- Член од
- 21 септември 2011
- Мислења
- 703
- Поени од реакции
- 2.089
Мислам декa @GavolRulz е, а и @Cannon ми се чини, ако не сум грешка .Дечки, има ли стоматолог овде?
Мислам декa @GavolRulz е, а и @Cannon ми се чини, ако не сум грешка .Дечки, има ли стоматолог овде?
ИмаДечки, има ли стоматолог овде?
Doktore,Evtino.
Dokazano odlicna e infra lampata no uste podobra e Bioptron, pobaraj ja pod proizvoditel Zepter. Medicinski priznata i sertificirana, kje ti bide od polza //procitaj poveke na internet//. Ne se odnesuva na reklama na proizvodot, isklucivo med. dokazano.
Kaj nas se okolu 150eur polovni no dobri za maliot ,,domasen model,, dodeka klinickiot model za koj nemas potreba e poskap.
Zepter se nenormalno skapi za sto i da proizveduvaat, otsekogas bile otrov. Izumot izgleda ,,go vrednuvaat,, zatoa i cenite im se tie. Jas preklani kupiv za 120eur od oglas i odlicna e lampata.Doktore,
Bash sega prebaruvav po YouTube i najdov edno video kade shto e rasturen eden Bioptron Aparat.
Mozham da ti kazham deka za taa cena shto Zepter momentalno gi prodava e prav Kriminal.
Matreijalite zaedno koshtaat mozhebi 100€.
Samo drugo mi beshe poentata, nikade po internetov ne najdov poevtina od ca. 200€
Vidi ako najdish nekoj Makedonski Link za poloven Bioptron prati mi ovde link.
Ili ako najdish nekoj da prodava defekten (AMA ne skrshen ili sl.) isto taka sum zainteresiran.
Fala Pozdrav,
Работев во цептер и знам многу убаво како функционираат. Сите тие фирми кои работат на принципот мулти левел систем имаат набиено цени на производите по 1000 % повеке од нормалната цена.Doktore,
Bash sega prebaruvav po YouTube i najdov edno video kade shto e rasturen eden Bioptron Aparat.
Mozham da ti kazham deka za taa cena shto Zepter momentalno gi prodava e prav Kriminal.
Matreijalite zaedno koshtaat mozhebi 100€.
Samo drugo mi beshe poentata, nikade po internetov ne najdov poevtina od ca. 200€
Vidi ako najdish nekoj Makedonski Link za poloven Bioptron prati mi ovde link.
Ili ako najdish nekoj da prodava defekten (AMA ne skrshen ili sl.) isto taka sum zainteresiran.
Fala Pozdrav,
...ај да речеме дека има некој горе доле бенефит, нека кажат колку пати го искористиле од кога го купиле, само бутаме работи дома, а потоа не’ мрзи да се масираме, зрачиме, инхалираме, мачкаме и што друго не со разни прирачни медицински прилагодени за домашна употреба апаратури, како што може да поправи природното редовно долготрајно вежбање и истегнување секојдневно на човечкото тело ниедно апаратурно зрачење и мачкање моментално во акутна фаза на здравствен проблем не може да поправи!Работев во цептер и знам многу убаво како функционираат. Сите тие фирми кои работат на принципот мулти левел систем имаат набиено цени на производите по 1000 % повеке од нормалната цена.
Биоптронот го рекламираа демек лечи лузни, па дури и флеките од витилиго...но се е тоа превара, нема везе.
...штом ужасната болка се смири и помина од антибиотик кој се дава при бактериска инфекција, покачено ЦРП и леукоцити пак при бактериска инфекција, тоа ни дава правец дека главен кривец е „некоја“ бактерија, све друго попратно, полипи, адхезии, циста се попратни работи кои само го потенцираат уште повеќе проблемот, а направените анализи лапараскопски, КТ кои покажа дека нема малигнитет или нешто друго, пак останува само една причина „некоја бактерија“, гасовите, иритабилно дебело црево попратно пак ја потенцираат состојбата, па и можна нетолеранција на глутен пак само ја потенцираат состојбата која се активира во болка.Posle edna nedela,jas bolki vo dolniot del od stomakot i pokaceno crp i leujociti vo mokraca uste povisoki. Vo bolnica ne mi dadoa antibiotik,me pustija doma so bolki. Maticniot mi dade antobiotik, pomina taa uzasna bolka.
Mi zedoa primerok od izmet,no rezultati nikogas ne dobiv iako gi baram 10 pati. Pravev isto i gastroskopija na zeludnik,kade prvo mi rekoa deka imam cilijakija,iki kako tocno se vikase,intolerancija na gluten, dijagnozata taa mi bese,no na kraj biopsijata ispadna deka nema nisto od toa. Se nadevam deka sepak e vo prasanje nekoja bakterija. Ja zamokiv ginekokogot da mi zeme pap test,no nesakasezdeka lani ureden mi bil, rekov da ispita belo pranje imam mnogu i deka vo Mk imav cesto kandida. I toa rece nema potreba. Vikam ovde se uzasni. Zatoa odam na vtoro mislenje vo druga klinika ,pa se nadevam deka tamo ke najdat stoce problemot,ako ne,koga ke dojdam Mk,ke odam da se ispitam Sistina.Bolkive sega se podnoslivi,ne s ekako porano,no ne se custvuvas dobro pak,nelagodnost ....штом ужасната болка се смири и помина од антибиотик кој се дава при бактериска инфекција, покачено ЦРП и леукоцити пак при бактериска инфекција, тоа ни дава правец дека главен кривец е „некоја“ бактерија, све друго попратно, полипи, адхезии, циста се попратни работи кои само го потенцираат уште повеќе проблемот, а направените анализи лапараскопски, КТ кои покажа дека нема малигнитет или нешто друго, пак останува само една причина „некоја бактерија“, гасовите, иритабилно дебело црево попратно пак ја потенцираат состојбата, па и можна нетолеранција на глутен пак само ја потенцираат состојбата која се активира во болка.
...ете си направила и низа анализи и операција и пак велиш си се вратила на првобитна состојба, дали воопшто си направила фекално тестирање за присутност да речеме на „некоја“ бактерија, а може и вирус не е чудно ?
Mi zedoa primerok od izmet,no rezultati nikogas ne dobiv iako gi baram 10 pati. Pravev isto i gastroskopija na zeludnik,kade prvo mi rekoa deka imam cilijakija,iki kako tocno se vikase,intolerancija na gluten, dijagnozata taa mi bese,no na kraj biopsijata ispadna deka nema nisto od toa. Se nadevam deka sepak e vo prasanje nekoja bakterija. Ja zamokiv ginekokogot da mi zeme pap test,no nesakasezdeka lani ureden mi bil, rekov da ispita belo pranje imam mnogu i deka vo Mk imav cesto kandida. I toa rece nema potreba. Vikam ovde se uzasni. Zatoa odam na vtoro mislenje vo druga klinika ,pa se nadevam deka tamo ke najdat stoce problemot,ako ne,koga ke dojdam Mk,ke odam da se ispitam Sistina.Bolkive sega se podnoslivi,ne s ekako porano,no ne se custvuvas dobro pak,nelagodnost .
Blagodaram za odgvorot,sepak i jas se nadevam na toa deka pak e nekoja bakterija,deka ne e ova od adheziite
...како може да немате никакви примероци дома од направени анализи и специјалистичко мислење, не знаете да направите фотокопија и да ги дадете на матичната , а оригиналите да си ги чувате дома за да си имате црно на бело мислење за на друго место или странство?
- вие ги плаќате испитувањата, за да ги чува оригиналите матичната? аман!
Прегледај го приврзокот 330664 Прегледај го приврзокот 330665
- крвни анализи се најчесто користен антиген метод за одредување на антителата на Helicobacter pylori (IgA и IgG) со кој може да се процени дали се работи за свежа, неодамнешна инфекција со бактеријата (IgA) или пак инфекцијата е добиена во минатото (IgG), исто така титарот на IgG, антителата е особено важен за следење на инфекцијата после примање на терапија.
