Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
А бе си имам еден проблем со носов мој. Минатото зиме цело зиме ми течеше крв од нос, бев во Скопје во државна на оториноларингологија ми дадоа капки АД и апчиња витамин ц. Пиев апчиња, ставав капки(по 3 капки еднаш дневно). Но носот само почна поретко да тече, не престана. Не ми течеше од минатиот фебруари па баш до 1ви декември и еве 3 дена секојдневно ми тече крв од нос. Кога ќе потече не престанува барем 15 минути. Има ли некој што може да ми даде совет за мојов проблем!?

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
А бе си имам еден проблем со носов мој. Минатото зиме цело зиме ми течеше крв од нос, бев во Скопје во државна на оториноларингологија ми дадоа капки АД и апчиња витамин ц. Пиев апчиња, ставав капки(по 3 капки еднаш дневно). Но носот само почна поретко да тече, не престана. Не ми течеше од минатиот фебруари па баш до 1ви декември и еве 3 дена секојдневно ми тече крв од нос. Кога ќе потече не престанува барем 15 минути. Има ли некој што може да ми даде совет за мојов проблем!?
Сигурно ли беше на лекар и направи ли анализа на крв......мислам лани....и ако е било се у ред оти не идеш па...ништо не те кошта(мислам кошта изгубено време по болници) ама за сваки случај ..

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
И јас го имав истиот проблем поодамна, одев кај Др Цекиќ во воена, сега мислам дека има приватна ординација. Кај мене беше осетлива и тенка слузницата на носот и затоа ми течеше често крв, па ја премачкуваше со некој раствор (не знам што беше) и ми помина и после тоа да чукнам во дрво со години веќе ништо не и е. Ако сакаш да побарам телефон, или побарај на златна книга, или оди си кај тебе ако има некој добар доктор, ама обавезно оди зашто само од себе тешко се решава тоа.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
Сигурно ли беше на лекар и направи ли анализа на крв......мислам лани....и ако е било се у ред оти не идеш па...ништо не те кошта(мислам кошта изгубено време по болници) ама за сваки случај ..
Па пишав дека бев на доктор(докторка беше де:pipi:) и ми даде капки АД и витамински апчиња. Мислам дека беше нешто со тенки капилари или не знам што. Ова се случува само во левата ноздра не и во десната!

И јас го имав истиот проблем поодамна, одев кај Др Цекиќ во воена, сега мислам дека има приватна ординација. Кај мене беше осетлива и тенка слузницата на носот и затоа ми течеше често крв, па ја премачкуваше со некој раствор (не знам што беше) и ми помина и после тоа да чукнам во дрво со години веќе ништо не и е. Ако сакаш да побарам телефон, или побарај на златна книга, или оди си кај тебе ако има некој добар доктор, ама обавезно оди зашто само од себе тешко се решава тоа.
Ќе ми направиш голема услуга ако го најдеш бројот и ми го пратиш на ПП:back:

bbk

Член од
4 декември 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
zdr,dali moze da se izleci sinusno(prevrteno) vlakno nekako bez operacija?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
zdr,dali moze da se izleci sinusno(prevrteno) vlakno nekako bez operacija?
Не може.
Операцијата на синусно влакно(sinus pilonidalis) не е страшна, зависи од тоа колку длабоко е коренот на тоа влакно.Некаде прават операција со шиење и вадење конци, а некаде го оставаат оперираното место само да зарасне.Инаку во воената болница прават операција на синусно влакно со фибрински лепак, и сум читала дека е доста успешна.
За операција на синусно влакно ниту еден доктор не може да ти каже со 100 % сигурност дека нема да се повтори.Најдобро оди на лекар за да видат каква ти е ситуацијата.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
ахх... се разболев пред викенд, имам 38 температура,кашлам ко вол,омалаксан сум, грлото ме дупи.. грлото ме болеше уште пред 2 дена, а денеска добив темература вчеар бев на матичен лекар ми дадоа амоксиклав 1000мг. можно ли е да е свински грип?

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
ахх... се разболев пред викенд, имам 38 температура,кашлам ко вол,омалаксан сум, грлото ме дупи.. грлото ме болеше уште пред 2 дена, а денеска добив темература вчеар бев на матичен лекар ми дадоа амоксиклав 1000мг. можно ли е да е свински грип?
И мене ме боли грло од вчера вечер,кашлам и затнат сум поима немам дали е свински грип!

S

smart ass

Гостин
Јок...Амоксиклав е јак антибиотик значи најверојатно имаш суперинфекција...немаш проблем со тој тип на вирус.

И мене ме боли грло од вчера вечер,кашлам и затнат сум поима немам дали е свински грип!
Па јок..треба постепено симптомите да се појават...не ОП 12 часот здарв-12:01 свински грип:vozbud:

Само витамини А Ц и Е....а за омалаксаноста земи женшен.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
а ме интересираше да прашам тоа повраќање и пролив кога се појавува одма со температурата или?

S

smart ass

Гостин
Проблем е,ама ако...повеќе течности...чаеви а и витамини+нешто против течна столица(дијареа),ова е инфекција вообичаена која крае кратко ова би требало да трае кратко...инаку не верувам да е свински грип-јок.

а при висока температура има добри предуслови за повраќање...и др бедови,едноставно организмот не е на 36-ка

П.С ти земаа ли крв,или брис.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Проблем е,ама ако...повеќе течности...чаеви а и витамини+нешто против течна столица(дијареа),ова е инфекција вообичаена која крае кратко ова би требало да трае кратко...инаку не верувам да е свински грип-јок.

а при висока температура има добри предуслови за повраќање...и др бедови,едноставно организмот не е на 36-ка

П.С ти земаа ли крв,или брис.
мене? - мене не ми земаа ништо јас бев на лекар грлото ме болеше пред 2 дена вчера бев ми дадоа амоксиклав 1000мг, температурата ми се движи од 36,8 до 37,5-6, не повраќам,немам дијареа и така..

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
за колку време одкога ќе ти го "искашлаат" свинскиот грип се јавуваат првите симптоми и кој се од прилика? ве молам за побрз одговор.. фала
и дали одма е заразен за другите?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Покрај Ц и витамин Е е добра опција,а и препорачливо е да користите ехинацеа...имуно стимулатор...и да овој грип иако смртоносен сепак е мутација...така да стварно од 'обичниот" грип умираат повеќе луѓе,но вирусот има можност за мутација,па затоа вакцината е препорачлива,имено ако се рашири повеќе,кратко време тамифлу ќе биде ефикасен...после...

Инаку чисто информативно...кај грипот немаме т.н стекнат имунитет,додека за разлика кај детската парализа,ако родителот прележал,тогаш потомството има имунитет кон вирусот.
а ти ќе се вакцинираш? и колку си сигурен дека вакцината е безбеден лек?

последниве 3-4 дена се чуствувам нешто млитав... како лошо да ми е цело време и нагон на повракање ми иде... само тоа ништо друго... а со повракањево денес и вчера.. али не сум повракал само ми e МУТАВО во стомакот... што ке да е ? некој совет ? :)

измери притисок ако ти е низок тогаш е тоа ако не оди на лекар инаку ако не добиеш температура не паничи ништо не ти е!

но секако не заборавај

омега 3
Ц витамин
и многу овошје.

се надевам тоа ќе спречи се!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom