Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
I

Intex

Гостин
На левата страна од градниот кош имам 3 ребра кои се поиспакнати од другите. Начин да се средат? Вежби нешто, ова она?

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
На левата страна од градниот кош имам 3 ребра кои се поиспакнати од другите. Начин да се средат? Вежби нешто, ова она?
На десната страна мислам имаш кифоза. Веднаш отиди до ортопед ќе ти препорача во зависност од возраста физикална и корсет.

I

Intex

Гостин
На десната страна мислам имаш кифоза. Веднаш отиди до ортопед ќе ти препорача во зависност од возраста физикална и корсет.
Кифозата е на `рбетот, кај мене е на ребрата од предната страна на телото.
Некој друг?

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Кога станувам од стол, кога стапнувам на петицата, чувствувам болка, ама после неколку минути престанува. Проверив дан ми се има закачено некое стакленце или нешто слично, ама чисто е местото. Anyone?

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Дали некој знае како изгледа корсетот против кифоза?

Член од
20 февруари 2011
Мислења
56
Поени од реакции
16
Дали некој знае како изгледа корсетот против кифоза?

Нешто како ова , нешто што постојано ќе ти го држи рбетот исправен.Зависи и од степенот на кривината ( кифозата ) . Има и пластични корсети што малку поретко ги даваат зошто го отежнуваат и ширењето на градниот кош при дишење. Овие мислам дека се најупотребувани , а ги има во ортопедскиот завод Славеј.

--- надополнето ---

Кифозата е на `рбетот, кај мене е на ребрата од предната страна на телото.
Некој друг?
Кифоза немаш , но ако некои ребра ти се испакнати можеби имаш сколиоза (гледано од задната страна на телото , искривување на рбетот налево или надесно). Во ред е дека и тое е деформитет на рбетот ,но ако е во торакалниот дел од рбетот , заедно со него се деформираат и ребрата , градниот кош.

Што и да е , доколку прогресира може покасно да смета и на виталните функции- дишење , работа на срце и тн.

Добар е советот да одиш на ортопед да те прегледа .

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23

Нешто како ова , нешто што постојано ќе ти го држи рбетот исправен.Зависи и од степенот на кривината ( кифозата ) . Има и пластични корсети што малку поретко ги даваат зошто го отежнуваат и ширењето на градниот кош при дишење. Овие мислам дека се најупотребувани , а ги има во ортопедскиот завод Славеј.

--- надополнето ---

Кифоза немаш , но ако некои ребра ти се испакнати можеби имаш сколиоза (гледано од задната страна на телото , искривување на рбетот налево или надесно). Во ред е дека и тое е деформитет на рбетот ,но ако е во торакалниот дел од рбетот , заедно со него се деформираат и ребрата , градниот кош.

Што и да е , доколку прогресира може покасно да смета и на виталните функции- дишење , работа на срце и тн.

Добар е советот да одиш на ортопед да те прегледа .
Фала, денес одам за мерка во СЛавеј.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Ме боли многу кукот. Ме боли само кога му е ладно кога се менува времето но сега ме боли нешто посебно многу. Кога го загревамна топло ми помага малку но тоа е само привремено. Не смеам и не можам да се мрдам. Кој апчиња можам да ги земам за болка провремено додека отидам од вторник на доктор.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Може ли некој да ми каже како оди процесот на заздравување на оштетена р'скавица? Ви благодарам!

Б

Бат Елохим

Гостин
Ме боли многу кукот. Ме боли само кога му е ладно кога се менува времето но сега ме боли нешто посебно многу. Кога го загревамна топло ми помага малку но тоа е само привремено. Не смеам и не можам да се мрдам. Кој апчиња можам да ги земам за болка провремено додека отидам од вторник на доктор.
волтарен! за коски мислам само тие помагаат...

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Може некој да ми каже колку е дневната доза на витамин Б6?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Можеш и налгесин форте

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Има некој претстава што може да биде причина за неволни мускулни контракции ( секако скелетни ) ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom