- Член од
- 30 октомври 2010
- Мислења
- 919
- Поени од реакции
- 907
За сипаници, хиперманган или течна пудра? И по колку време да се држат?
Конзумирај храна богата со витамини, повеќе овошје. Сипаниците се премачкуваат со течна бела пудра, а бањањето е во вода со раствор хиперманган за дезинфекција на кожата а и да не останат флеки.За сипаници, хиперманган или течна пудра? И по колку време да се држат?
Ти се спие зошто немаш спиено, или и после ноќен сон си поспана? Ако е второво ме асоцира на анемија.Не сакав да отворам нова тема, па си реков да пишам тука.
Ептен сум зависник од нескафе, пијам по 4 чаши на ден со 2 и пол лажички, и пак ми се спие.
Нешто што ќе ме држи будна? Само не енергетски пијалаци.
Зелен чај во комбинација со црн чај без воопшто шеќер.Не сакав да отворам нова тема, па си реков да пишам тука.
Ептен сум зависник од нескафе, пијам по 4 чаши на ден со 2 и пол лажички, и пак ми се спие.
Нешто што ќе ме држи будна? Само не енергетски пијалаци.
Да не е Доктор Африм, забна ординација и рентген. Без упат е.Знае ли некој каде се наоѓа некоја приватна ординација на Битпазар, за снимање заби? Треба да примаат без упат, ми треба итно, а не ми е тука матичниот да земам упат.
Истото можеш да го направиш и во Градскиот Трговски Центар, поточно во стоматолошката ординација "Круна МС". Ќе те чини 800 денари, плус снимката е дигитална и е многу подобра од онаа на д-р Африм. Повели и нивен веб сајт.Знае ли некој каде се наоѓа некоја приватна ординација на Битпазар, за снимање заби? Треба да примаат без упат, ми треба итно, а не ми е тука матичниот да земам упат.
Да и после ноќен сон сум поспана..Ти се спие зошто немаш спиено, или и после ноќен сон си поспана? Ако е второво ме асоцира на анемија.
Испив едно макијато пред едно сат, сат и триесетина минути, и сеа ептен брзо ми чука срцето, многу тешко дишам.
Нешто за смирување?
( побрзо оти вака не се издржува)
Од кога го испив кафето, незнам сеа дали беа точно 6 мин ама отприлика толку, и ептен ми се сврти, и почна да ми се повраќа.Тоа се палпитации најверојатно,за смирување мхх диазепам од 2мг или лексан од 1.5 колку да те смири оти изгледа срцето ти бие повеќе од возбуда отколку од кафето,најдобро е да легнеш и да избегнуваш физички движења.
Другпат безкофеинско кафе и точка.
Мислам дека не е од кафето бидејќи лекови,алкохол отрови и кофеин се апсорбираат веднаш преку желудниковите ѕидови што значи дека срцебиењето доколку е од кофеинот требало нда се случи барем 20 минути откако го испи кафето,ова изгледа е резултат на замор стрес или возбуда.