Прегледај го приврзокот 330666
- додека во фецес (измет) тест се прави за да се открие присуството на самата бактерија во столицата или да се одреди дали третманот на инфекцијата со Helicobacter pylori бил успешен.
Прегледај го приврзокот 330668 Прегледај го приврзокот 330667
„...Секојдневно во желудникот се излачува одредена количина на желудочен сок кој содржи дигестивни ензими и концентрирана хлороводородна киселина и на тој начин ја разградува консумираната храна и микроорганизмите кои се внесуваат преку исхраната.
...желудникот е заштитен од сопствениот кисел желудочен сок со тенок слој на мукоза, кој ја обложува неговата внатрешна површина, Helicobacter pylori има моќ да ја надмине оваа заштита, со тоа што живее во самиот мукозен слој и има способност да се бори против желудочните киселини со помош на ензимот уреаза кој го поседува, претварајќи ја уреата во бикарбонати и амонијак, кои се јаки бази и ја неутрализираат желудочната киселина на тој начин се создава заштитен слој околу самата бактерија, штитејќи ја од pH киселата средина во желудникот.
Прегледај го приврзокот 330669
... ако ја има во поголема концентрација Helicobacter pylori веќе имаме појава на инфекција и тогаш нашиот имун систем реагира на инфекцијата со Helicobacter pylori создавајќи соодветни антитела, во почетокот IgA, а потоа IgG што всушност ги детектираат крвните тестови.
... Helicobacter pylori се пренесува орално, преку фекални остатоци кои може да се внесат преку храната (недоволно измиени салати и друг вид на зеленчук или овошје), исто така при подждригнување бактеријата може да се пренесе од желудникот во устата и на тој начин може да се пренесе директно преку орален контакт и да размислиме во тој правец можеби мајка ти се излекува со дадена тројна терапија и повторно се реинфицира не внимавајќи на начинот на можно повторно инфицирање, односно можеби и се дале за неа несоодветни антибиотици кои ете не ја завршиле до крај работата на уништување на бактеријата!
...доколку мајка ти има во терапија Апирин 100 тбл. тоа дополнително ја отежнува ситуацијата со Helicobacter pylori што се препознава со болки во желудникот, уздригнување и надуен стомак, алергични кожни реакции и воопшто дигестивни проблеми,
... доколку мајка ти нема тегоби туку се водите само по покачена вредност на тестот, доволно е да се преоринтирате колку можете кон исхрана која Helicobacter pylori „не ја поднесува“ со мнооооогу внимание на повторна реинфекција преку инфицирани раце и орален контакт,
... лоша хигиена на раце како можен главен фактор на реинфекција со Helicobacter pylori и затоа и твоето тврдење дека веќе подолго време се мачи мајка ти, така да не ја лечите само последицата и внимавате само на последицата, гледајте најдете ја причината од што доаѓа таа инфекција, реинфекција Helicobacter pylori со што проблемот ќе се реши за навек!
...иако Helicobacter pylori се смета дека нормално е присутна во желудникот, сепак главната инфекција е од надворешната околина преку уста т.е. инфицирани прсти дали со исхрана, дали од фецес, доаѓа до патолошко размножување што доведува до различни тегоби, што ако во водата за пиење да речеме во селски услови доаѓа некои фекалии загадени Helicobacter pylori па поради несоодветна вода бактериски исправна ете можни се такви екцеси и тоа кај некои особи поизразено, а кај други особи имуниот систем веднаш ја уништува без никаква потреба од лекарства тројна терапија ...итн.
Izmesani ,,babi i zabi,, vo postov isto i vo drugite napisani. Prikaci gi na nekoj oblak besplaten server tomografite sto ti gi napravile, da vidam za sto stanuva zbor //ostavi link za da go prevzemam tomografot//. Covek ,,saka da laze,, no kompjuter ne laze.Posle dolgo maltretiranje po bolnici vo Germanija,napraveni 4ri KT,kade sto se bese vo red,osven koprostaza na prviot KT na desnata strana od debeloto i tenko crevo,no posle na sled ite KT vo red bese,no bolki pogotovo posle jadenje normalna ishrana nekolku dena,bea uzasni.I reseno e da bide napravena laparaskopska operacija za da se vidi sto se desava vo stomakot ,sto predizvikuva tolku jaka bolka vo dolniot del od stomakot.A crp i leukociti vo mokraca non stop imav pokaceni,ama nesakaa da mi dadat antibiotik,ovde vo odnos na toa,uzasni se.Na laparaskopskata,najdeni se mnogu adhezii kade sto se otstraneti . Posle edna nedela,jas bolki vo dolniot del od stomakot i pokaceno crp i leujociti vo mokraca uste povisoki. Vo bolnica ne mi dadoa antibiotik,me pustija doma so bolki. Maticniot mi dade antobiotik, pomina taa uzasna bolka. No problemot e sto jas dole povtorno osekjam nekoja bolka koja ne e ni za apce ama ne e i za bez apce. Kako pred menstuacija koga sum, nelagodno custvo.Ginekoloski,vo red e se,osven cista na leviot jajnik i lipom,koi ne bi trebalo da bidat priciniteli za takva bolka. Operacija e napravena pred 4ri nedeli. Dali e mozno povtorno da se pojavat tolku brzo adhezii? Zarem nema spas od tie,zarem treba da se priviknam na zivot bez bolka? Ve molam dajte mi bilo kakva slamka nadez, bidejki kaj otvoriv,kaj procitav,samo edno nesto dobiv. Ankcioznost. Ova adheziite bile poloso i od bolest da imas nekoja,kako sto gledam.
Se nadevam na nekoja nadez barem mala ,mnogu sum uplasena,nemozam da fubkcioniram,zal mi e za kerka mi mala e,me gleda se vo krevet,zamislena,uplasena
Izmesani babi zabi,bidejki i mene me ispomesaa. Ke vi ispratam prevedeni rezultati od tomografiite,kade sto se e vo red osven cisti i lipomi. Laparaskopijata otstraneti adhezii,gastoskopija prvo kazano deka imam cilijakija,za posle toa doktorot da dojde i da kaze deka sum nemala. A jas toa na dokument go nemam,na dokument imam dijagnoza cilijakija,ili kako i da se vika intolerancija na gluten. Primerok od izmet zemen,boopsto ne dobien rezultat. Rezultati so crp 50 i leukociti 30 vo mkkraca,vikaat nema nisto. Za na kraj maticniot da rece kako te pustile bez antibiotik. Izmesani se postovite bjdejki 300ta razni odgovori dobiv. Pred toa kolpnoskopija pravev, od togas pocnaa problemite, kazuvaat deka nema nisto,osven koprostasa,no posle i toa nemase. A jas osekjav posle jadenje bolki i desno od papokot .Izmesani ,,babi i zabi,, vo postov isto i vo drugite napisani. Prikaci gi na nekoj oblak besplaten server tomografite sto ti gi napravile, da vidam za sto stanuva zbor //ostavi link za da go prevzemam tomografot//. Covek ,,saka da laze,, no kompjuter ne laze.
Ne mi treba i ne prifakjam da citam tugj naod i mislenje. Iskopirajte go cd-to na oblak server i dozvolete da go poglednam tomografot so cel da vidam za sto stanuva zbor. Prikacete gi site cetiri tomografi, sakam da gi pogednam. Ima mnogu medicinski nelogicnosti koi dosega gi napisavte, ne navleguvam. Jas sum sub. spec. po abdominalna hirurgija dozvolete da gi poglednam samo tomografite, dokolku mi e potrebno nesto dopolnitelno kje vi kazam otposle.Izmesani babi zabi,bidejki i mene me ispomesaa. Ke vi ispratam prevedeni rezultati od tomografiite,kade sto se e vo red osven cisti i lipomi. Laparaskopijata otstraneti adhezii,gastoskopija prvo kazano deka imam cilijakija,za posle toa doktorot da dojde i da kaze deka sum nemala. A jas toa na dokument go nemam,na dokument imam dijagnoza cilijakija,ili kako i da se vika intolerancija na gluten. Primerok od izmet zemen,boopsto ne dobien rezultat. Rezultati so crp 50 i leukociti 30 vo mkkraca,vikaat nema nisto. Za na kraj maticniot da rece kako te pustile bez antibiotik. Izmesani se postovite bjdejki 300ta razni odgovori dobiv. Pred toa kolpnoskopija pravev, od togas pocnaa problemite, kazuvaat deka nema nisto,osven koprostasa,no posle i toa nemase. A jas osekjav posle jadenje bolki i desno od papokot .
