ajj nekoj da mi kazhi sho mozhi da se sluchi ako se napija devojche 15 godishno 6 apchina diazepam? mnogu mi e itno ve molam sto pobrz odgovor da mi dadete...
До сега сигурно сте ја однеле на лекар - 6 апчиња Diazepam не е летална доза. Сепак може да предизвика малаксаност, поспаност, забавување на фреквенција на дишењето и пад на притисокот..
Како што кажа Хурин погоре - треба да се поврати веднаш и да се даде медицински јаглен 3-4 таблети кои што ќе го неутрализираат дејството на лекот АМА само ако се дојде веднаш ( во рок на 30 - 60 минути)
Сум имал пациенти кои испиле 5-6 кутивчиња па и повеќе - па се опоравиле истиот ден..
За сите ова важи:
На лекарот од Итна медицинска помош кажете му што лекови чувате дома и количина за да може да се процени дали ќе има полза од медицинскиот јаглен или да се направи гастрична лаважа (перење на желудникот) Во случајот на девојчето нема потреба од лаважа.
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 18:37 ---
Иљач против уплав од авион?
Претпоставувам дека повраќаш. - VOmex tableti или Eglonyl.
A ako имаш фобија - некој анксиолитик или не летај
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 18:38 ---
Има некој користено крема за лузни Контрактубекс да ми каже после колку време се гледаат ефекти, или џабе ја мачкам?
Има ефект ама треба да се користи на време за максимален ефект и ако се користи одма до 4 тубички е доволно.