I
Intex
Гостин
На левата страна од градниот кош имам 3 ребра кои се поиспакнати од другите. Начин да се средат? Вежби нешто, ова она?
На десната страна мислам имаш кифоза. Веднаш отиди до ортопед ќе ти препорача во зависност од возраста физикална и корсет.На левата страна од градниот кош имам 3 ребра кои се поиспакнати од другите. Начин да се средат? Вежби нешто, ова она?
Кифозата е на `рбетот, кај мене е на ребрата од предната страна на телото.На десната страна мислам имаш кифоза. Веднаш отиди до ортопед ќе ти препорача во зависност од возраста физикална и корсет.
Дали некој знае како изгледа корсетот против кифоза?
Кифоза немаш , но ако некои ребра ти се испакнати можеби имаш сколиоза (гледано од задната страна на телото , искривување на рбетот налево или надесно). Во ред е дека и тое е деформитет на рбетот ,но ако е во торакалниот дел од рбетот , заедно со него се деформираат и ребрата , градниот кош.Кифозата е на `рбетот, кај мене е на ребрата од предната страна на телото.
Некој друг?
Фала, денес одам за мерка во СЛавеј.
Нешто како ова , нешто што постојано ќе ти го држи рбетот исправен.Зависи и од степенот на кривината ( кифозата ) . Има и пластични корсети што малку поретко ги даваат зошто го отежнуваат и ширењето на градниот кош при дишење. Овие мислам дека се најупотребувани , а ги има во ортопедскиот завод Славеј.
--- надополнето ---
Кифоза немаш , но ако некои ребра ти се испакнати можеби имаш сколиоза (гледано од задната страна на телото , искривување на рбетот налево или надесно). Во ред е дека и тое е деформитет на рбетот ,но ако е во торакалниот дел од рбетот , заедно со него се деформираат и ребрата , градниот кош.
Што и да е , доколку прогресира може покасно да смета и на виталните функции- дишење , работа на срце и тн.
Добар е советот да одиш на ортопед да те прегледа .
волтарен! за коски мислам само тие помагаат...Ме боли многу кукот. Ме боли само кога му е ладно кога се менува времето но сега ме боли нешто посебно многу. Кога го загревамна топло ми помага малку но тоа е само привремено. Не смеам и не можам да се мрдам. Кој апчиња можам да ги земам за болка провремено додека отидам од вторник на доктор.
Може некој да ми каже колку е дневната доза на витамин Б6?
Можеш и налгесин фортеМе боли многу кукот. Ме боли само кога му е ладно кога се менува времето но сега ме боли нешто посебно многу. Кога го загревамна топло ми помага малку но тоа е само привремено. Не смеам и не можам да се мрдам. Кој апчиња можам да ги земам за болка провремено додека отидам од вторник на доктор.