Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
rezultatot:

GlRF8HmXIAAIDih

GlRFv5KXIAARJKI

GlRGeumXsAAHZIx

Па иста мерка имаа уште пред неколку 4-5 години за четири и повеќе деца сега ја намалуваат на три. Како и да е браво за ваквите обиди , а не да населат африканци, пакистанци, индијци и арапи.

ТФР во Европа за 2024 година. Косово е прв додека Украина е последна.

GlRBA1jXAAAPWW5

Прв резултат за 2025 година, секако премногу е рано за било каква прогноза но некои држави уште на самиот почеток имаат ужасен старт.

GlOWi_sWcAA6qmX

Мислам дека високата фертилност во странство е поради потценување на бројот на Косовари на Запад отколку дека навистина толку деца раѓаат.
Most recent estimated fertility rates of Kosovar nationals in West

Germany (2023)- 2.97
Austria (2022)- 2.90
Denmark (2024)- 2.72
Finland (2023)- 2.50

Meanwhile in home countries
Kosovo (2023)- 1.91
Albania (2023)- 1.62

A similar phenomena exists among other Balkan diaspora groups

Па иста мерка имаа уште пред неколку 4-5 години за четири и повеќе деца сега ја намалуваат на три. Како и да е браво за ваквите обиди , а не да населат африканци, пакистанци, индијци и арапи.
Главната поента која се занемарува: Не е овде само демографскиот ефект во прашање, туку моментот дека е потребен пораст на демографијата на нормални продуктивни луѓе. Не на паразити. Пошто денес паразитите најмногу профитираат од социјалните привилегии и од демографските мерки - и сето тоа се наплатува од продуктивните луѓе, кои самиот факт дека финански се оштетени им влијае и на одлуката за повеќе деца.

Значи не како овде некој надомест за трето дете, туку ослободување од данок. Продуктивниот човек да има повеќе деца и да направи идни продуктивни граѓани. Не продуктивните да се даночат за да се финансира идиократија, и размножување на такви како циганите и да се направат повеќе идни питачи и паразити врз грбот на работниот човек.

Резултат од мерка која тек ќе ја спроведуваат? Ете @savan e по гледањето во кристални топки, он ти одговори.
Сака он резултати. Нема трте мрте. Што има везе што вчера ја донесоа уредбата... Има резултати ли не?

Поентата на двајцата морони глупи е дека не се добри тие мерки него треба оноа што го спроведуваат веќе гомната од ЕУ - повеќе инжинери, лекари и научници од Пакистан и Мауританија. Побрзо да се претворат у шеријатски системи накај што и тргнале. Така требало, а не овие популистички мерки. Путлер изгледа му ги кажал тие мерки.

Еве вака треба:
Labour’s new rule making it HARDER to JAIL ethnic minorities

Ова е за први пут у историја кај нив, теоретски ако имаш потполно исто кривично дело може да лежиш повеќе ако си бел Британец, отколку ако си Циган или Афган да речеме.

Законов ќе важи од 1-ви април и важи и за трансџендери. И они се мајнорити.

Последно уредено:
Резултат од мерка која тек ќе ја спроведуваат? Ете @savan e по гледањето во кристални топки, он ти одговори.
Nema potreba od kristalni topki, Ungarija vekje ima megju najdobri benefiici za deca(davaat stanovi i tn). Megjutoa efektot e minimalen. Ednostavno ne e do parite.

Nema potreba od kristalni topki, Ungarija vekje ima megju najdobri benefiici za deca(davaat stanovi i tn). Megjutoa efektot e minimalen. Ednostavno ne e do parite.
67 страни со постови докажувања дека демографскиот пад е комплексна работа и деке наталитетот не може да се зголеми и дека никакви мерки не помагаат. Дека и во Африка почнува да паѓа, дека се со негативен прираст зафатени и Источна Азија и северна и јужна америка и Европа, остана само Израел со стабилни стапки, но знаеме зошто е така таму. Но некој сака да води кулутуни војни и смета дека тука се крие проблемот. Мора да признаеме дека се моментално победници и дека стратегијата „кој повеќе се дере е во право„ донсесува плодови. ЦВеројатно ова ќе трае неколку години можеби и десетина, одека широките народни маси (или рајата) ќе сфати дека нивната идеологија е без темели и дека проблемите лежат на друо место.

А во рподолжение состојбата во Грција

GlSnDy7XsAQjjv5

GlSnfa8WwAAx2um

и Белгија

GlSiB-fWAAMfsUO

Автоматски споено мислење:

67 страни со постови докажувања дека демографскиот пад е комплексна работа и деке наталитетот не може да се зголеми и дека никакви мерки не помагаат. Дека и во Африка почнува да паѓа, дека се со негативен прираст зафатени и Источна Азија и северна и јужна америка и Европа, остана само Израел со стабилни стапки, но знаеме зошто е така таму. Но некој сака да води кулутуни војни и смета дека тука се крие проблемот. Мора да признаеме дека се моментално победници и дека стратегијата „кој повеќе се дере е во право„ донсесува плодови. ЦВеројатно ова ќе трае неколку години можеби и десетина, одека широките народни маси (или рајата) ќе сфати дека нивната идеологија е без темели и дека проблемите лежат на друо место.

А во рподолжение состојбата во Грција

GlSnDy7XsAQjjv5

GlSnfa8WwAAx2um

и Белгија

GlSiB-fWAAMfsUO

која тоа идеологија е без темели, а која е со темели?

Еве вака треба:
Labour’s new rule making it HARDER to JAIL ethnic minorities

Ова е за први пут у историја кај нив, теоретски ако имаш потполно исто кривично дело може да лежиш повеќе ако си бел Британец, отколку ако си Циган или Афган да речеме.
Законов ќе важи од 1-ви април и важи и за трансџендери. И они се мајнорити.
Затоа сме ние Македонците граѓани од втор ред во сопствената држава, исто како што сега истиот рецепт го применуваат и кај нив на запад.
Културен факинг марксизам, малцинствата секогаш мора да се пред мнозинствата... За мир во куќа За старото добро раздели и владеј.
Затоа и ние ги плаќаме сите тие силни даноци, социјални придонеси, здравство... За циганите и останатите (кои не плаќаат ништо) да можат да ги користат бенефитите. Дури и по институциите повеќе нивни работат, посебно на шалтерите, па секогаш имаат предност и преку ред завршуваат работа.

Ете зошто е добра мерката на Унгарија, не е дека и таму нема цигани и други паразити.

Има уште нешто што влијае на намaлениот наталитет

Налетав на интернет на интересна мисла која добро го опишува проблемот:

The wolves are upset tnat the sheep won't reproduce

Големото раслојување во светот на мал број супер богати и голем број сиромашни ствара ситуации каде плебсот повеќе не сака да биде слуга. Го гледаат светот како оди во неофеудализам и плутократија, како Маск ја крева раката и си велат, „не сакам да бидам дел од тој свет, не сакам моите деца да бидат слуги, да бидат топовско месо за освојување други држави, да бидат обични консументи на нечији производи„. И кај нас има вакви работи и мислења, и не би ги потценувал .

Да, да, голем број луѓе у светот го гледаат поздравт на Маск и викаат неќу ја со овој Хитлер...

У кој ебан бабл си живеете... јебала ве вашата глупа идеологија.
Со среќа. Ќе ви треба.

Sekoj si gi bara pricinite vrz baza na sto ideologija mu go isprale pametot.

A odgovorot e mnogu jasen po site statistiki.

Sekoj si gi bara pricinite vrz baza na sto ideologija mu go isprale pametot.

Перење мозок е целосно програмирање и неможност за критичко размислување и расудување.
Наклонетост е... Наклонетост кон одредени работи но не и неможност за критичко размислување и расудување.

Meшаш перење мозок со наклонетост. Во спротивно според тебе сите луѓе на светов сме неспобни за критичко размислување... Но поверојатно е дека ти тоа само ги проценуваш работите според самиот себе. :)

Големото раслојување во светот на мал број супер богати и голем број сиромашни ствара ситуации каде плебсот повеќе не сака да биде слуга. Го гледаат светот како оди во неофеудализам и плутократија, како Маск ја крева раката и си велат, „не сакам да бидам дел од тој свет, не сакам моите деца да бидат слуги, да бидат топовско месо за освојување други држави, да бидат обични консументи на нечији производи„. И кај нас има вакви работи и мислења, и не би ги потценувал .
„Нема да имам деца и потомци за да не испадне да бидат обични консументи на нечији производи“. :facepalm:

Размислувањево ти е „сам ќе се убијам за да не ме убијат“.
Жити се немој повеќе да размислуваш. :unsure:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom