Денешните мажи...

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.346
Jebi Jebi dok si mlad, dok ti kurac kao stap, kad ti kurac nema moc, picke kazu laku noc :pos:

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Машки како пол постојат, а МАЖИ како вид е дискутабилно.

Geri
Како бе сиромаштија, Солун и Халкидики кој ги полни уз текот на цело лето? Шапка и Банско кој ги полни уз текот на цела зима? Чим имаат за пијанчење и пафкање пред зграда имаат и за најобично испаѓање два дена во неделата. Проблемот е веќе друг ако женската е gold digger па чека да и плаќаат на секое испаѓање.. "Пред да имам женска бев милијардер, сега сум милионер" ...

Наркоманија.И јас ова не го разбирам кај мојава генерација, но сепак тоа е индивидуален избор на секој човек, неможеш некого да го оттргнеш од нешто ако не е спремен тој самиот да го пушти, можеш само да му покажеш/помогнеш да го направи тоа. Него можеби самото општество и околината кај што растеле ги довело до такво нешто, секој си има проблеми и факт е дека повеќето пробувајќи да избегаат од проблемите и секојдневната мизерија на животот посегнуваат по дрога, но добро, има и ред други фактори за дискутирање околу оваа тема но не се за тука.

Друга работа,спомна хомосексуалност и младешка љубов. What the f*ck dude? Секој има право да сака и да биде сакан, немора да значи ако е геј дека ги засенува или го брука остатокот од поинаку сексуално ориентираните личности. Исто не разбирам во параграфот твој за хомосексуалност напиша дека во ноќен клуб на едно купче има машки а на друго женски и така стојат цела вечер.Па тоа најверојатно ќе да е до ниското неразвиено ниво на социјализација(читај срам) помеѓу едниот и другиот пол или помеѓу познати и непознати. По Фејсбук си коментираат си пишуваат со саати а во живо незнаат два реда муабет да сврзат - ФАКТ,тивко но ефективно социјалните мрежи го убиваат социјалниот живот, која иронија. Него тоа настрана, со самото твое ставање на хомосексуалноста и срамежливоста кај поголемата популација во иста корпа и нивното означување како проблем нема потреба од мое понатамошно пишување за оваа потточка. Проблемот не е повеќе проблем ако не работиш на негово решавање ,де факто си се помирил со истиот и ти станува дел од судбината (ептен како Буда звучеше ова :icon_lol:).

И последново, околу делот за момците/девојките од провинција. ИМ ГИ КРАДЕЛЕ ЖЕНСКИТЕ/ДЕЧКОВЦИТЕ ТИЕ ШТО ДОАЃАЛЕ ОД ПРОВИНЦИЈА? Па ако биле толку попаметни од "провинцијалците" немало да подлегнат под нивни притисоци нели? Оти под default провинцијалците се необразовани, имаат ниско ниво на интелигенција итн.
Самиот дел како причина е толку глуп што не вреди коментар околу истиот. Ако сме стасале до ова ниво на човечки вредности како цивилизација стварно не вреди да постоимe.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
ако се парите проблем за излегување , речи и :
Ај да излезиме да те честам кафе , ама сама да си го платиш.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Која курвештија ќе ти рече да и го платиш кафето? Ќе и го истурам у скут ! Или истото да го смета за добар манир... Да, ќе се понудам али, тоа е првиот тест да видам со што сурат си имам работа...

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Ама приметувам се вакви теми отвараш последниве денови , што е работата , да не се разведуваш ? :)
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 04:18 ---
Која курвештија ќе ти рече да и го платиш кафето? Ќе и го истурам у скут ! Или истото да го смета за добар манир... Да, ќе се понудам али, тоа е првиот тест да видам со што сурат си имам работа...
Нека ми извини женскиот род на Кајгана , ама ниедно женско не одбива кафе да и платиш. Она колку сака нека те убедува демек не не јас ќе си го платам ова она џабе , длабоко у нејзе си вика , вади парите бе плати ми кафето ќе неам за карта за дома да си одам. Не бери гајле , таква случка не верувам да ќе ти се деси , ама женско не одбива да и платиш кафе веруј.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Ами ко така најди си некоја тебе шо че те чести ...многу слушаш слаткар ...намали тро

За тебе само некоја кило виски шо че порача :pos:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Ама приметувам се вакви теми отвараш последниве денови , што е работата , да не се разведуваш ? :)
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 04:18 ---

