Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
Витамин Ц....фала ти, ке и пренесам. :smir:

За синуси -јас доооолго време маки мачев со нив и буквално ништо не ми помагаше....коа само ке се присетам на огромнине шипки ш ми иг бутаа во нос и до чело ги осекав...страва.
Лекот го најдов на јадранско....Ке си отидеш на Јадран летоска на море, ке си станеш сабајле во 7 саат, ке си отидеш на плажа 9дека најчиста е водата тогаш) и ке си гњуркаш у гаргариш. :smir: Верувај од тоа лето поминаа 3 год, како не сум била на Јадран..и еве...неам никакви фрки со синусите.

Член од
23 ноември 2008
Мислења
302
Поени од реакции
10
Дај некој нека каже некој лек за синуси...
Ме пукна главава цела зима...
Лекови за синуси има многу ... Но верувај ни еден не помага!! Мене ми се излечиа синусите од Дојранско езеро ... Затоа таму се алгите ... На лето ако не ти пречи оди таму 2 пати по 10 дена и крај со синусите... На сабајле во 5 , 6 часот низ плажата ке се движеш или ке трчаш зависи од тебе ке набилдеш кондиција :) Ке одиш на плажа кога има повеке сонце и крај со синусите , а и мора во водата повеке време ... Верувај помага ти кажувам од лично искуство ... Е сега водата нее нешто интересна :) ама затоа е и лековита ...

и јас имам ист проблем, мене преку зима ме боли глава и по 2 недели, иначе лек ти е ќе земеш аквамарис или ке свариш во вода морска сол и ќе ставаш капки, имаш и друго чаре ке си купиш голем шприц од аптека и ќе направиш исто раствор од вода и сол (1-2 лажички сол за да не те пече) и ќе застанеш над када и со шприцот ќе вбризгаш во едната ноздра (наведнат/а) а од другата ноздра ќе ти истече водата, помага многу испробана работа е, мислам најефикасно до сеа е а и филингот е ептен јак кога ти поминува водата низ нос хаха :) поздрав
Добри се тие капките шо ги кажа ... Ама знаеш оти нај арно била „ трева во зејтин“ (не знам како да го кажам извинете:) :) ) Е после неколку пати по 2 капки синусите се распагаат! ...

Член од
23 ноември 2008
Мислења
302
Поени од реакции
10
епа ај овде ке прашам. сестра ми веке не знам колку време (значи појке од месец) се жали на крварење на небцата кои и биле одвоени од забите. не осека болка но и при најмал стисок знаат да искрварат, а ако не искрвари денес тогас се собира крв и само после некое време почнува да тече :nesvest:
Повеке од месец не ми стои баш арно ... Знаеме сите оти витамин Ц е потребен, но крварење на непца би требало да е месец шо знам барем јас зш носам фиксни често ми се случива крврарење ке ги исчеткам забите и на четката крв , а не се осека тоа... Како и да е витамин Ц лесно се доага до него ...

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
епа ај овде ке прашам. сестра ми веке не знам колку време (значи појке од месец) се жали на крварење на небцата кои и биле одвоени од забите. не осека болка но и при најмал стисок знаат да искрварат, а ако не искрвари денес тогас се собира крв и само после некое време почнува да тече :nesvest:
јас мислам дека сепак треба да направи една крвна слика, нормално нека продолжи да зема витамин Ц:smir:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Дали е вистина дека кафето не оди со парацетамолот??

прашвам оти ми се пие кафе , а пред 2 мин се напив парацетамол , па добив коментар дека нечинело...

и уште една побитна работа ,како да го намалам отокот на ногата (горната страна от кај стапалото) ,вчера се повредив на фудбал (ја набив ногата) - докторот ми рече немало скршеница ..ама имам оток и неможам слободно да одам?
Засега практикувам лежење со испружена ,малце поткрената нога ..и повремено на отокот ставам облоги со мраз!
Фала Ви!!

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.219
Поени од реакции
8.970
Дали е вистина дека кафето не оди со парацетамолот??

прашвам оти ми се пие кафе , а пред 2 мин се напив парацетамол , па добив коментар дека нечинело...

и уште една побитна работа ,како да го намалам отокот на ногата (горната страна от кај стапалото) ,вчера се повредив на фудбал (ја набив ногата) - докторот ми рече немало скршеница ..ама имам оток и неможам слободно да одам?
Засега практикувам лежење со испружена ,малце поткрената нога ..и повремено на отокот ставам облоги со мраз!
Фала Ви!!
Парацетамолот оди со кафето,така да коментарот што ти го дале НЕМА ВРСКА.

Заради отокот малце ќе помируваш и нема да правиш некои непотребни движења.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Парацетамолот оди со кафето,така да коментарот што ти го дале НЕМА ВРСКА.

Заради отокот малце ќе помируваш и нема да правиш некои непотребни движења.

Ok ,фала на препораките...и јас така мислев за парацетамолот -затоа прашав..
А со отков маки ќе си мачам изгледа денојве..јбг...

Член од
23 ноември 2008
Мислења
302
Поени од реакции
10
Ok ,фала на препораките...и јас така мислев за парацетамолот -затоа прашав..
А со отков маки ќе си мачам изгледа денојве..јбг...
Зависи од отокот ... Немај гајле не мора да значи денови ...

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.755
Поени од реакции
9.800
Кога сум физички активен, или со други зборови кога трчам, осеќам болки во пределот на грбот. Поточно, левата страна од надкичмениот дел. Еве и сликовито за кој дел се работи:

Болките постоеа едно време кога трчав... Потоа период не бев активен, а сега кога повторно почнав да спортувам, се вратиа истите болки... После трчањето, на болката и треба одредено време да се смири. Некогаш трае и подолго. Во меѓувреме, после физичката активност, додека се движам, на секој чекор со левата нога болката пак се јавува. Морам да ја нагласам и болката кога се качувам или симнувам по скали...

За што се работи? Совет, чаре, лек...? :toe:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.219
Поени од реакции
8.970
Кога сум физички активен, или со други зборови кога трчам, осеќам болки во пределот на грбот. Поточно, левата страна од надкичмениот дел. Еве и сликовито за кој дел се работи:

Болките постоеа едно време кога трчав... Потоа период не бев активен, а сега кога повторно почнав да спортувам, се вратиа истите болки... После трчањето, на болката и треба одредено време да се смири. Некогаш трае и подолго. Во меѓувреме, после физичката активност, додека се движам, на секој чекор со левата нога болката пак се јавува. Морам да ја нагласам и болката кога се качувам или симнувам по скали...

За што се работи? Совет, чаре, лек...? :toe:
Отиди на лекар да ти направат ехо на бубрези, можно е да имаш песок или некое каменче во едниот бубрег.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Отиди на лекар да ти направат ехо на бубрези, можно е да имаш песок или некое каменче во едниот бубрег.
Gledajki na starosta i nacinot na izrazuvanje na bolkata ne bi rekol deka se raboti za nefrolitijaza.
Najverojatno se raboti se muskulno skeletena bolest.Moj sovet pojdi si na lekar,eden RTG i po potreba mozi EMG da ti napravat:smir:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.219
Поени од реакции
8.970
Gledajki na starosta i nacinot na izrazuvanje na bolkata ne bi rekol deka se raboti za nefrolitijaza.
Najverojatno se raboti se muskulno skeletena bolest.Moj sovet pojdi si na lekar,eden RTG i po potreba mozi EMG da ti napravat:smir:
Де ајде кажи која е таа мускулно скелетна болест, ме заинтересира,плус таа што би е поврзана со возраста и со местото на болката.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Де ајде кажи која е таа мускулно скелетна болест, ме заинтересира,плус таа што би е поврзана со возраста и со местото на болката.
Ehe imas milion, mozi i samo idipatska da e posto mnogu pati se slucilo, a postavuvanje na diagnozi na osnova "me boli polovinata" bez nikakov podatok,neznam,vase mislenje.
Inaku deckoto ima 16 godini t.e incidenca na pojavuvanje na kamen na bubreg na 16 god e mnogu mala da ne recam skoro vo nikoj slucaj drugo sigurno bi imal urinani problemi a bolkata ne bi bila lokalizirana samo na edno mesto.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom