Дежурна Ординација! #2

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
Благодарам за советот, јас не би го пиела Хелексот. Дури и некои доктори кажуваат колку е тој штетен. Хелексот е нешто слично на Прозакот.
Реков анксиолитик нели?
Напиј се Diazepam тогаш - сеедно.
Напиј се Leksilium - сеедно.
За напади на паника најдобар е Helex. Не е штетен за 1-2 месеци употреба па пауза. А воопшто не е штетен ако се напие еднократно.. Поентата е што е најефективно нели? Јас ти одговорив.Ако имаш аверзија ете ти избор.. Инаку постои нешто што се вика - преферирање на препишување токму тој лек кај некои матични лекари или специјалисти - договор со фармацевтска куќа на пример ако го препишува тој лек ќе добие одреден процент или платен конгрес или донација апаратура :D
Така да тука лежи зајакот. Иначе секој лек е во одредена доза отров :) па види ти сега :D

П

Паган-др

Гостин
Има ефект ама треба да се користи на време за максимален ефект и ако се користи одма до 4 тубички е доволно.
Ехее, значи има време.

Не знаев што да очекувам, затоа прашав. Фала.

Марија93

Search Prettys Womans in your city for night
Член од
20 ноември 2012
Мислења
6
Поени од реакции
2
Здраво, имам 19 години и пред 3-4 месеци имав т.н паничен напад (се гушев,останував без воздух,се борев за воздух да земам) и посетив неколку доктори и правев ЕКГ и крвна слика но се испадна дека е ок.. се претпостави дека ми е од стрес и нервози и ми препишаа антидепресиви од кој ми беше уште полошо постојано ми се спиеше и не осеќав дека имам пулс и слично..како и да е после 2 недели помина откога започнав со факултет.. сега пак после 4 месеци се осеќам исто деновиве чуствувам одеднаш дека снемувам воздух и трае од 10 минути до - неколку саати се се плажам дека ќе паднам .. навечер неможам воопшто да спијам бидејќи се помалку воздух имам во себе.. и страшно се нервирам поради тоа.. несакам да се вратам на тие антидепресиви бидејќи немав баш некоја сјајна реакција од нив.. но што да направам за да го контролирам тоа некако.. ?? ваш совет

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.822
Поени од реакции
20.231
Здраво, имам 19 години и пред 3-4 месеци имав т.н паничен напад (се гушев,останував без воздух,се борев за воздух да земам) и посетив неколку доктори и правев ЕКГ и крвна слика но се испадна дека е ок.. се претпостави дека ми е од стрес и нервози и ми препишаа антидепресиви од кој ми беше уште полошо постојано ми се спиеше и не осеќав дека имам пулс и слично..како и да е после 2 недели помина откога започнав со факултет.. сега пак после 4 месеци се осеќам исто деновиве чуствувам одеднаш дека снемувам воздух и трае од 10 минути до - неколку саати се се плажам дека ќе паднам .. навечер неможам воопшто да спијам бидејќи се помалку воздух имам во себе.. и страшно се нервирам поради тоа.. несакам да се вратам на тие антидепресиви бидејќи немав баш некоја сјајна реакција од нив.. но што да направам за да го контролирам тоа некако.. ?? ваш совет
Марија, а дечко да пробаш малку да разнишате депресија и монотонија во ова ладно време, знаеш како ке ти дое некој да те гушка.. како мелем, и ја знаев како е, сеа само те советувам а имам забораено, а делува ептем:pipi:

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Медитација, Секс, Спорт, Друштво, само фокусирај се на нешто друго.

