Дежурна Ординација! #2

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
Изопропил алкохол 200 денара:vozbud:

Го има и за 70-80 побарајте само.
Ај донт рили гет д поинт со постов. :confused: Кажувам ефикасно нешто што делува. Да, има и поефтини ама го немаат тој ефект. Барем не кај мене. Така да, мислам дека ќе дадеш наместо 100, 200 денара ама ќе имаш мир.

B

Black Guard

Гостин
Поентата е медицинскиот алкохол е ист и пак е 96% без разлика дали е 100,150,или 80 денари.

Vodza

Ultras Crew
Член од
9 ноември 2008
Мислења
934
Поени од реакции
19
Пред некоја ден мојта секс партнерка била на преглед испитувања и откриле Трихомонијаза инфекција со Trichomonas vaginalis
и кажале дека е пренесена од партнерот бидејќи само со мене имала секс испаѓа дека и јас ја имам таа бактерија дали на некој му се има случено истата случка и ако може да ми кажете колку е опасна оваа бактерија читав нешто али пак не ми е јасно

Благодарам однапред

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.649
Поени од реакции
35.221
Што не ти е јасно, инфекција е инфекција и мора да се лекува, доколку ја имаа таа, а си имал незаштитен секс со твојата секс партнерка, тоа значи дека и ти ја имаш (иако немора да значи дека ти си преносител на инфекцијата), се лекува со таблети орално и ќе помине,
Во секој случај несмее да се занемари, затоа што може да предизвика дополнителни компликации како инфекција на мочниот меур, простата и слично,,,

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Пред некоја ден мојта секс партнерка била на преглед испитувања и откриле Трихомонијаза инфекција со Trichomonas vaginalis
и кажале дека е пренесена од партнерот бидејќи само со мене имала секс испаѓа дека и јас ја имам таа бактерија дали на некој му се има случено истата случка и ако може да ми кажете колку е опасна оваа бактерија читав нешто али пак не ми е јасно

Благодарам однапред
Искуство не, ама вака, се лечи доста едноставно и брзо со терапија. Истата е асимптоматска кај мажите, така да ти не би требало да имаш никаков проблем,освен зголемен ризик кон одредени болести кој ќе го снема кога ќе заврши успешно лекувањето. Пронајдена е корелација со одредени заболувања, ама ,повторно, бидејќи ќе примаш терапија истата е незначајна. Доста важно, ако си имал други сексуални партнери освен неа, извести ги за состојбата, ќе треба и они да се лекуваат. Исто важи и за девојка ти, доколку ги имала.
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 13:52 ---
Што не ти е јасно, инфекција е инфекција и мора да се лекува, доколку ја имаа таа, а си имал незаштитен секс со твојата секс партнерка, тоа значи дека и ти ја имаш (иако немора да значи дека ти си преносител на инфекцијата), се лекува со таблети орално и ќе помине,
Во секој случај несмее да се занемари, затоа што може да предизвика дополнителни компликации како инфекција на мочниот меур, простата и слично,,,
Кондомите го намалуваат ризикот,но не го спречуваат ширењето и можеби он не е првичниот преносител, ама сега може да ја шири.

Vodza

Ultras Crew
Член од
9 ноември 2008
Мислења
934
Поени од реакции
19
при секој секс користев заштита али нема врска може а имам и јас пошто она тврде дека немала секс со никој друг освен со мене у последните 2-3 месеца и докторот и рекол дека оваа е честа бактерија у секој случај фала на одговорот јас сум паничар за вакви работи па за тоа си реков да си прашам :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.260
Поени од реакции
18.216
Да прашам..ми се појавија модрици на ногата кај бутот..претходно ме болеше местото при допир 2 дена,али се намалуваше болката.Сеа речиси ич не боли,ама има модрици.Се неам удрено ништо,али вежбав секој ден и трчав на кеј исто секој ден,а неам вежбано бајаги време.Да не имам некој мускул сјебано ради префорсираност..?дали треба на доктор да идам нешто заебано ако е..

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Ако веќе еднаш изгориш на грб/лице може пак да се деси тоа истото лето?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ако веќе еднаш изгориш на грб/лице може пак да се деси тоа истото лето?
Да, и тоа многу полесно и на истото место, таму е чувствителна кожата. Користи млеко за сончање со висок заштитен фактор.

Член од
26 април 2007
Мислења
29
Поени од реакции
10
Здраво на сите, ми треба помош и ако некој знае или има идеја која е причината за ова го молам да ми пиши. Јас моментално сум во туѓина и ваму немам медикал осигурување и немам каде да се обратам . еве има недела дена кога ми се појави мала модринка на горниот ( на коленото ) мускул . помислив дека на работа се имам удрено а не сум осетил па омодрило и нисто страсно , ама секој ден се повеќе и повеќе станува помодро и еве два дена поцна и десната нога да ми станува модра , страшно модра, изгледа многу страшно , месото како да ми е мртво и кога го допирам ме наболува , и секој ден повеќе и повеќе ми стануваат модри нозете . навистина сум уплашен и мислам дека состојбава ми е алармантна, ве молам за совет и најбитно ми е да знам од прилика што би можело да биде ова ? еве и слика ..... благодарам IMG_0529.JPG

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Здраво на сите, ми треба помош и ако некој знае или има идеја која е причината за ова го молам да ми пиши. Јас моментално сум во туѓина и ваму немам медикал осигурување и немам каде да се обратам . еве има недела дена кога ми се појави мала модринка на горниот ( на коленото ) мускул . помислив дека на работа се имам удрено а не сум осетил па омодрило и нисто страсно , ама секој ден се повеќе и повеќе станува помодро и еве два дена поцна и десната нога да ми станува модра , страшно модра, изгледа многу страшно , месото како да ми е мртво и кога го допирам ме наболува , и секој ден повеќе и повеќе ми стануваат модри нозете . навистина сум уплашен и мислам дека состојбава ми е алармантна, ве молам за совет и најбитно ми е да знам од прилика што би можело да биде ова ? еве и слика ..... благодарам Прегледај го приврзокот 45159
Napravi krvna slika i proveri trombociti.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.788
Поени од реакции
30.646
Што се става на модринка за побргу да ја снема, имам 2-3 по рацете од играње маалски баскет :pos:

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Што се става на модринка за побргу да ја снема, имам 2-3 по рацете од играње маалски баскет :pos:
Ја ко мала си ставав лепче натопено во вода.
И ми поминуваше.

Kajgana Shop

На врв Bottom