Дежурна Ординација! #2

B

Black Guard

Гостин
Енергомаркет треба да има медицински прав а поарно е матичен млеч да користиш наместо Psyllium Husk Powder.

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Се надевам некој ќе може да ми помогне.
Дали знаете каде во Скопје може да се купи Psyllium Husk Powder и Бентонит медицински прав?
имаш една рубрика и таму прашај ако тука не добиеш одговор :)

Член од
23 јануари 2011
Мислења
9
Поени од реакции
9
Енергомаркет треба да има медицински прав а поарно е матичен млеч да користиш наместо Psyllium Husk Powder.
Каде се наоѓа Енергомаркет? Го најдов тоа и на Google ама никаде немаше каде се продава, односно немаше адреса од продажно место.

Рецептот за прочистување вели Psyllium, дали матичен млеч ќе ја изврши истата работа?

B

Black Guard

Гостин
Рецептот за прочистување вели Psyllium, дали матичен млеч ќе ја изврши истата работа?
Добра вест има производ-комбинација на матичен млеч ацерола и плантаго( Psyllium) чини околу 60 денари Тоа се бомбони од докторс ги има по аптеките,епа во тие бомбони има плантаго т.е Psyllium.

Каде се наоѓа Енергомаркет? Го најдов тоа и на Google ама никаде немаше каде се продава, односно немаше адреса од продажно место.
Немаш златна книга:)

Kontakt.

Член од
23 јануари 2011
Мислења
9
Поени од реакции
9
Добра вест има производ-комбинација на матичен млеч ацерола и плантаго( Psyllium) чини околу 60 денари Тоа се бомбони од докторс ги има по аптеките,епа во тие бомбони има плантаго т.е Psyllium.

Немаш златна книга:)

Kontakt.
Ах го видов тоа ама си мислев да не им е како представништво, не знаев дека е и продажно место.

Околу Psyllium, за рецептот за прочистување цревата и токсините од организмот вели прав од Psyllium и Бентонит, по една лажичка. Ако ги пијам како апчиња, не знам дали ќе биде вистинската доза така, и дали ќе го има истиот ефект.

Исто под повеќето како под овој производ на Swanson http://www.swanson.com.mk/proizvodi_poveke.asp?ID=265 пишува да не се користат ако имаат опструкции на цревата, и ми звучи несигурно да ризикувам.

B

Black Guard

Гостин
Свансон е добар избор имам користено,производот содржи и силимарин дефинитивно пожелно за црниот дроб коагенсите помагаат на дигестивниот тракта,значи тебе би требало да ти помогне конкретниов производ ама ипак земи матичен млеч за да се појача ефектот.

Член од
23 јануари 2011
Мислења
9
Поени од реакции
9
Свансон е добар избор имам користено,производот содржи и силимарин дефинитивно пожелно за црниот дроб коагенсите помагаат на дигестивниот тракта,значи тебе би требало да ти помогне конкретниов производ ама ипак земи матичен млеч за да се појача ефектот.
Викаш ќе ми завршат апчињата работа како и само прав да беше од Psyllium?
Каде се купува матичен млеч?
Фала ти многу за цела помош.
--- надополнето: Oct 15, 2011 1:03 AM ---
Викаш ќе ми завршат апчињата работа како и само прав да беше од Psyllium?
Каде се купува матичен млеч?
Фала ти многу за цела помош.

B

Black Guard

Гостин
Ги има во аптека и таблетите што содржат планттаго и матичниот млеч,овие се без рецепт така да нема потреба да се малтретираш по матични.

Член од
19 октомври 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Добра ви вечер! Утре имам закажано за вадење на умник. Веќе цела недела имам големи болки од него и нон-стоп пијам бруфен... и не ми помага многу. Јас сум голема паничарка, немам ни инекција примено добри 5-6 години . Вчера бев го снимав забот и ми рекоа дека мора да се вади бидејќи расне хоризонтално и ми ја бутка седмицата. Сега мојов страв е повише и дека забов многу малце е пораснат и врска немам како ќе оди сето тоа :( Уфф ми треба некој да ми каже како ќе биде ваа работа...

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Добра ви вечер! Утре имам закажано за вадење на умник. Веќе цела недела имам големи болки од него и нон-стоп пијам бруфен... и не ми помага многу. Јас сум голема паничарка, немам ни инекција примено добри 5-6 години . Вчера бев го снимав забот и ми рекоа дека мора да се вади бидејќи расне хоризонтално и ми ја бутка седмицата. Сега мојов страв е повише и дека забов многу малце е пораснат и врска немам како ќе оди сето тоа :( Уфф ми треба некој да ми каже како ќе биде ваа работа...
ич да не се секираш, ако е хоризонтално поставен според нив полесно е за вадеење отколку некоја друга положба, е сеа може да потрае интервенцијата ама ништо посебно болно нема да биде, ќе виидиш и јас сум како тебе со две такви осмици

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.882
Поени од реакции
30.801
Станав сабајле и шо да видам, се вратил.
Мојот стар пријател херпесот повторно ми дошол на гости после долго време и многу ме нервира.
Некое чаре за подобро и побрзо третирање на чудово.

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Мојот стар пријател херпесот повторно ми дошол на гости после долго време и многу ме нервира.
Мачкај се со маст Ацикловир кажуваат дека го спречувало растењето на херпесот и побргу минувало.
Пробај и со прополис, кажуваат дека помагало, јас одамна имам ставано прополис а дали помогнало искрено не се сеќавам. И витамини пиј.

Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Јас имам херпес, али од кога почнав здрав живот не ми се појавил( да не се урочам). Гледај да се храниш правилно, и со многу витамини, и тие да бидат од цела храна(не апчиња). Се надевам дека мислеше на херпес на уста. А ако случајно имаш Bioptron ламба дома( што не ми се верува) зрачи се кога ќе излезе да ја спречиш ерупцијата.

Член од
19 октомври 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
ич да не се секираш, ако е хоризонтално поставен според нив полесно е за вадеење отколку некоја друга положба, е сеа може да потрае интервенцијата ама ништо посебно болно нема да биде, ќе виидиш и јас сум како тебе со две такви осмици
Ќе полудам вишеее, неможам да ја истрпам болкава :notworthy: Ми го одложија вадењето на умникот за 1 недела, што ќе правам јас дотогаш... не ми помагаат бруфенот повеќе, жабуркам жалфија и антибиотици почнав да пијам... што ми останува уште да правам :(

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Ќе полудам вишеее, неможам да ја истрпам болкава :notworthy: Ми го одложија вадењето на умникот за 1 недела, што ќе правам јас дотогаш... не ми помагаат бруфенот повеќе, жабуркам жалфија и антибиотици почнав да пијам... што ми останува уште да правам :(
не го жабуркај ќе ја отвориш раната првите денови ништо од тоа, ок, и пробај некој друг аналгетик или седатив
--- надополнето: Oct 20, 2011 9:46 PM ---
ако зборуваме за херпес лабиалис т.е тој што се јавува на уста тогаш од искуство ми помогна многу а не очекував од орифлејм она малото tender care, сега е од ванила жолто е , моето беше розево, јас лично сум презадоволен

Kajgana Shop

На врв Bottom