Нека ми извини женскиот род на Кајгана , ама ниедно женско не одбива кафе да и платиш. Она колку сака нека те убедува демек не не јас ќе си го платам ова она џабе , длабоко у нејзе си вика , вади парите бе плати ми кафето ќе неам за карта за дома да си одам. Не бери гајле , таква случка не верувам да ќе ти се деси , ама женско не одбива да и платиш кафе веруј.
Пријател, извини али незнам со какви фуфици си бил на кафе, али фините девојки го сметаат ова за сељачко. Нај лош манир е од прв состанок да се расфрлаш со пари, ги имал или ги немал. Муабетот е дека ако си со интелигентна мома, она е искочена со тебе ради тоа што си и се допаѓал првенствено налик и карактер, не да и продаваш муда за бубрези со некои ала "Ленинова" шеми на частење.
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 04:29 ---
Ами ко така најди си некоја тебе шо че те чести ...многу слушаш слаткар ...намали тро
За тебе само некоја кило виски шо че порача :pos:
еј ме откри ...(y)

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Пријател, извини али незнам со какви фуфици си бил на кафе, али фините девојки го сметаат ова за сељачко. Нај лош манир е од прв состанок да се расфрлаш со пари, ги имал или ги немал. Муабетот е дека ако си со интелигентна мома, она е искочена со тебе ради тоа што си и се допаѓал првенствено налик и карактер, не да и продаваш муда за бубрези со некои ала "Ленинова" шеми на частење.
Па да ти кажам сум бил искрено ( не се фалам ) ама со најразноразни. Последниот пат , тоа беше пред година дена, бев така со една пријатељица, излезени на кафе, пиеме кафенце , праиме муабет, времето ми дојде за станување и таа вика , ќе побараш сметка ? И сеа од моја страна најфино си кажав јас ќе побарам за моето кафе , а твоето гледам не е допиено така да ако сакаш поседи си ти уште малце... уствари сакав да и речам да не очекуваш јас да го платам и твоето кафе ? Убаво е понекогаш да , али со нејзе , па со следната , па со таа после нејзе ... пфффф :) И јас се заебав што влетав у темава ко џокер у покер ама ај :)

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Па да ти кажам сум бил искрено ( не се фалам ) ама со најразноразни. Последниот пат , тоа беше пред година дена, бев така со една пријатељица, излезени на кафе, пиеме кафенце , праиме муабет, времето ми дојде за станување и таа вика , ќе побараш сметка ? И сеа од моја страна најфино си кажав јас ќе побарам за моето кафе , а твоето гледам не е допиено така да ако сакаш поседи си ти уште малце... уствари сакав да и речам да не очекуваш јас да го платам и твоето кафе ? Убаво е понекогаш да , али со нејзе , па со следната , па со таа после нејзе ... пфффф :) И јас се заебав што влетав у темава ко џокер у покер ама ај :)
ај ти била женска , мувачица ...ами јас на една другарка стално кафето шо и го плајчаф ?
:facepalm:

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
ај ти била женска , мувачица ...ами јас на една другарка стално кафето шо и го плајчаф ?
:facepalm:
Абе доволно е само новчаникот да ти биде подебел од вообичаено, е тек тогаш ќе те научи па " ни за леб " нема да има пари утре сиротата ... тоа е да фатиш , да ја дрецнеш и да бегаш ! :P

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Абе доволно е само новчаникот да ти биде подебел од вообичаено, е тек тогаш ќе те научи па " ни за леб " нема да има пари утре сиротата ... тоа е да фатиш , да ја дрецнеш и да бегаш ! :P
нема врска то , егејка беше , егејска работа ..и не само мене на сите другарки :tapp:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Гери те молам инсталирај Македонска поддршка, ако незнаеш како побарај совет во соодветниот подфорум и ќе ти помогнат.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Poslednive godini primetuvam deka devojkive niz gradot ne se mazat kako porano vo periodot na nivnata vozrast pomegju 23-27 godini.Zacuden od toa pocnav da se rasprasuvam.Na samiot pocetok sakam da kazam deka sum na vozrast od 34 godini,zenet pred poveke godini.,a i ne e bitno bidejki temava ja otvaram da vidam sto ke kazat i ednite i drugite.Bidejki mi e takva rabotata i imam kontakti so mnogu mladi devojki i go voochiv ovoj problem.Edna mala anketa napraviv i vo mojata firma a i so bliski prijatelki i dojdov do razocharuvachki odgovori skoro identichni kaj site.Normalno e deka ima i omazheni no onie shto ne se omazheni a poveketo so koi razgovarav mi go kazaa istoto.Dojdov do slednive zakluchoci za koi ako ne sum vo pravo sakam da me demantiraat i mashkite i zhenskite.Zaklucocite se slednive:
1.Site se slozhuvaat so faktot deka kao demek mashkive nemale pari i im bilo glupo da izleguvaat taka,za da ne se klosharele sedele doma.Tuka ama bash ne gledam nikakva prichina.Pa izleguvanjeto mozhe da bide i bez pari,mozhe i mnogu poeftino da se pomine,a na kraj od kraishtata pa zenska ne se brka samo vo kafichi,diskoteki....Mislam deka mojata generacija beshe mnogu poinventivna,pozabavna i posnaodliva.Ochekuvam deka za ova ke dobijam dosta komentari deka bez pari ne se izleguva no sepak ke istaknam a toa e druga tema zashto momcive ne rabotat ne se snaogjaat.Ima dosta temi tuka takvi i ve molam ne zabeguvajte na ova.
2.Vtorata pricina sto poveketo devojki ja kazaa e deka najbitno im bilo na momcive da soberat po sto denari i na klupa pred zgrada da kupat nekoj evtin pialok i da se zdrvat.Im veruvam bidejki toa go gledam sekojdnevno vo mojata naselba.
3.Narkomanija,apchinja,i drugi gluposti.Ni ova ne go razbiram,alooo....ma shto i da kazam i jas i drugite za ovaa moderna glupost ke bidat vo pravo.I ova go gledam vo mojata naselba,kako decava umiraat poleka.
4.Homoseksualnost.Dobro be momci ima li nesto poubavo od mladalachka ljubov.Kaj otide vekov.Pazite ova se se prichini objektivni i realni sto gi trgaat momcive od devojkive.Vo pravo se devojkive koga ke kazat pa zar so narkomanche da se zemam.Ova go kazuvam bidejki temava e devojkive vo gradov sto se zalat deka nemalo mashki.Ne vikam deka gradov otishol no stvarno pocnav da primetuvam vo gradov kako pochnalo da nema mnogu meshanje edni so drugi.Vo disko mashki se sobrale na edno kupche zhenski na drugo kupce.Ne me svakjajte pogreshno no normalno e i da ima parovi,no stvarno ednite kupcinja na edno mesto drugite na drugo,isto i po kafici.Iznenaduvachki mi beshe a vi kazhav na pochetokot deka pocnav da gledam sto se sluchuva,iznenaduvanjeto e vo edna kafana da ne i go kazuvam imeto kako devojkive sobrani na edna masa naracale skara,vino,rakii salata.Ne me iznenadi toa no me iznenadi faktot sedum devojchinja sami u kafana nema mashko niedni-nesvatlivo.Pak da ne bidam pogreshno svaten zboruvam za devojki generacija postari od 23 godini.
5.Konkurencija od provincija.Ova poveketo mi go kazaa,kako devojkive od provincija tuka doagjale da studiraat no glavna cel im bila da najdat nekogo,da se omazhat za Skopjanche i da ostanat vo gradov.Na ova na site im se smeev i ne veruvam deka e ova nekoj glaven problem.Pa i momcive mozhebi od provincija sakaat da se ozhenat so Skopjanka zashto da ne.
E sega slushnete go finalevo.Bidejki od site ovie prichini nemalo mashki niz gradov.Stvarno nema u pravo se.Projdete po diskoteki,kafici i drugi mesta i sodrzini za izleguvanje i ke se zachudite deka vsushnost e taka.Pa pazete me zachudi faktot od iskazuvanjava na devojkive deka imale vrski nekogash koga ke se razveselele i so zeneti licnosti.Demek shvalerajov sega cvetal vo gradov.Se rasprashav i za ova i stvarno dobiv nekoi slicni odgovori.
Zatoa sakam da gi opomenam momcive da ne ni pravat na nas sto sme vo brak problemi i da si ja prevzemat rabotata vo svoi race i malku da se zaangaziraat po devojkive.Ako ne sum vo pravo demantirajteme i tuka i na delo_Osvestete se!
Мажи ги викаа оние што ги вараа сопругите?

Kajgana Shop

На врв Bottom