- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.523
- Поени од реакции
- 37.375
- sertraline (Asentra, Zoloft) selective serotonin reuptake inhibitors, како антидепресив може да даде несакано дејство, но не како што опишуваш, човек што има депресија не го интересира ништо, разочаран и „утепан“ неконтактибилен, а најмалку да игра покер, онака често секоја вечер, така да мое мислење дека ти е утната тука вистинската терапија за твој проблем, ти може све де бидеш, но не депресивен, може повеќе хипохондер или почувствителен на нагли промени што често ти се случуваат со твоето тело на само 27 години, а само ти знаеш колку се незгодни и никој не ти верува дека нешто се случува со тебе!Здраво дечки сакам да прашам за совет, немам појма веке што се случува со мене.Се мачам веке подолго време со вртоглавици, eye floaters , чуство на омалаксаност и немање доволно сила,ситауција како пред онесвестување...
Милион анализи направени пред 5-6 месеца се во нормала, ми ја прекинаа терапијата Зепира која ја пиев 6 месеци пошо ми рекоа дека е од анксиозност тоа, пошо немав апсолутно никаков ефект, 2-3 месеци не пиев никаква терапија ма исто ср**е цело време, бев на матичен пак и одма на психијатар пак ме прати, Золофт 50мг терапија ми дадоа 7 дена по пола после по цело, 4рти ден денеска, имав толку голем напад што се парализирав на некој начин ... немав апарат да мерам шекер ама како да ми дојде на 0 се осетив, жилите ми се тресоа и почнав да Фефлам, ми се свиткаа прстите на рацете и буквално 10-15 мин неможев ништо да праваам него само да чекам и да се молам да помине Мајка ми винка брза помош но не можеле да дојдат имале др случаеви па отидовме таму после 1 саат одкако малку ми се подобри... притисок шекер ми мерија во ред , ми стаивја една инекција мешана некоја и тоа .... ми рекоа да не ги пијам апчињата веке и пон - вторник да идам на матичен пак ......Се осекам како да се вртам во еден безизлен круг веке повеке од една година без некоја надеж да среди ситауцијава појма неам што да правам веке....
...уште еднаш ти ги читав коментарите од кога си регистриран тука на форумов и пак се насочувам со единствен можен твој проблем „хипертиреоза“ може субклинична хипертиреоза, можеби дури од тој тип на преминување од хипо во хипертиреоза и обратно во одреден период,
- анксиозност, депресија?, можеби хипертиреоза
- висок 173 со 63 кг? , можеби хипертиреоза
- тремор, (ти се тресеа жилите цело време), вртоглавица, и подвижни точки во видното поле? Да!
- отежнато спиење? па според постот поставен еден час после полноќ сигурно немаш сон,
- дали очите ти се изразито отворени „излезени“ од очниот капак?
... како и да е такви симптоми како ги опишуваш на нагло слошување со тремор, не е ниту од холестеролот, ниту од тестостеронот, ниту од шеќерот, ниту од крвниот притисок, ниту од анксиозност и депресија, ниту од чушки и френки, ниту од Хел пијалокот, направи анализи околу штитната жлезда ама на сите не делимично (ТСХ, Т4, Т3 и ТПО антитела) највероватно хипертирозата ти е одговорна за твојата ситуација, ајде да видиме како стоиш со тие вредности сега кога не ти е баш добро и имаш изразити симптоми!
Последно уредено: