Клипче
asd
- Член од
- 8 јануари 2012
- Мислења
- 14.027
- Поени од реакции
- 36.812
Па коа си се поставила така зошто мислиш дека таа не би те искористувала?ај ти била женска , мувачица ...ами јас на една другарка стално кафето шо и го плајчаф ?
Па коа си се поставила така зошто мислиш дека таа не би те искористувала?ај ти била женска , мувачица ...ами јас на една другарка стално кафето шо и го плајчаф ?
Неможе на секој да му падне секирата во медНели ти текнало некат, дека се менуваат времињата и дека не им е на сите прајорити да стапат во брак?
Немора да тапкаме двеста години у место и да се жениме/мажиме до дваесеттата, имаш избор, имаш слободна воља, кој кога сака и со кого сака што е најбитно оти гледам си стаил хомосексуалност, ти пречат? Мене па баш ми е убаво бе, барем малку се поедноставени нештата немора ради атер на мама, тато и остали комшилак да стапуваш у брак или под знак итност да се размножуваме, нејсе доволни сме и вака, љубовта се изразува на многу начини не само на хартија.
Брат 3 во 1 е многу криза е,а дома вриеме од париЗа тие величенствените, ќе си носам ќесичка 3 во 1 во џеп, и ќе и речам да порача само топла вода. Е тогаш јас ќе ја платам сметката ...
А бе непобитен факт, CORPUS DELICTI.Можеби доколку Скопjанките не беа со дигнат нос и даваа повеќе, ние Скопjаните немаше да трчаме по „провинциjалки“. Скопjанките не се дарежливи за секс како девоjките од внатрешноста. ФАКТ
.
Тест? И нудиш работа? На интервју ја викаш?Која курвештија ќе ти рече да и го платиш кафето? Ќе и го истурам у скут ! Или истото да го смета за добар манир... Да, ќе се понудам али, тоа е првиот тест да видам со што сурат си имам работа...
izvini brat ali diskoteka i tupsi tupsi i turbofolk ne e normalno i sovrseno iskacanje i frleni 1000ka od vecer za site...moze tatko ti imal pari da ti dade za da bides vo "normalnite" ali sedenje u maalo e mnogu podobra socijalizacija nego li diskoteki kade se sto pravis e trosis pari i izigravas degen...pre bi sedel so devojka do sabajle u maalo ili chill kafich....pre bi sedel so drustvo u maalo nego li u posran klub bez nikakvi uslovi...Новите генерации што доаѓаат,се тотално незаинтересирани за женски.Голем процент од нив немаат самодоверба,имаат телесна диспропорција,или се преслаби или дебели или некаква дивоградба.Многу им е поинтересен муабетот за компјутери и интернет,па до кладилници и дрога,отколку за женски.Ги глеам секојдневно од Јосип Броз средношколците,машките се леле мајко а женските се мислиш имаат 25-30 год.
Тешко дека ке ги пуштат некаде во подобрите клубови и кафичи,пошто идат по 4-5 стапови облечени у дуксери со џастин бибер фризури.Со тоа немаат никаква шанса да се социјализираат па затоа ја избираат помалце болната варијанта,седење пред зграда у маало со два литарка вино у пластика и праење безврска муабети до сабале.
Родителите имаат најголема кривица овде,знаат у кој правец им растат децата а не превземаат ништо за да го сменат тоа. Ех у мое време да ме видеше татко ми со таква зализана коса или да седам и се пијанчам пред зграда,несмеам ни да помислам што ке ми се десеше.
не јас , таја така се поставува со сите , кај шо можи да си заштеди .... не ми е проблем мене за едно кафе ...ама зато таја че нема другарки ....незе че ја избегава ...не менеПа коа си се поставила така зошто мислиш дека таа не би те искористувала?
Moра строго во Скопје?Македонија не е Скопје само.Македонија ја составуваат и другите градови,затоа предлагам да се преименува името на темава во Македонија а не Скопје.Го нема само тој случај во Скопје.
Фала.
На темава...
Тоа што сакав да кажам веке е кажано на темава.Има и машки има и женски само што излегуваат на Фејсбук,тепаат триста муабети таму а во живо едвај се погледнуваат.
Се случувало да ми се жалаат другарки во врска со тоа што допрва не ми се веруваше се додека и самата не се уверив.
Излегуваш скоцкана,дотерана во размешано друштво и сите молчат не си приогаат еден на друг.Иритирачко до Индија и назад.
Имам многу зборувано на таа тема со другари.Посебно со една личност ми остана врежан муабетот.
Според него сите се спонзоруши,или ако не дај Боже го одбие таа е к*рва.
Но сами сме криви за ситуацијава,не знам зошто се жалиме и машко и женско.
Значи нема правило кој да пријде прв нели?Но постојат еве да речам случаеви во кој доколку девојката пријде прва добива лоша етикета па ке ја врти како сака.Па се жалат нормално кога останало ко од памтивек седат како здрвени Марии и чекаат машките да пријдат а они не мрдаат со прст што се вели. Па 21 век сме а не феудализам, треба обострана иницијатива.
Poslednive godini primetuvam deka devojkive niz gradot ne se mazat kako porano vo periodot na nivnata vozrast pomegju 23-27 godini.Zacuden od toa pocnav da se rasprasuvam.Na samiot pocetok sakam da kazam deka sum na vozrast od 34 godini,zenet pred poveke godini.,a i ne e bitno bidejki temava ja otvaram da vidam sto ke kazat i ednite i drugite.Bidejki mi e takva rabotata i imam kontakti so mnogu mladi devojki i go voochiv ovoj problem.Edna mala anketa napraviv i vo mojata firma a i so bliski prijatelki i dojdov do razocharuvachki odgovori skoro identichni kaj site.Normalno e deka ima i omazheni no onie shto ne se omazheni a poveketo so koi razgovarav mi go kazaa istoto.Dojdov do slednive zakluchoci za koi ako ne sum vo pravo sakam da me demantiraat i mashkite i zhenskite.Zaklucocite se slednive:
1.Site se slozhuvaat so faktot deka kao demek mashkive nemale pari i im bilo glupo da izleguvaat taka,za da ne se klosharele sedele doma.Tuka ama bash ne gledam nikakva prichina.Pa izleguvanjeto mozhe da bide i bez pari,mozhe i mnogu poeftino da se pomine,a na kraj od kraishtata pa zenska ne se brka samo vo kafichi,diskoteki....Mislam deka mojata generacija beshe mnogu poinventivna,pozabavna i posnaodliva.Ochekuvam deka za ova ke dobijam dosta komentari deka bez pari ne se izleguva no sepak ke istaknam a toa e druga tema zashto momcive ne rabotat ne se snaogjaat.Ima dosta temi tuka takvi i ve molam ne zabeguvajte na ova.
2.Vtorata pricina sto poveketo devojki ja kazaa e deka najbitno im bilo na momcive da soberat po sto denari i na klupa pred zgrada da kupat nekoj evtin pialok i da se zdrvat.Im veruvam bidejki toa go gledam sekojdnevno vo mojata naselba.
3.Narkomanija,apchinja,i drugi gluposti.Ni ova ne go razbiram,alooo....ma shto i da kazam i jas i drugite za ovaa moderna glupost ke bidat vo pravo.I ova go gledam vo mojata naselba,kako decava umiraat poleka.
4.Homoseksualnost.Dobro be momci ima li nesto poubavo od mladalachka ljubov.Kaj otide vekov.Pazite ova se se prichini objektivni i realni sto gi trgaat momcive od devojkive.Vo pravo se devojkive koga ke kazat pa zar so narkomanche da se zemam.Ova go kazuvam bidejki temava e devojkive vo gradov sto se zalat deka nemalo mashki.Ne vikam deka gradov otishol no stvarno pocnav da primetuvam vo gradov kako pochnalo da nema mnogu meshanje edni so drugi.Vo disko mashki se sobrale na edno kupche zhenski na drugo kupce.Ne me svakjajte pogreshno no normalno e i da ima parovi,no stvarno ednite kupcinja na edno mesto drugite na drugo,isto i po kafici.Iznenaduvachki mi beshe a vi kazhav na pochetokot deka pocnav da gledam sto se sluchuva,iznenaduvanjeto e vo edna kafana da ne i go kazuvam imeto kako devojkive sobrani na edna masa naracale skara,vino,rakii salata.Ne me iznenadi toa no me iznenadi faktot sedum devojchinja sami u kafana nema mashko niedni-nesvatlivo.Pak da ne bidam pogreshno svaten zboruvam za devojki generacija postari od 23 godini.
5.Konkurencija od provincija.Ova poveketo mi go kazaa,kako devojkive od provincija tuka doagjale da studiraat no glavna cel im bila da najdat nekogo,da se omazhat za Skopjanche i da ostanat vo gradov.Na ova na site im se smeev i ne veruvam deka e ova nekoj glaven problem.Pa i momcive mozhebi od provincija sakaat da se ozhenat so Skopjanka zashto da ne.
E sega slushnete go finalevo.Bidejki od site ovie prichini nemalo mashki niz gradov.Stvarno nema u pravo se.Projdete po diskoteki,kafici i drugi mesta i sodrzini za izleguvanje i ke se zachudite deka vsushnost e taka.Pa pazete me zachudi faktot od iskazuvanjava na devojkive deka imale vrski nekogash koga ke se razveselele i so zeneti licnosti.Demek shvalerajov sega cvetal vo gradov.Se rasprashav i za ova i stvarno dobiv nekoi slicni odgovori.
Zatoa sakam da gi opomenam momcive da ne ni pravat na nas sto sme vo brak problemi i da si ja prevzemat rabotata vo svoi race i malku da se zaangaziraat po devojkive.Ako ne sum vo pravo demantirajteme i tuka i na delsvestete se!
Како и да е ти не си должна неа да и го плаќаш кафето али вие се знаете,јас секогаш се дистанцирам од гагаџии пошо моите пари си се мои и пре би ги дал на некој што свири низ трговскиве него на некој таков што нон стоп се гага да му купам кафе.не јас , таја така се поставува со сите , кај шо можи да си заштеди .... не ми е проблем мене за едно кафе ...ама зато таја че нема другарки ....незе че ја избегава ...не мене
е ваква е:
Мајке ми до некаде и ги разбирам женските. Ако машко нема муда да и се приближи и да преземе водство зошто девојката да го прави тоа? Ама па од друга страна до скоро девојките преку трети лица даваа до знаење дека има симпатии спрема тебе и се обидува да те доведе во нејзина близина за да може да ужива во твоето друштво. Сега веќе тоа се ретки случаеви. Се сеќавам кога бев 13-14 години сум седел со едно девојче до 2-3 саат сабајле у маало и сум правел муабет па после сум ја испраќал и до дома и попат имало поинтимни контакти. Ама сега тоа ретко може да се види. Јебига го слушаш и не ти се верува, и прави муабет за компјутери или коли а ти пукаш од нервоза и ти доаѓа да му бапнеш една за да се свести што зборува.Па се жалат нормално кога останало ко од памтивек седат како здрвени Марии и чекаат машките да пријдат а они не мрдаат со прст што се вели. Па 21 век сме а не феудализам, треба обострана иницијатива.
Прилепски?
Нема правило, 21 век сме а не 11.Ти за другите живееш или за тебе? Што се замарате другите што ке кажеле не ми е јасно. За да пријдат машките жените треба да им дадат до знаење а не да дремат како трупови или да делуваат ладно и незаинтересирано.Значи нема правило кој да пријде прв нели?Но постојат еве да речам случаеви во кој доколку девојката пријде прва добива лоша етикета па ке ја врти како сака.
Ако сум сакала некогаш да превземам иницијатива ке превземам но мора некој да ми дофрли коментар и да ми каже:Ако те сака тој ке ти пријде прв.Глупости.
Но зошто не ми е јасно...На машките им е тешко да пријдаат во живо а преку Фејсбук фрчаат романтики,срциња,бакнежи???Срам?Страв?Комплекси?WHAT?
Сељак со станче у Скопје е многу попривлечен одколку шармантен, вреден, стабилен дечко од Стојаково. Така да, да, мора да е Скопје, Македонија нажалост Е Скопје.Moра строго во Скопје?Македонија не е Скопје само.Македонија ја составуваат и другите градови,затоа предлагам да се преименува името на темава во Македонија а не Скопје.Го нема само тој случај во Скопје.
Фала.
На темава...
Тоа што сакав да кажам веке е кажано на темава.Има и машки има и женски само што излегуваат на Фејсбук,тепаат триста муабети таму а во живо едвај се погледнуваат.
Се случувало да ми се жалаат другарки во врска со тоа што допрва не ми се веруваше се додека и самата не се уверив.
Излегуваш скоцкана,дотерана во размешано друштво и сите молчат не си приогаат еден на друг.Иритирачко до Индија и назад.
Имам многу зборувано на таа тема со другари.Посебно со една личност ми остана врежан муабетот.
Според него сите се спонзоруши,или ако не дај Боже го одбие таа е к*рва.
Но сами сме криви за ситуацијава,не знам зошто се жалиме и машко и женско.