Za asolen Lekar koj si ja znae rabotata tie so zhiva se najprecizni i nema promashuvanje!@vouager сакав да кажам дигиталниот апарат на пример омрон мери мноу по прецизно него докторите со слушалки и тој апаратот со пумпање и жива....а згора на тоа и како појма да немаат што прават а згора на тоа и цела опрема "потрошена" и мене повеќе ми изгледа како да кажуваат по моменталната состојба и твојата здравствена историја него според тоа што го гледаат и осеќаат.
Кај доктор не сум видел апарат како омрон или нешто слично дигитално за нив тие биле "играчки" и многу не прецизни.
Е сега ако мислиш на oвие или слични на ова... од искуство ништо не можам да кажам но претпоставувам дека би требало да се доста прецизни...но кај нас и тоа не се знае
Прегледај го приврзокот 420172
Ama problemot e vo toa zborcheto ASOLEN .
Inache Omron e vodecka firma vo svetot za Profesionalni medicinski aparati i ako ima @Kadaif zhelba mozhi da ti kazhi deka i kaj nego vo Bolnicata deka niv gi koristat! I ako imash prilika kupi si vakov i bidi siguren deka rezultatot ti e 100% tochen!
Автоматски споено мислење:
Toa ne sum znael ama znam lekari koi seushte gi koristat, znachi ilegalno..
... забранета е примена на апарати со жива во медицина, како што се топломерите и апаратите за мерење на крвен притисок, исклучок само каде нема алтернатива!