Nemam potreba stp ovde da lazam,zarem bi gubela vreme za da pisuvam tolkavi postovi? Prvo od toa trgnete. I nemam bas tolki vreme za takvi dengubi. Ednosravno baram resenie i znam nekoj ke rece zarem na forum baras, no nikogas nemozes da znaes kade ke najdes tronka nades.
P.s. rezultatite ke gi dobiete vecer. Jas neznam od kade zaklicok takov .
Nemam rezultati od izmet,10 pati pobarav ,rekoa dokgorot toa go znaeza doktorog nikogas nemoze da se dobie. Doma imam rezultati od tomografiite i od toa sto bilo naoraveno i od krvnite sliki. Nitu ginekolog zede bris ,nitu dobiv rezultst od izmet,nitu pak dobiv resultat od biopsija od zeludnikot pri gastroskopija,za alergija dali sum na gluten. Samo dadoa dijagnoza deka sum laergicna na gluten i toa gp imam doma,a pksle doktorot kaza koga otidov vtor pat vo bolnkca itoa jas prasav dali imam dobieno rezultatizrekoa da,ne ste alergicni ama dokiment ne dobiv iako im napomenav. A kako sto gledam po iskustva od drugi sto ziveat tuka, eden nema kazano deka se zadovolni od zdrastvoto. I tuka na ovoj forum clenka go napisa istototo na mojot postMi zedoa primerok od izmet,no rezultati nikogas ne dobiv iako gi baram 10 pati. Pravev isto i gastroskopija na zeludnik,kade prvo mi rekoa deka imam cilijakija,iki kako tocno se vikase,intolerancija na gluten, dijagnozata taa mi bese,no na kraj biopsijata ispadna deka nema nisto od toa. Se nadevam deka sepak e vo prasanje nekoja bakterija. Ja zamokiv ginekokogot da mi zeme pap test,no nesakasezdeka lani ureden mi bil, rekov da ispita belo pranje imam mnogu i deka vo Mk imav cesto kandida. I toa rece nema potreba. Vikam ovde se uzasni. Zatoa odam na vtoro mislenje vo druga klinika ,pa se nadevam deka tamo ke najdat stoce problemot,ako ne,koga ke dojdam Mk,ke odam da se ispitam Sistina.Bolkive sega se podnoslivi,ne s ekako porano,no ne se custvuvas dobro pak,nelagodnost .
Blagodaram za odgvorot,sepak i jas se nadevam na toa deka pak e nekoja bakterija,deka ne e ova od adheziite
Nemam cd,ne mi dadoa,na moe baranje, rekoa deka ne im e dozvoleno toa. Imam samo rezultati od KT. Nisto drugo. Sakajte veruvajte,sakate ne. Da imav cd so mene, dosega ke bese isprateno i za drugi mislenja.Ne mi treba i ne prifakjam da citam tugj naod i mislenje. Iskopirajte go cd-to na oblak server i dozvolete da go poglednam tomografot so cel da vidam za sto stanuva zbor. Prikacete gi site cetiri tomografi, sakam da gi pogednam. Ima mnogu medicinski nelogicnosti koi dosega gi napisavte, ne navleguvam. Jas sum sub. spec. po abdominalna hirurgija dozvolete da gi poglednam samo tomografite, dokolku mi e potrebno nesto dopolnitelno kje vi kazam otposle.