А да одиш на микробиологија да ти земат брис? Очигледно е дека имаш некој уљез штом месец и пол не поминува :wink: Meanwhile вари си салеп, ќе ти го “подмачка“ грлото, помалку ќе те гребе.Misirkov напиша:Da se kashla mesec i kusur, da ne se prestane. Grloto krv crveno. Sinusite - lom. Temperaturi.
I po mesec i polovina, otezhnato dishenje (gajdi) i poteshkotija da se zboruva (uz iskashluvanje). Grloto ne boli, no ne e ni vo red, pomalku "grebe" i se ushte ima da se pluka "bela" plunka.
Lek?!?
Зошто си чекал толку време.Штом имаш тонзиларна или фаренгиална инфекција, температура, синуси, си требал веднаш да го посетиш својот матичен лекар за да ти даде соодветна антибиотична,антипиретична и витаминска терапија.Misirkov напиша:Da se kashla mesec i kusur, da ne se prestane. Grloto krv crveno. Sinusite - lom. Temperaturi.
I po mesec i polovina, otezhnato dishenje (gajdi) i poteshkotija da se zboruva (uz iskashluvanje). Grloto ne boli, no ne e ni vo red, pomalku "grebe" i se ushte ima da se pluka "bela" plunka.
Lek?!?
pa sto e tocno ni ja ne znam da ti objasnam,znam deka pred 5 god go imav i jas ali nemav nekoi strasni problemi ili tegobi poradi toa.mi se javi od pregolema temperatura,i cela god primav po edna inekcija vo mesecot.u meguvreme mi rekoa fizicki mn da ne se napregam i nerviram i piev bedoksin.toa e se.nema potreba da se grizis.kaj mene pomina i sega nema ni traga od sumot.ipak e najdobro da si se posovetuvas so lekar:helou:ivan1real напиша:сакам да знам што е тоа шум на срцето пошо ми кажаа пред 2-3 години дека имам а незнам што е
ivan1real напиша:сакам да знам што е тоа шум на срцето пошо ми кажаа пред 2-3 години дека имам а незнам што е
да надополнам кај повекето случаеви каде што е дијагнистоциран Шум на Срце мн.мина доктори констатираат дека после 18-тата година тој се губи .TWEETY*** напиша:Sum na srce e nedovolno zatvaranje na zalistocite vo srceto
ima 2 vida na sum na srce fizioloski i patoloski.
Patoloskiot ti e vroden a fizioloskiot e vo slucaj na zamor se javuva kaj sportisti na primer.
Patoloskiot moze da dovede do komplikacii.
Ali sepak treba da odis da se pregledas i malku poveke da se zainteresiras, pa aman 2-3 godini ti e dijagnosticiranan tebe bas ti e gajle.:nesum:
Ako se ima podolgo vreme sum na srce moze da se javi prosireni veni, zgolemeno srce ..
Фала ти Птичји Грип,сеа се осечам боље.:helou:Бруфенот помага:back:.Птичји Грип напиша:Чекај малце,кога ќе заспиеш...а кога ќе станеш не те боли...!?
Не разбирам.
Пред да заспиеш, кога спиеш осеќаш дека те боли, кога станеш наутро, преку цел ден, конкретна болка силна, пулсирачка, краткотрајна, долготрајна, предизвикана од преумора, удар, поранешни травми...?
Лекарства,алкохол,цигари...?
Притисок...?
Други заболувања...?
Фамилијарни болести...?
Симптоматски само може да ти кажам да пиеш по потреба Аналгин,подобро Кафетин,а ако имаш можност Бруфен.
Треба да се открие вистинската причина за твојата главоболка.