A
AnFem
Гостин
Благодарам за советот, јас не би го пиела Хелексот. Дури и некои доктори кажуваат колку е тој штетен. Хелексот е нешто слично на Прозакот.Епа Helex во комбинација со B6 e најдобро решение
Благодарам за советот, јас не би го пиела Хелексот. Дури и некои доктори кажуваат колку е тој штетен. Хелексот е нешто слично на Прозакот.Епа Helex во комбинација со B6 e најдобро решение
Реков анксиолитик нели?Благодарам за советот, јас не би го пиела Хелексот. Дури и некои доктори кажуваат колку е тој штетен. Хелексот е нешто слично на Прозакот.
Ехее, значи има време.Има ефект ама треба да се користи на време за максимален ефект и ако се користи одма до 4 тубички е доволно.
Марија, а дечко да пробаш малку да разнишате депресија и монотонија во ова ладно време, знаеш како ке ти дое некој да те гушка.. како мелем, и ја знаев како е, сеа само те советувам а имам забораено, а делува ептемЗдраво, имам 19 години и пред 3-4 месеци имав т.н паничен напад (се гушев,останував без воздух,се борев за воздух да земам) и посетив неколку доктори и правев ЕКГ и крвна слика но се испадна дека е ок.. се претпостави дека ми е од стрес и нервози и ми препишаа антидепресиви од кој ми беше уште полошо постојано ми се спиеше и не осеќав дека имам пулс и слично..како и да е после 2 недели помина откога започнав со факултет.. сега пак после 4 месеци се осеќам исто деновиве чуствувам одеднаш дека снемувам воздух и трае од 10 минути до - неколку саати се се плажам дека ќе паднам .. навечер неможам воопшто да спијам бидејќи се помалку воздух имам во себе.. и страшно се нервирам поради тоа.. несакам да се вратам на тие антидепресиви бидејќи немав баш некоја сјајна реакција од нив.. но што да направам за да го контролирам тоа некако.. ?? ваш совет
Медитација, Секс, Спорт, Друштво, само фокусирај се на нешто друго.Здраво, имам 19 години и пред 3-4 месеци имав т.н паничен напад (се гушев,останував без воздух,се борев за воздух да земам) и посетив неколку доктори и правев ЕКГ и крвна слика но се испадна дека е ок.. се претпостави дека ми е од стрес и нервози и ми препишаа антидепресиви од кој ми беше уште полошо постојано ми се спиеше и не осеќав дека имам пулс и слично..како и да е после 2 недели помина откога започнав со факултет.. сега пак после 4 месеци се осеќам исто деновиве чуствувам одеднаш дека снемувам воздух и трае од 10 минути до - неколку саати се се плажам дека ќе паднам .. навечер неможам воопшто да спијам бидејќи се помалку воздух имам во себе.. и страшно се нервирам поради тоа.. несакам да се вратам на тие антидепресиви бидејќи немав баш некоја сјајна реакција од нив.. но што да направам за да го контролирам тоа некако.. ?? ваш совет
Хахаха ме насмеа... имам дечко 4 години одиме.. и кога сум со него немам вакви маки.. ама неможе да е 24 часа со мене .. еве пак во 5 саат станав .. неможам се гушам немам пулс (јас така си мислам) .. денес имам 10 часа предавања на факултет како ќе издржам незнам искрено страв ме фаќа.. кога ке ме фати нападот ги бројам секундите до пауза.. многу лошо чуство .. вака си викам ок е знам како да се справам ама кога ќе ме фати молам бога побрзо да ми помине..Марија, а дечко да пробаш малку да разнишате депресија и монотонија во ова ладно време, знаеш како ке ти дое некој да те гушка.. како мелем, и ја знаев како е, сеа само те советувам а имам забораено, а делува ептем
Ете видиш Марија, значи треба почесто па сеа и 24 часа ако треба додека да ти помине, нека стиска, нека гушка, јбга коа си ти у прашање нек се жртува малу де, ќе видиш како со неколку дневно поинтензивно се ќе ти изчезне, траст ми, и ја во моментов неможам да дишам, тешко ми е, рацеве ми се тресат, ама па си викам ќе биде бе уште малку стисни заби ќе си дое ...Хахаха ме насмеа... имам дечко 4 години одиме.. и кога сум со него немам вакви маки.. ама неможе да е 24 часа со мене .. еве пак во 5 саат станав .. неможам се гушам немам пулс (јас така си мислам) .. денес имам 10 часа предавања на факултет како ќе издржам незнам искрено страв ме фаќа.. кога ке ме фати нападот ги бројам секундите до пауза.. многу лошо чуство .. вака си викам ок е знам како да се справам ама кога ќе ме фати молам бога побрзо да ми помине..
Провери на темава, можеби ќе најдеш некој корисен совет. А, и советот на Луси држиХахаха ме насмеа... имам дечко 4 години одиме.. и кога сум со него немам вакви маки.. ама неможе да е 24 часа со мене .. еве пак во 5 саат станав .. неможам се гушам немам пулс (јас така си мислам) .. денес имам 10 часа предавања на факултет како ќе издржам незнам искрено страв ме фаќа.. кога ке ме фати нападот ги бројам секундите до пауза.. многу лошо чуство .. вака си викам ок е знам како да се справам ама кога ќе ме фати молам бога побрзо да ми помине..
Си проверил ли крв во последно време да видиш колкаво ти е нивото на хемоглобин? Дали си крупна градба, дали имаш пороци некакви?Имам 18 години и сакам првпат да дарувам крв.
Дарувањето е претпладне, јас во 9 вечерта имам тренинг, наредниот ден исто така и сабота утакмица.Можно е да не сум во можност да одработам тренинг или да не можам да изиграм утакмица?Модринката и отекувањето на раката се појавува секогаш, колку долго трае?
Јас ќе ти кажам дрмни едно пиво или две пред лет гајле ќе немаш. Знаеш како му помага овој мој совет на братучед ми? Пффф сеа дури едвај чека да лета со авион. Не се заебавам.Иљач против уплав од авион?
Хемоглобинот кога последно проверив ми беше преку 130, за точно не знам.Мал вишок килограми имам , не пушам, пиење ретко.Си проверил ли крв во последно време да видиш колкаво ти е нивото на хемоглобин? Дали си крупна градба, дали имаш пороци некакви?
Зависи од многу фактори, јас како тебе вака направив еднаш ама баш исто и немав никакви проблеми, само што спиев малце подолго намерно по дарувањето. Ама и нивото на хемоглобин ми беше тука некаде блиску до горната граница
.
Па се појави ама мене модрици и рани брзо ми зараснуваат ја снема за два дена, болката пројде исто по 2 денаХемоглобинот кога последно проверив ми беше преку 130, за точно не знам.Мал вишок килограми имам , не пушам, пиење ретко.
Кажи ми, ти се појави модринка на раката?Колку време те болеше?
Имаш ли болки (како стегање) во пределот на градите ? ако да иди почни спортувај нешто или теретана кардио трте мрте. Бидејчи истото ми се дешаваше и мене (се жалев и на оваа тема ) ми траеше околу 2 години ваквото гушење и нон стоп добивав потреба од длабоко издишување на 5те минути,почнав да одам во теретана,и кога убаво се размрдав се се среди.Здраво, имам 19 години и пред 3-4 месеци имав т.н паничен напад (се гушев,останував без воздух,се борев за воздух да земам) и посетив неколку доктори и правев ЕКГ и крвна слика но се испадна дека е ок.. се претпостави дека ми е од стрес и нервози и ми препишаа антидепресиви од кој ми беше уште полошо постојано ми се спиеше и не осеќав дека имам пулс и слично..како и да е после 2 недели помина откога започнав со факултет.. сега пак после 4 месеци се осеќам исто деновиве чуствувам одеднаш дека снемувам воздух и трае од 10 минути до - неколку саати се се плажам дека ќе паднам .. навечер неможам воопшто да спијам бидејќи се помалку воздух имам во себе.. и страшно се нервирам поради тоа.. несакам да се вратам на тие антидепресиви бидејќи немав баш некоја сјајна реакција од нив.. но што да направам за да го контролирам тоа некако.. ?? ваш совет
побарај стручна помош, не си играј. сигурно не е ништо страшно ама добро би ти дошло кога ќе поразговараш со стручно лице. можеби ќе ти помогне како да ги контролираш нападите, па со тек на време ќе станат се поретки и на крај ќе се изгубат.Здраво, имам 19 години и пред 3-4 месеци имав т.н паничен напад (се гушев,останував без воздух,се борев за воздух да земам) и посетив неколку доктори и правев ЕКГ и крвна слика но се испадна дека е ок.. се претпостави дека ми е од стрес и нервози и ми препишаа антидепресиви од кој ми беше уште полошо постојано ми се спиеше и не осеќав дека имам пулс и слично..како и да е после 2 недели помина откога започнав со факултет.. сега пак после 4 месеци се осеќам исто деновиве чуствувам одеднаш дека снемувам воздух и трае од 10 минути до - неколку саати се се плажам дека ќе паднам .. навечер неможам воопшто да спијам бидејќи се помалку воздух имам во себе.. и страшно се нервирам поради тоа.. несакам да се вратам на тие антидепресиви бидејќи немав баш некоја сјајна реакција од нив.. но што да направам за да го контролирам тоа некако.. ?? ваш совет