Демографија

Член од
5 март 2018
Мислења
17.467
Поени од реакции
19.953
Не е маргаринот у прашање. Вие не сакате да раѓате. А мажите се најчесто незаинтересирани.

И овој феминистов погоре све мажите ги криви. Влегло у матрицата дека мажот е крив, а не е до него.
Има повеќе причини оти некои жени не сакаат да раѓаат. Имам пријателка 3 деца има, све е на нејзин товар, живеат во странство, и мажот буквално за ништо не го бидва освен за гомна јадење и алкохол пиење, возачка нема, не оди на работа, нула чиста, таквите подобро да не се размножуваат.
И 4 сакал, не е само прави деца, треба и да ги гледа некој тие децата
Автоматски споено мислење:

Просечната плата не е 23,000 денари.
Немора да чуваш деца знаеме се повеќе и повеќе се зголемува бројот на сингл женски, само ковајте се и чувајте мачки.
Убаво ти пиша @Ron Burgundy а ти ако неможеш да се осознаеш тоа е твој проблем.
Спамирај на сите теми како све ти е скапо а во странство ти е ефтино дур шмекаш дедовци со бради.

Или се повеќе курвештии што неможат бидат во врска пошто само на ебе*е мислат 24/7.
Такада глеј ги работите и од друга перспектива.
Море прост, од општа гледна точка земам јас, не зборам за мене. Вие тука шо сте најгласни на таа тема не сте ни остварени како родители а памет солите за родителство.

i za Aleksis ke napravi mesto, dinastijata ne smee da trpi
Жикина династија :pos:

Член од
22 февруари 2024
Мислења
436
Поени од реакции
733
Има повеќе причини оти некои жени не сакаат да раѓаат. Имам пријателка 3 деца има, све е на нејзин товар, живеат во странство, и мажот буквално за ништо не го бидва освен за гомна јадење и алкохол пиење, возачка нема, не оди на работа, нула чиста, таквите подобро да не се размножуваат.
И 4 сакал, не е само прави деца, треба и да ги гледа некој тие децата

Море прост, од општа гледна точка земам јас, не зборам за мене. Вие тука шо сте најгласни на таа тема не сте ни остварени како родители а памет солите за родителство.

Жикина династија :pos:
Како јас прост кога не ни знаеш колку е минимална плата и колку е просечна? Или како ке ти текне лупаш глупости?
Порано во селата нашите баби по 10 деца чувале и јаделе само леб и вода, а сега на вас домаќинките 5 одмори во годината ви се малку, настрана на тоа што 2 јајца незнаете да скршите за кајгана. Ваш проблем е што се курвате и после никој неќе да ве свати сериозно за брак/фамилија.
Затоа купувајте мачки на големо и одете на протести секоја втора недела секако зачленети во Анимамунди.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.467
Поени од реакции
19.953
Како јас прост кога не ни знаеш колку е минимална плата и колку е просечна? Или како ке ти текне лупаш глупости?
Порано во селата нашите баби по 10 деца чувале и јаделе само леб и вода, а сега на вас домаќинките 5 одмори во годината ви се малку, настрана на тоа што 2 јајца незнаете да скршите за кајгана. Ваш проблем е што се курвате и после никој неќе да ве свати сериозно за брак/фамилија.
Затоа купувајте мачки на големо и одете на протести секоја втора недела секако зачленети во Анимамунди.
Под просечна плата мислев на мнозинството колку зема плата.
Види шо пишиш, нашите баби по 10 деца раѓале и леб и вода јаделе, и као сега ние треба да го следиме тој пример на сиромаштија и да гладуваме за децата да се раѓаат а ? Поарно да не се размножувате јас тоа викам.
И кога се фати веќе за бабино време, порано бабите не работеле туку дедовците биле мажишта и ја гледале фамилијата, сега една шајка не знајте да заковате, гума од кола не знајте да смените династија ќе градите, уживај
Проблемот е обостран, жените се курваат, мажите исто, неработници имаш и помеѓу жените и помеѓу мажите.
Само проблемот е шо ти гледаш само од едната страна.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
730
Поени од реакции
1.638
Nema pojako, najglasni na temata za pravenje deca se tokmu tie sto nemaat deca. Vperuvanje prst kon zhenite, da krivi se do nekade i tie, ama ako ne mozes da najdes da se ozhenis denes i da napravis dete ne vi se zhenite krivi tuku teski maloumnici ste.

Problemot e do vas i vasata odluka dali ke pravite deca ili nema da pravite deca u ovaa kriza. Jas sakav minimum 3 deca da imam, ete nemam posto sum rastel u sredina za leb kaj sto sme nemale pari pa ete sea sekoj den zivotot e borba i macenje so tie uslovi sto sum gi imal sum eden obicen smrtnik. Sto fajde imam jas da pravam dete ako ne mu ovozmozam nisto i toa dete da pati i so minimum da e zadovolno? Serem ti se na takov zivot, normalno deka nema da go luksuziras i razmazuvas ama pa i ne treba da trpi deteto za sve. Na strana toa sto vo skolo ke se soocuva so sekakvi zaebancii kaj sto ke mu se smeat deka nosi evtini patiki ili deka go nema najnoviot ajfon.

Situacijata osobeno u drzvava e tolku otidena u kurac da so 60.000 denari plata edno domakjinstvo na shkrgi ke go istera, a ne pa tuka da spomnam trosoci za popravka na kola, amortizacija na kola, registracija, neplanirani trosoci i davacki kako zabar, lekar, pa deteto ti se razbolelo pa pari za toa, pa nemalo doktor dezuren pa podmiti go, itn. E zamisli sea kako im e pa na tie domakjinstva koi so 1000 evra mesecna plata zgora na toa plakjaat i kirija i ziveat samo (vo mojot primer jas).

Pak u nase vreme koga sme rastele situacijata bila porazlicna, denarot kolku tolku vredel, nemalo tolku geopoliticki zaebancii i krizi niz svetov, itn. Da ne spomnuvam i toa sto nema asalni lekari nema zdravstvo nema sudstvo, vo sto da raste moeto dete vo kriminalov vo drzavata kaj sto se vozi nekontrolirano i pijano? Sekoj den minimum po 2 peshaci zgazeni.

I pokraj seto ova izneseno namesto da ti proraboti sovesta deka ne treba po sekoja cena da pravis deca kako shiptаrine sto gi hranat decata so leb i pasteta, ti vikas nie rastevme na leb i pasteta pa sto ni fali? Krajno psihopatski sebicno i licemerno.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
436
Поени од реакции
733
Под просечна плата мислев на мнозинството колку зема плата.
Види шо пишиш, нашите баби по 10 деца раѓале и леб и вода јаделе, и као сега ние треба да го следиме тој пример на сиромаштија и да гладуваме за децата да се раѓаат а ? Поарно да не се размножувате јас тоа викам.
И кога се фати веќе за бабино време, порано бабите не работеле туку дедовците биле мажишта и ја гледале фамилијата, сега една шајка не знајте да заковате, гума од кола не знајте да смените династија ќе градите, уживај
Проблемот е обостран, жените се курваат, мажите исто, неработници имаш и помеѓу жените и помеѓу мажите.
Само проблемот е шо ти гледаш само од едната страна.
Најмалку луѓе земаат минимална плата во Македонија, а не мнозиство. Пак ке ти кажам збориш на памет.

Бабите работеле по дома додека дедовците надвор. Знам дека мислиш нивниот живот бил седење на кафе и цигара и шмекање машки за да се има секс, но реалноста е готвеле, чистеле, молзеле, правеле сирење итн итн.
Додека денеска еден ручек за вас незнаете да направите не за некој друг.

Знам дека си огорчена Ливадарка од километри се осеќа твојата нервоза, куписи мачка и живеј со неа.
Не планирам да те цитирам доволно ти пишаа и другите каква си, не барај кривица во машките.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.467
Поени од реакции
19.953
Најмалку луѓе земаат минимална плата во Македонија, а не мнозиство. Пак ке ти кажам збориш на памет.

Бабите работеле по дома додека дедовците надвор. Знам дека мислиш нивниот живот бил седење на кафе и цигара и шмекање машки за да се има секс, но реалноста е готвеле, чистеле, молзеле, правеле сирење итн итн.

Знам дека си огорчена Ливадарка од километри се осеќа твојата нервоза, куписи мачка и живеј со неа.
Не планирам да те цитирам доволно ти пишаа и другите каква си, не барај кривица во машките.
Ти кажав каква е реалноста, точно, готвеле чистеле, переле, ама мажите работеле за двајца, сега мажите пред кладилница со чечкалица в уста седат и чекаат од небо пари.

Не секирај се ти за мене, мојот живот е среден, гледај твојот среди го, ама со овој памет тешко ќе ти оди.

Cthulhu^

your neighbourhood pagan
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.566
Поени од реакции
2.296
Се согласувам со скоро све што пиша Fedora10, освен со делот дека мажите се малоумници.

Може да збориме за неспособни, незрели, женкари, шовинисти, било што. Еве јас ќе се изземам ама познавам момци на кои нишо не им фали, не се малоумници. Except for the fact дека не можат или нејќат да ги играат глупите игри.

Све ова тука е озрачено и многу пати изборите и одлуките што ги носат жените не се баш разумни и после се чудат кога ќе отиде све у три лепе. Ingvar има праено јаки муабети на темата како жените бираат партнер.

Апсолутно не е само едниот пол крив, тоа е тешка глупост.

Kajgana Shop

На врв Bottom