Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
А, нели и септолетето ги уништува бактериите во грлото и би имало влијание врз резултатите од брисот? Или само ако се земе веднаш пред земањето брис има влијание? :raz:
Тој ме праша дали вечерта може да зема, јас реков дека може но вечерта, не сабајле пред да оди на клиника

--- надополнето ---

Една недела веќе имам чувство на гадење и блага топлина во абдоменалниот дел и градите.
Не одма али од пред 2,3 дена поткашлувам и малце ме боли грлото.(леле како само лигаво пишувам ко читател на Тин Шема)
А да и повратив 2,3 пати али пак исто, ме нервира ова глупо чувство на гадење(да не е внатрешна температура?).

Да не е можеби од прехлада пошто пред 7 дена шетав едно добри 13,14 километри на ладното испотен, башка и дента пред да повраќам трчав на дождот онака испотен.

Што може да биде?
Ова можеби е резултата од големата физичка активност што сте ја имале, после толку време неактивност и не доволна кондиција, јадете лесна храна, помалку, а почесто одмарајте, доколку симптомите не се повлечат за два дена задолжително посетете лекар
ПОЗДРАВ

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
Што значи покачен Креатинин односно над нормалната граница и тоа бајаги...
?

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Што значи покачен Креатинин односно над нормалната граница и тоа бајаги...
?
Тоа значи дека треба да одиш право на нефрологија бидејќи имаш сериозен проблем со бубрезите...ПОЗДРАВ

Член од
20 февруари 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Vo tekot na denot osekam mali steganja vo leviot predel na gradite, dali toa moze da bide nesto opasno, ili toa mi e samo od alergijata (polen). Isto taka do pred nekoj den koristev operil za odzatnuvanje.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Без лекови, без препарати, да препорачате нешто природно (храна, чаеви...) против првут :) ?

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Без лекови, без препарати, да препорачате нешто природно (храна, чаеви...) против првут :) ?
Против првут првенствено се гелови и препарати кои со кои се третира кожата на главата, природните работи за овој проблем незнам баш колку ке ти помогнат во зависност од интензитетот ...

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Тешко дишам,ме стега нешто испод градите,веке некое време не можам да си земам воздух.Едно време го имав истиот проблем ми исчезна и пак се појави сега :/

Член од
20 февруари 2011
Мислења
56
Поени од реакции
16
Тешко дишам,ме стега нешто испод градите,веке некое време не можам да си земам воздух.Едно време го имав истиот проблем ми исчезна и пак се појави сега :/

И мене ми се има случено истото неколку пати . Одвреме навреме кога сакаш да земеш длабоко воздух , не можеш и осеќаш како да ти фали . Се консултирав со лекар уште првиот пат кога осетив такво нешто и ми рече дека ако се нервирам и ако сум во некој таков неубав период и под стрес , дека најверојатно е психички.

Ако ти се појавил проблемот и првиот пат и сега , во периоди на нервози или стресови , најверојатно не е ништо .

Е сега ако постојано потешко дишеш , значи намалена е вентилацијата , намалено е нивото на кислородот во организмот и има уште ред други промени , што можат да дадат многу тешки последици . Помини до кај матичниот , и да не е ништо , посигурно е така.

Подобро е да се спречи , од колку да се лекува.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Пријател/ке и ја тека неколку дена ме стега ме дуе стомак денес температура 38,5 па бапнав парацетамол и лимон.
Припази да не ти е истото.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Неможам да бидам во затворен простор со многу луѓе,ме фаќа паника,губам свест,тешко дишам и мислам дека во секој момент ќе се онесвестам.Ова чувство ми се појави неодамна на концерт во Борис и од тогаш наваму редовно имам вакви напади.Последниот пат во кино сала ми се случи. Има ли лек за ова и каде треба да се обратам?

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
се прекинува ли дејството на антибиотикот ако се задоцни со пиење? јас пијам амоксицилин од 1000мг во 11 и 30 требаше се напив сега :)

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Неможам да бидам во затворен простор со многу луѓе,ме фаќа паника,губам свест,тешко дишам и мислам дека во секој момент ќе се онесвестам.Ова чувство ми се појави неодамна на концерт во Борис и од тогаш наваму редовно имам вакви напади.Последниот пат во кино сала ми се случи. Има ли лек за ова и каде треба да се обратам?
Почитувана Леандра, Вие имате проблем со КЛАУСТОФОБИЈА страв од затворен простор, ова често се јавува кај луѓе кои сметаат дека поради тесноста во просторот нема да можат да ги одржат своите витални способности, морате да побарате медицинска помош, немојте да се срамите или плашите вашиот проблем е решлив меѓутоа не чекајте, појавата на фобиите кај луѓето не е позитивно, но ја искажува нивната емоционалност нивниот дух, тие луѓе се посебно емоционално развиени, фобија значи страв а стравот е даден за човекот, јас знам дека по соодветната терапија и совет од стручно лице ке си се вратите на нормала и ке продолжите да бидете толку емотиви и чувствителни што потикнува да Ве сакаат сите,
ПОЗДРАВ

--- надополнето ---

се прекинува ли дејството на антибиотикот ако се задоцни со пиење? јас пијам амоксицилин од 1000мг во 11 и 30 требаше се напив сега :)
Подобро порано одколку покасно

--- надополнето ---

Можно е да биде од стрес, но немора да значи побарајте да ви биде направено снимање на белите дробови за да бидат исклучени проблеми со овие органи
ПОЗДРАВ

--- надополнето ---

Можно е да биде од стрес, но немора да значи побарајте да ви биде направено снимање на белите дробови за да бидат исклучени проблеми со овие органи
ПОЗДРАВ

--- надополнето ---

ПОЗДРАВ

--- надополнето ---

ПОЗДРАВ

--- надополнето ---

ПОЗДРАВ

--- надополнето ---

ПОЗДРАВ

Член од
28 март 2006
Мислења
17.744
Поени од реакции
12.199
Од пред 12-15 години откако почнав да го користам wash & go против првут (редовно при секое миење) досега сум немал проблем со првутот. пред тоа пробував сешто без резултат. Пробај со мало пакување само со тој шампон 2-3 недели дали ќе ти делува оти не значи дека делува добро кај секого. За храна или чај немам слушнато дека делува, не знам.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Почитувана Леандра, Вие имате проблем со КЛАУСТОФОБИЈА страв од затворен простор, ова често се јавува кај луѓе кои сметаат дека поради тесноста во просторот нема да можат да ги одржат своите витални способности, морате да побарате медицинска помош, немојте да се срамите или плашите вашиот проблем е решлив меѓутоа не чекајте, појавата на фобиите кај луѓето не е позитивно, но ја искажува нивната емоционалност нивниот дух, тие луѓе се посебно емоционално развиени, фобија значи страв а стравот е даден за човекот, јас знам дека по соодветната терапија и совет од стручно лице ке си се вратите на нормала и ке продолжите да бидете толку емотиви и чувствителни што потикнува да Ве сакаат сите,
Почитуван Докторе,
Ви благодарам за советот. Треба веројатно да се обратам на психијатар?
Секое добро.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom