Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ебате грлото, кога ќе станам од спиење ме боли толку многу, што незнам ... Некако топол чај најмногу помага но преги бев на доктор и ми кажаа да не пијам врели работи, незнам заради некоја инфекција ...
Која инфекција? Можеш да земеш Trachisan, слични се на септолете, само се подобри од нив. Има еден раствор се прави и против габични и против бактериски инфекции, се зема едно шише раствор за гаргара Хексорал, пола кесичка најобична сода бикарбона и се става пола шишенце капки Canesten. Со растворот прави гаргара на 2 саата, колку што можеш подолго (најмалку 30тина секунди). Растворот смее да стои така најмногу една недела, после една недела фрли го шишенцето. Но, сепак, пиши за каква инфекција се работи.

Фуј, испив, а заборавив дека е оној со микробите. Сега кој е како мене, веќе осеќам комешање и синдикални демонстрации у стомак...фала за инфо :)
Сега ова :pos:
Краткотрајно е тоа, микробите се за нормализирање на цревната флора, ништо страшно, одма ќе пројде.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Која инфекција? Можеш да земеш Trachisan, слични се на септолете, само се подобри од нив. Има еден раствор се прави и против габични и против бактериски инфекции, се зема едно шише раствор за гаргара Хексорал, пола кесичка најобична сода бикарбона и се става пола шишенце капки Canesten. Со растворот прави гаргара на 2 саата, колку што можеш подолго (најмалку 30тина секунди). Растворот смее да стои така најмногу една недела, после една недела фрли го шишенцето. Но, сепак, пиши за каква инфекција се работи.
Па незнам, нешто како габички во уста ми кажа докторката од кај да знам :) И користам Трахизан, а користам и Нистатин (капки за во уста) за инфекцијата.Ама проблемот е што грлото многу ме боли, а и овие Трахизан не ми помагаат.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Па незнам, нешто како габички во уста ми кажа докторката од кај да знам :) И користам Трахизан, а користам и Нистатин (капки за во уста) за инфекцијата.Ама проблемот е што грлото многу ме боли, а и овие Трахизан не ми помагаат.
Тогаш не мешај со растворот што ти го пишав погоре, следи го тоа што ти го кажала докторката. Трахисанот имаат локален анестетик и плус имаат определена доза која дневно смееш да ја земеш, не би ти препорачала да ги мешаш со други слични лекови. Стрпи се, ќе проделува Нистатинот, ќе ти помине :smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.840
Поени од реакции
12.349
Сега ова :pos:
Краткотрајно е тоа, микробите се за нормализирање на цревната флора, ништо страшно, одма ќе пројде.
Хаха, да немав при рака чајче-кантарионче...ѕвезди ќе гледав :) нигде не пишува колку се зема од јогуртот, а ја као што си имам капацитет за пиење среќа што не испив цело литро.

Туку, слушнал некој за квалитетот на Ајурведа?

http://www.ajurveda.com.mk/pocetna

Дали има некој од вас позитивни искуства со нивните производи? Или искуства од ваши познати?

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Цел ден повраќам, значи што и да изедам или испијам го исфрлам за саат време. Желудникот нешо ми се пореметил изгледа, некоја сугестија што да превземам?

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Цел ден повраќам, значи што и да изедам или испијам го исфрлам за саат време. Желудникот нешо ми се пореметил изгледа, некоја сугестија што да превземам?
Напи се 1 чашиче кока кола...(али стрикно кока кола) ..и ќе ти помине

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Значи ме боцка срцето, некоја болка лоша чувствувам и не ми е прв пат. Порано често ја чувствував дури некогаш не ни можев да се мрдам затоа што стануваше многу посилна. А деновиве скоро секоја вечер ми се случува истото. Малце и потешко дишам. На лекар сум била и докторката ми има речено дека од топло-ладно може да ми се случува. Ама еве сега седам само во топла соба и нема некоја промена на температурата. Некој да не има објаснување зошто може да ми се случува ова или да си одам јас на лекар сепак?

T

Tetro

Гостин
Значи ме боцка срцето, некоја болка лоша чувствувам и не ми е прв пат. Порано често ја чувствував дури некогаш не ни можев да се мрдам затоа што стануваше многу посилна. А деновиве скоро секоја вечер ми се случува истото. Малце и потешко дишам. На лекар сум била и докторката ми има речено дека од топло-ладно може да ми се случува. Ама еве сега седам само во топла соба и нема некоја промена на температурата. Некој да не има објаснување зошто може да ми се случува ова или да си одам јас на лекар сепак?
Може да биде стегање на мускул само, а може и да биде нешто посериозно.

За секој случај, не чекај многу. Понеделник тркни до матичен лекар и земи си упут за кардиологија, да направиш тестови.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Kolku godini imas?

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Јас имав ваков проблем пред 4-5 години... отидов кај матичниот, ми препиша бе-комплекс и ми рече помалце да се нервирам (тоа беше период во кој што бев изложена на многу голем стрес, и како што се смирив со тек на време и болките престанаа).

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Земи си фервекс, пиј витамин Ц, јади портокали/лимон, повеќе течности.
Исплакни го грлото и носот со чај од жалфија, помага многу.
Сите се настинати, не паничи да одиш по доктори.
Благодарам за советот,ми помогна :)

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
Не знам дали е соодветно тука да го напишам постов али мислам дека нема да ми замерите.
Во последно време после јадење благо, макар и 1 ред чоколада чувствувам мачнина, вртоглавица, главоболка, тресење на раце(константно) а и видот ми ослабен(на -3) ми скокна. Исто така се почеста појава ми е прекумерно потење без разлика дали вршам некоја спортска активност или не. Повеќето од денот сум изномештон и уморен.
Дали се овие симптоми на зголемен шеќер во крвта?

Утре ќе одам на анализа на крв само доколку некој имал некое слично искуство нека го сподели да знам отприлика што да очекувам од резултати.
Заборавив да кажам дека се работи за 22 годишна личност.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom