Most recent estimated fertility rates of Kosovar nationals in West
Germany (2023)- 2.97
Austria (2022)- 2.90
Denmark (2024)- 2.72
Finland (2023)- 2.50
—
Meanwhile in home countries
Kosovo (2023)- 1.91
Albania (2023)- 1.62
A similar phenomena exists among other Balkan diaspora groups
Главната поента која се занемарува: Не е овде само демографскиот ефект во прашање, туку моментот дека е потребен пораст на демографијата на нормални продуктивни луѓе. Не на паразити. Пошто денес паразитите најмногу профитираат од социјалните привилегии и од демографските мерки - и сето тоа се наплатува од продуктивните луѓе, кои самиот факт дека финански се оштетени им влијае и на одлуката за повеќе деца.Па иста мерка имаа уште пред неколку 4-5 години за четири и повеќе деца сега ја намалуваат на три. Како и да е браво за ваквите обиди , а не да населат африканци, пакистанци, индијци и арапи.
Сака он резултати. Нема трте мрте. Што има везе што вчера ја донесоа уредбата... Има резултати ли не?Резултат од мерка која тек ќе ја спроведуваат? Ете @savan e по гледањето во кристални топки, он ти одговори.
Nema potreba od kristalni topki, Ungarija vekje ima megju najdobri benefiici za deca(davaat stanovi i tn). Megjutoa efektot e minimalen. Ednostavno ne e do parite.Резултат од мерка која тек ќе ја спроведуваат? Ете @savan e по гледањето во кристални топки, он ти одговори.
67 страни со постови докажувања дека демографскиот пад е комплексна работа и деке наталитетот не може да се зголеми и дека никакви мерки не помагаат. Дека и во Африка почнува да паѓа, дека се со негативен прираст зафатени и Источна Азија и северна и јужна америка и Европа, остана само Израел со стабилни стапки, но знаеме зошто е така таму. Но некој сака да води кулутуни војни и смета дека тука се крие проблемот. Мора да признаеме дека се моментално победници и дека стратегијата „кој повеќе се дере е во право„ донсесува плодови. ЦВеројатно ова ќе трае неколку години можеби и десетина, одека широките народни маси (или рајата) ќе сфати дека нивната идеологија е без темели и дека проблемите лежат на друо место.Nema potreba od kristalni topki, Ungarija vekje ima megju najdobri benefiici za deca(davaat stanovi i tn). Megjutoa efektot e minimalen. Ednostavno ne e do parite.
која тоа идеологија е без темели, а која е со темели?67 страни со постови докажувања дека демографскиот пад е комплексна работа и деке наталитетот не може да се зголеми и дека никакви мерки не помагаат. Дека и во Африка почнува да паѓа, дека се со негативен прираст зафатени и Источна Азија и северна и јужна америка и Европа, остана само Израел со стабилни стапки, но знаеме зошто е така таму. Но некој сака да води кулутуни војни и смета дека тука се крие проблемот. Мора да признаеме дека се моментално победници и дека стратегијата „кој повеќе се дере е во право„ донсесува плодови. ЦВеројатно ова ќе трае неколку години можеби и десетина, одека широките народни маси (или рајата) ќе сфати дека нивната идеологија е без темели и дека проблемите лежат на друо место.
А во рподолжение состојбата во Грција
![]()
![]()
и Белгија
![]()
Автоматски споено мислење:
Затоа сме ние Македонците граѓани од втор ред во сопствената држава, исто како што сега истиот рецепт го применуваат и кај нив на запад.Еве вака треба:
Labour’s new rule making it HARDER to JAIL ethnic minorities
Ова е за први пут у историја кај нив, теоретски ако имаш потполно исто кривично дело може да лежиш повеќе ако си бел Британец, отколку ако си Циган или Афган да речеме.
Законов ќе важи од 1-ви април и важи и за трансџендери. И они се мајнорити.
Големото раслојување во светот на мал број супер богати и голем број сиромашни ствара ситуации каде плебсот повеќе не сака да биде слуга. Го гледаат светот како оди во неофеудализам и плутократија, како Маск ја крева раката и си велат, „не сакам да бидам дел од тој свет, не сакам моите деца да бидат слуги, да бидат топовско месо за освојување други држави, да бидат обични консументи на нечији производи„. И кај нас има вакви работи и мислења, и не би ги потценувал .The wolves are upset tnat the sheep won't reproduce
Перење мозок е целосно програмирање и неможност за критичко размислување и расудување.Sekoj si gi bara pricinite vrz baza na sto ideologija mu go isprale pametot.
„Нема да имам деца и потомци за да не испадне да бидат обични консументи на нечији производи“.Големото раслојување во светот на мал број супер богати и голем број сиромашни ствара ситуации каде плебсот повеќе не сака да биде слуга. Го гледаат светот како оди во неофеудализам и плутократија, како Маск ја крева раката и си велат, „не сакам да бидам дел од тој свет, не сакам моите деца да бидат слуги, да бидат топовско месо за освојување други држави, да бидат обични консументи на нечији производи„. И кај нас има вакви работи и мислења, и не би ги потценувал .