- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.577
- Поени од реакции
- 37.471
...pantoprazol во болнички услови и ординиран во домашни услови само и само ако се има направено гастроскопија метод со доказ на висок ризик на ерадикација (крварење) дали од Helicobacter pylori , дали од друга природа со доказ со биопсија, како и Helicobacter pylori ДОКАЖАНО ВО ФЕЦЕС (столица) што не е твој случај, се чудам како така го даваат од „ракав“ и тоа цели два месеца? ај што ти го дадоа, потоа требаше да ти испитат целосно лабораториски анализи (ензими) во врска со јетрената функција, хипомагнеземија, анемија поради намалена асорпција на Вит Б12....итнАјде браќа, хелп!
Правев тест преку крв, измет за хелико бактерија и излезе негативно.
Желудникот почна да ме пецка (мислам дека е од лоша исхрана, кафе на гладен стомак, цигари, нервози.. итн)Отидов на интернист ми даде Аципан 20мг, за стопирање на вишокот желудачна киселина. Ги пиев скоро два месеци, се осеќав ОК. После прекинувањето почна пак пецкањето при ждригање, киселина..
Сега ситуацијата е следна:
- Осеќам како ми тече секрет нон стоп
- Кнедла у грло
- Пецкање горе високо (осеќам киселина)
- Осеќање на сите мириси
- Нагон за повраќање
Од дома ми велат пиј свеж сок од зелка 3 пати на ден, јади чувар куќа..
ама дали има некој кој што може да помогне во ова ситуација, каква храна да се конзумира, што да се прави за да се намали киселината и се смири желудникот?
Тенкс.
...ИНАКУ; самиот си ја кажа причината зашто имаш желудачни проблеми, лесно и брзо „ се расипува желудникот “ кога се нема дисциплина во исхрана, а тешко се враќа во нормала, затоа пробај да ги остраниш сите иритирачки супстанции како кафе, цигари, црн чај, љуто, алкохол, газирани пијалоци, мрсни и тешки јадења.... смени го начинот на внес на храна со почести и помали оброци, носење на поширока облека во делот на стомакот и на крај контролирање колку се може на стресот... пробај биди дисциплиниран една недела ќе видиш како телото ќе ти возврати со подобрување !