wild dolphin
Мал човек а голем ждерач
- Член од
- 12 мај 2009
- Мислења
- 1.702
- Поени од реакции
- 229
инаку ова не е споен крвен притисок или приближен како викаш дури не спаѓа во низок незнам колку години имаш но ова е нормален крвен притисок, ова ти г о кажувам од лично искуство бидејќи цел живот сум со низок крвен притисок, кога ме е нормален како вели докторката ми е 100/80 а кога ми е низок тогаш знае да ми бидфе 80/60 или 90/70 тоа е низок а приближени крвни притисоци е кога е 80/70 а споен 80/80 тогаш ојде јабана човекот.Два дена како имам проблем со крвниот притисок, наместо 120-130/80 еве два дена како ми е 100/80, што може да е причинител на доближување на крвните притисоци? Утре сабајле ќе одам на матичен лекар, вчера за малку ќе отидов на дежурен ама реков ајде ќе одам понеделнички но ја утнав смената на докторката па ќе видиме што ќе ми кажат утре. Има некој вакво слично искуство да го сподели со мене? :smir:
викаат за постари од 30 години било нормалне 120/90 крвен притисок а ако си под 30 дури е и премногу висок таквиот притисок.
или ти имаш нешто утнато во мерењето или не тие до притисокот? многу овошје треба да се зима посебно во ваков период на смена на годишните времиња од топло кон ладно и обратно. така мене ми кажале!