Марија93

Search Prettys Womans in your city for night
Член од
20 ноември 2012
Мислења
6
Поени од реакции
2
Марија, а дечко да пробаш малку да разнишате депресија и монотонија во ова ладно време, знаеш како ке ти дое некој да те гушка.. како мелем, и ја знаев како е, сеа само те советувам а имам забораено, а делува ептем:pipi:
Хахаха :pos: ме насмеа... имам дечко 4 години одиме.. и кога сум со него немам вакви маки.. ама неможе да е 24 часа со мене .. еве пак во 5 саат станав .. неможам се гушам немам пулс (јас така си мислам) .. денес имам 10 часа предавања на факултет како ќе издржам незнам искрено страв ме фаќа..:unsure::( кога ке ме фати нападот ги бројам секундите до пауза.. многу лошо чуство :( .. вака си викам ок е знам како да се справам ама кога ќе ме фати молам бога побрзо да ми помине.. :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.822
Поени од реакции
20.231
Хахаха :pos: ме насмеа... имам дечко 4 години одиме.. и кога сум со него немам вакви маки.. ама неможе да е 24 часа со мене .. еве пак во 5 саат станав .. неможам се гушам немам пулс (јас така си мислам) .. денес имам 10 часа предавања на факултет како ќе издржам незнам искрено страв ме фаќа..:unsure::( кога ке ме фати нападот ги бројам секундите до пауза.. многу лошо чуство :( .. вака си викам ок е знам како да се справам ама кога ќе ме фати молам бога побрзо да ми помине.. :)
Ете видиш Марија, значи треба почесто па сеа и 24 часа ако треба додека да ти помине, нека стиска, нека гушка, јбга коа си ти у прашање нек се жртува малу де, ќе видиш како со неколку дневно поинтензивно се ќе ти изчезне, траст ми, и ја во моментов неможам да дишам, тешко ми е, рацеве ми се тресат, ама па си викам ќе биде бе уште малку стисни заби ќе си дое ... :(

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Провери на темава, можеби ќе најдеш некој корисен совет. А, и советот на Луси држи :giggle:

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.439
Имам 18 години и сакам првпат да дарувам крв.
Дарувањето е претпладне, јас во 9 вечерта имам тренинг, наредниот ден исто така и сабота утакмица.Можно е да не сум во можност да одработам тренинг или да не можам да изиграм утакмица?Модринката и отекувањето на раката се појавува секогаш, колку долго трае?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Имам 18 години и сакам првпат да дарувам крв.
Дарувањето е претпладне, јас во 9 вечерта имам тренинг, наредниот ден исто така и сабота утакмица.Можно е да не сум во можност да одработам тренинг или да не можам да изиграм утакмица?Модринката и отекувањето на раката се појавува секогаш, колку долго трае?
Си проверил ли крв во последно време да видиш колкаво ти е нивото на хемоглобин? Дали си крупна градба, дали имаш пороци некакви?

Зависи од многу фактори, јас како тебе вака направив еднаш ама баш исто и немав никакви проблеми, само што спиев малце подолго намерно по дарувањето. Ама и нивото на хемоглобин ми беше тука некаде блиску до горната граница :)
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 23:03 ---
Иљач против уплав од авион?
Јас ќе ти кажам :D дрмни едно пиво или две пред лет гајле ќе немаш. Знаеш како му помага овој мој совет на братучед ми? Пффф :D сеа дури едвај чека да лета со авион. Не се заебавам.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.439
Си проверил ли крв во последно време да видиш колкаво ти е нивото на хемоглобин? Дали си крупна градба, дали имаш пороци некакви?
Зависи од многу фактори, јас како тебе вака направив еднаш ама баш исто и немав никакви проблеми, само што спиев малце подолго намерно по дарувањето. Ама и нивото на хемоглобин ми беше тука некаде блиску до горната граница :)
.
Хемоглобинот кога последно проверив ми беше преку 130, за точно не знам.Мал вишок килограми имам :rolleyes:, не пушам, пиење ретко.
Кажи ми, ти се појави модринка на раката?Колку време те болеше?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Хемоглобинот кога последно проверив ми беше преку 130, за точно не знам.Мал вишок килограми имам :rolleyes:, не пушам, пиење ретко.
Кажи ми, ти се појави модринка на раката?Колку време те болеше?
Па се појави ама мене модрици и рани брзо ми зараснуваат ја снема за два дена, болката пројде исто по 2 дена :)

П

Пепси_

Гостин
Имаш ли болки (како стегање) во пределот на градите ? ако да иди почни спортувај нешто или теретана кардио трте мрте. Бидејчи истото ми се дешаваше и мене (се жалев и на оваа тема :D) ми траеше околу 2 години ваквото гушење и нон стоп добивав потреба од длабоко издишување на 5те минути,почнав да одам во теретана,и кога убаво се размрдав се се среди. :)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
побарај стручна помош, не си играј. сигурно не е ништо страшно ама добро би ти дошло кога ќе поразговараш со стручно лице. можеби ќе ти помогне како да ги контролираш нападите, па со тек на време ќе станат се поретки и на крај ќе се изгубат.
нека не те лажат овие со дечковци/девојки нема врска тоа, се е до психата ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom