Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.934
Поени од реакции
8.570
Левото око ми е целото црвено и кога станав денес имав онакво жолто истечено од него..мислам имаше нешто чај од камилица или така нешо и се смируваше...иначе мислам дека знам од што ми е..многу седам на пц :) ова втор пат ми се дешава и на исто око.

Епа не седи толку пред ПЦ :D

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Да но како да го контролирам адреналино?Уште у моменто коа ме презиват почнува срцето да ми лупа ненормално си осекам пулсо во прстите .Дури додека и одговарам на една професорка(по биологија) истото ми се случува раскажувам и јас не знам како и ми вика дојди тука.И ме фака на раката и вика ми:нема потре ба од толку нервози и така си најдобра у клас одговарај како шо си дискутираме најобично.
Да се самоцитирам,да не ме забаталете :)
извинувам се на оф топик.

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Да се самоцитирам,да не ме забаталете :)
извинувам се на оф топик.
Не мислиш дека малце ја претера со образованиево?
Те пратам на повеќе форуми и нонстоп само за тоа дискутираш. Кулирај малце и уживај во младоста додека можеш. Ќе ги бараш тие денови ама касно ќе биде...

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Денес ми е точно 14 - тиот ден по последната менструација. Значи, плоден ден, поточно овулација. Наеднаш почнаа силни болки во двата јајници, буквално сече болката. Дали на некој од вас, за време на плодните денови му се случува ова? И како да се оправам?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Денес ми е точно 14 - тиот ден по последната менструација. Значи, плоден ден, поточно овулација. Наеднаш почнаа силни болки во двата јајници, буквално сече болката. Дали на некој од вас, за време на плодните денови му се случува ова? И како да се оправам?
За време на овулацијата знае некогаш да боли ако има циста на јајникот која пукнала во тек на овулацијата. Можеш да земеш кетонал или некој таков лек против болки и после можеш да отидеш на некое контролно ехо да видиш како е - што е, но не мораш. Не е ништо страшно, не се грижи. :smir:

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Втор ден чувствувам тапа болка во пределот на абдоменот во висина на папокот низ цела должина на стомакот,а еве денеска ме боли повеќе на десната страна,кога лежам не е толку лошо но кога сум станат и се движам стварно ме боли.Можно ли е да е слепо црево?

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Кога ќе се подкашлам, кај душникот, помеѓу грлото и белите дробови осеќам како гребење, како да имам шлаем што се корне.. настинат сум малце т.е. од алергија ми течеше носот, почнав да пијам лоратадин и се смири носот малце, но еве сеа ова кога ќе поткашлам ме подгребнува.. што е чаре за ова ?

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Втор ден чувствувам тапа болка во пределот на абдоменот во висина на папокот низ цела должина на стомакот,а еве денеска ме боли повеќе на десната страна,кога лежам не е толку лошо но кога сум станат и се движам стварно ме боли.Можно ли е да е слепо црево?
Најдобро е да се направи ехо преглед, сите се фаќате за тоа слепо црево, немора да значи ...

Suvopi4est

The One & Only
Член од
4 февруари 2011
Мислења
148
Поени од реакции
18
Дали може некој да ми каже за контрацепциските апчиња како се викаше тоа едното што вреди 500 ден .. и дали штети ..

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Бев на панорама и ете резултат:
Синистроконвексна тораколумбална девијација со агол од 12 степени и дискретна ротација на пршленските тела од проксимален "Л" рбет.
Торакалната кифоза е со агол од 44 степени, гр.1.
Скелетна структура ртг. уредна.
^може некој да ми го објасне резултатот?
Ортопедот само рече дека треба да идам на физикална 10 часа /2 недели/ и да носам некаков појас 1 година.
Молам за појаснување ако некој знае /на резултатот/.

bijonse

Madonna
Член од
25 декември 2008
Мислења
19
Поени од реакции
1
Најдобро е да се направи ехо преглед, сите се фаќате за тоа слепо црево, немора да значи ...
лабораториска анализа покажува покачена сендиметација...

--- надополнето ---

За време на овулацијата знае некогаш да боли ако има циста на јајникот која пукнала во тек на овулацијата. Можеш да земеш кетонал или некој таков лек против болки и после можеш да отидеш на некое контролно ехо да видиш како е - што е, но не мораш. Не е ништо страшно, не се грижи. :smir:
кога ке ја мериш базалната температура наутро и во некој ден ќе добиеш нагло покачување на температурата над 37 С тогаш ќе кажеме дека имаш ослободување на јајце клетка од пукнатиот фоликул т.е. овулација...додека тоа не направиш све друго е препоставка оти кај некој може да биде тоа на 8ми ден кај некој 12ти кај некој 14 па 18 ти ден од последното менструално крварење...

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
лабораториска анализа покажува покачена сендиметација...
кога ке ја мериш базалната температура наутро и во некој ден ќе добиеш нагло покачување на температурата над 37 С тогаш ќе кажеме дека имаш ослободување на јајце клетка од пукнатиот фоликул т.е. овулација...додека тоа не направиш све друго е препоставка оти кај некој може да биде тоа на 8ми ден кај некој 12ти кај некој 14 па 18 ти ден од последното менструално крварење...
Покачена седиментација се појавува од било кој воспалителен процес во организмот. Ако е настинат може да има покачена седиментација, тоа не значи дека има воспаление на слепото црево.
Која девојка која не планира да забремени ја мери базалната температура секое утро? Одиме со претпоставка дека е во овулација, затоа и реков да направи контролно ехо, иако доколку не продолжат и не се повторат болките нема потреба.

С

Спенсер

Гостин
Нешто против течење на нос и кивање... ?? :) Освен фервекс и риностоп сируп/ :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Спенсер незнам што да ти кажам. Јас секогаш на своја рака земам Ринасек.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom