don't work i am a princess ќе ти стане јансо у кој филм е влезена женската популација
1-Тоа во редовна војска го нема ни сега на 3 месеци ни па кога беше 6 месеци! Тоа е научна фантастика!

2- Принцезите се најубави со 850гр. пудра на фаца пред појадок!
Разбеснати се кога ќе се расонат, се чудат кој им се посрал на перница!

-Денешните мажи се истите оние што беа и пред 5-10 години! Некои од нив у брак, некои скротени, други па разведени а трети па се трудат да фатат ритам со помладите но не им успева поради долу наведеното итн. во глобала сите се исти, таква беше генерацијата

Додека помладокот (тоа што носи и секоја генерација) се разликува!
Се однесуваат некако чудно!

Некако, ко педерчиња би бил правиот збор!:facepalm:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Оф, од каде ли да почнам после толку прочитани мислења..
Прво, како што успеав да согледам, вие машките(намерно не пишав мажи), сте се фатиле за тоа дека девојките најпрво идат по новчаникот.Многу погрешно.
Секако дека секогаш ќе го има оној тип на девојки кои на излегување ќе очекуваат да им се плати пијалокот, меѓутоа повеќето што ги познавам ми рекле дека најфер е да се подели сметката.И да, секако дека тие стандард негодувања од женската страна ќе ги има(коа сака машкото да плати), некои тоа го прават намерно а некои искрено.Ама јас сакам на нешто друго да се осврнам.Доколку женското одбие да и се плати пијалокот, макар биле убацени тука и неколку молења, вие машките одма се дувате ко пауни во стилот: "Еј види ја оваа пичка ми се праи не сака да и платам" или "Леле колку и бил дигнат носот".Нормално не генерализирам, но ги има и такви, за жал се почести се.Неодамна слушнав па друга новост:Заклучок, не сте помалку комплицирани од нас жените.
Друго, се согласувам со ставовите дека откога се актуелизираа социјалниве мрежи, "самодовербата" на машкиве порасна магично.Полесно е денес да и се пуштиш на девојка на чет отколку да ја поканиш да прошетате и да направите отворен муабет во четири очи.Степ бај степ, состанок после состанок, да откривате повеќе за себе и да разберете повеќе за другата страна.Така порано растеше меѓусебната привлечност и заинтересираност.Повеќе од јасно е зошто денес вака не се одвиваат тие работи.Затоа што денешните машки имаат или слаба самодоверба(па се јачаат на фејсбук/форум) или стравуваат од корпа па затоа најчесто се решаваат да искочат со девојка која е испод просек, затоа што потсвесно знаат дека она нема да ги одбие(иако има и такви што одбиваат).Евентуално не се такви за какви се претставуваат, па не сакаат да ја симнат маската.
А, што се однесува до пристапот.Според мене денес нема правила кој на кого прв ќе му се пушти, иако секогаш се тука етикетирањата кои се спомнаа погоре.Машките се плашат да не испаднат сељаци/идиоти/кретени а девојките се плашат да не бидат етикетирани како лесни.Едно нешто сепак имаат заедничко двата пола кога се работи за темава, егото им се крева до облаци(океј, повеќе или помалку).Ако машкото пристапи прв на девојка, оваа ќе се праи недодирлива/ладна/незаинтересирана за на крај да си остане со празни раце, а доколку девојката пристапи прва - машкото ќе си го крене носот у облаци во стилот : "готова е оваа, падна" , "можам да ја имам топ, ќе си ја стаам за резерва".
Со овие глупи детски игри, нормално е човек да помисли дека се е од интерес кога се работи за машко-женските односи, особено е нормално да се помисли дека смисолот на зборот љубов се повеќе избледнува.
Затоа јас највеќе од се ги почитувам искреноста и директноста.Не е страшно да бидеш одбиен, страшно е да не пробаш и потоа да се прашуваш шта би било кад би било.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Оф, од каде ли да почнам после толку прочитани мислења..
Прво, како што успеав да согледам, вие машките(намерно не пишав мажи), сте се фатиле за тоа дека девојките најпрво идат по новчаникот.Многу погрешно.
Секако дека секогаш ќе го има оној тип на девојки кои на излегување ќе очекуваат да им се плати пијалокот, меѓутоа повеќето што ги познавам ми рекле дека најфер е да се подели сметката.И да, секако дека тие стандард негодувања од женската страна ќе ги има(коа сака машкото да плати), некои тоа го прават намерно а некои искрено.Ама јас сакам на нешто друго да се осврнам.Доколку женското одбие да и се плати пијалокот, макар биле убацени тука и неколку молења, вие машките одма се дувате ко пауни во стилот: "Еј види ја оваа пичка ми се праи не сака да и платам" или "Леле колку и бил дигнат носот".Нормално не генерализирам, но ги има и такви, за жал се почести се.Неодамна слушнав па друга новост:Заклучок, не сте помалку комплицирани од нас жените.
Друго, се согласувам со ставовите дека откога се актуелизираа социјалниве мрежи, "самодовербата" на машкиве порасна магично.Полесно е денес да и се пуштиш на девојка на чет отколку да ја поканиш да прошетате и да направите отворен муабет во четири очи.Степ бај степ, состанок после состанок, да откривате повеќе за себе и да разберете повеќе за другата страна.Така порано растеше меѓусебната привлечност и заинтересираност.Повеќе од јасно е зошто денес вака не се одвиваат тие работи.Затоа што денешните машки имаат или слаба самодоверба(па се јачаат на фејсбук/форум) или стравуваат од корпа па затоа најчесто се решаваат да искочат со девојка која е испод просек, затоа што потсвесно знаат дека она нема да ги одбие(иако има и такви што одбиваат).Евентуално не се такви за какви се претставуваат, па не сакаат да ја симнат маската.
А, што се однесува до пристапот.Според мене денес нема правила кој на кого прв ќе му се пушти, иако секогаш се тука етикетирањата кои се спомнаа погоре.Машките се плашат да не испаднат сељаци/идиоти/кретени а девојките се плашат да не бидат етикетирани како лесни.Едно нешто сепак имаат заедничко двата пола кога се работи за темава, егото им се крева до облаци(океј, повеќе или помалку).Ако машкото пристапи прв на девојка, оваа ќе се праи недодирлива/ладна/незаинтересирана за на крај да си остане со празни раце, а доколку девојката пристапи прва - машкото ќе си го крене носот у облаци во стилот : "готова е оваа, падна" , "можам да ја имам топ, ќе си ја стаам за резерва".
Со овие глупи детски игри, нормално е човек да помисли дека се е од интерес кога се работи за машко-женските односи, особено е нормално да се помисли дека смисолот на зборот љубов се повеќе избледнува.
Затоа јас највеќе од се ги почитувам искреноста и директноста.Не е страшно да бидеш одбиен, страшно е да не пробаш и потоа да се прашуваш шта би било кад би било.
Бебо види вака не само машкиве туку и девојкиве се со пренапумпано его, поготово после неколку комплименти на некоја слика и јаките фб удварачи па си умислуваат дека се нешто посебно, а уствари се работи за испод просек значи исто лајно од двете страни.
Не моеж да очекуваш објективност кога на некој и коментираат најубава најпрекрасна незнам што а таа ти е како свинче, па така испод просек се дешава да се замислува нешто посебно па дури и се дрзнуваат да ја цитираат Мерилин Морно Ако не можеш да ме истрпиш кога сум во најлошо светло не заслужуваш да ме имаш кога сум во најдобро. Епа неможе некоја рандом Перса/Стана/Љубица да си врти у глава дека е мерилин морно и да се става на исто рамниште. Не секоја вреди за да се замара некој со неа, што се однесува до плаќањето поштувам жена што ќе рече не бате чекај не работам јас за шајки и јас работам за пари ете не ми плаќај ќе поделиме сметката.
Али јеби га тоа ти е за свинчињата свинчиња за маариците магарици ,а оние кој што бараат принцови нека сватат дека и тие треба да се принцези истото важи и обратно не можат мушкиве да очекуваат дека ќе легнат некоја јака риба што е качена на штикла од 200 евра комплетче од 250 евра и палтенце од 300 евра а ропакот иде у маичка и блуза од 600 денари и кондури од 500 денари фармерица од шутка(ги имаш купишта такви, поготово се среќаваат по форумивеи по мреживе ) па после сите биле зпонзоруши сите биле курви , не оди тоа така ќе си бараат некоја со опинчиња од 600 до 1000 денари и сите овци на број и волкот сит.
Не иде таа скоцкана како за на излог тој вол ( е арно ама тој имал желба за таква женска е јеби га секој сака ама не може секој д добие ) па го одбила зашто го одбила па ваква па таква па фрустриран па вакви биле онакви биле, секој треба да си го знае местото

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Бебо види вака не само машкиве туку и девојкиве се со пренапумпано его, поготово после неколку комплименти на некоја слика и јаките фб удварачи па си умислуваат дека се нешто посебно, а уствари се работи за испод просек значи исто лајно од двете страни.
Не моеж да очекуваш објективност кога на некој и коментираат најубава најпрекрасна незнам што а таа ти е како свинче, па така испод просек се дешава да се замислува нешто посебно па дури и се дрзнуваат да ја цитираат Мерилин Морно Ако не можеш да ме истрпиш кога сум во најлошо светло не заслужуваш да ме имаш кога сум во најлошо. Епа неможе некоја рандом перса да си врти у глава дека е мерилин морно и да се става на исто рамниште.
Али јеби га тоа ти е за свинчињата свинчиња за маариците магарици ,а оние кој што бараат принцови нека сватат дека и тие треба да се принцези истото важи и обратно не можат мушкиве да очекуваат дека ќе легнат некоја јака риба што е качена на штикла од 200 евра комплетче од 250 евра и палтенце од 300 евра а ропакот иде у маичка и блуза од 600 денари и кондури од 500 денари фармерица од шутка па после сите биле зпонзоруши сите биле курви , не оди тоа така ќе си бараат некоја со опинчиња од 600 до 1000 денари и сите овци на број и волкот сит.
За првиот дел се согласувам, затоа и реков, треба да престанат да се играат тие идиотски игри и да се пристапи кон отвореност.Воопшто не го поштедувам женскиот пол кога се работи за кревањето его.Али хеј, сами си се криви за тоа, затоа и реков дека после ќе останат со празни раце баш заради тоа глумење.Не знаат да ценат = нема да бидат ценети.
За другиов дел, не треба да се осудува човек ради цената/облеката што ја носи.Особено кога не си го ни запознал Глупите ќе продолжат да ги гледаат работите на тој начин, но паметните, оние кои што навистина сакаат да сакаат и да бидат сакани, ќе го ценат пред се човекот.
И уште нешто сум приметила, кога спомна лајкови/коментари.. Чудни сте вие машките, а видите кај цура повеќе од 50 лајка на слика(таков е зборот) и комплименти од страна на други машки, веднаш се повлекувате и се предомислувате што се тиче освојување/приближување кон таа особа.

Kajgana Shop

На врв Bottom