Дежурна Ординација! #2

П

Пепси_

Гостин
Ае да се пожалам пак од докторите :mad: :)

Имам/в камен у бубрегот,бев вчера на ехо,и констатира дотичната дека веќе го немам (1-2 месеци од кога ми го открија). Синоќа,цел ноќ не сум спан,екстремни болки добив,нон стоп по мала нужда ме тера да идам (а едвај и нешто да мокрам) и мало печење на пенисот осеќам. Денеска еве пак цел ден се виткам како пржајка,ова не е мала болка па да претрпиш некако,едноставно ме полудува не се трпе вакво нешто не сум доживеал. Дали е можно сеуште да го имам тоа камче (некаде низ каналот да е заглавено) ?! пиев анаглин,линекс и незнам што уште не ништо не намалува болката камоли да исчезне. Чаеви исто пијам.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.248
Поени од реакции
9.015

Имам/в камен у бубрегот,бев вчера на ехо,и констатира дотичната дека веќе го немам (1-2 месеци од кога ми го открија). Синоќа,цел ноќ не сум спан,екстремни болки добив,нон стоп по мала нужда ме тера да идам (а едвај и нешто да мокрам) и мало печење на пенисот осеќам. Денеска еве пак цел ден се виткам како пржајка,ова не е мала болка па да претрпиш некако,едноставно ме полудува не се трпе вакво нешто не сум доживеал. Дали е можно сеуште да го имам тоа камче (некаде низ каналот да е заглавено) ?! пиев анаглин,линекс и незнам што уште не ништо не намалува болката камоли да исчезне. Чаеви исто пијам.
Ти си за антибиотик, да не си работел некоја од МТВ? :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Куробил со отечение и болој у коремо кај бубрежења?
Море, не дремај на форум, одај на доктури, ама на саглам, не на бајачки....

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Го крцкав вратот и ми се фати некоја "жила" најверојатно кај трапезот и сега ме боли кога се вртам. Чаре?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Масаж, само не од Џулијан Асанж.

Или црнец да те опрај.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Масаж, само не од Џулијан Асанж.

Или црнец да те опрај.
Да барам некој жулач :)
Се масирав/ме масираа али тогаш за тогаш додека е топло потпушта после иста песна. Сеа читанв на нет да се ставаат ладни облоги и да не се чепка. Бар така америте препорачаа

К

Кнез Мишкин

Гостин

Мене ова покрај каменчето ми личи на супер инфекција со некоја бактерија, ништо чудно да е ешерихија коли. Докторот треба да ти даде да направиш седимент на урина, ако има повеќе од 3-4 леукоцити прави уринокултура, или веднаш направи уринокултура. Ешерихија коли знае да направи вакви проблеми.
Кај ти беше камчето?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Да барам некој жулач :)
Се масирав/ме масираа али тогаш за тогаш додека е топло потпушта после иста песна. Сеа читанв на нет да се ставаат ладни облоги и да не се чепка. Бар така америте препорачаа
Не треба да се гмечи додека не пушти, има една крема Counter Pain, многу помага, намачкај се со тоа да ти се опуштат мускулите. Можеш и некој Миофлекс да земеш ако ти се ептен стегнати мускулите. Кога ќе те попушти, тогаш масирај, до тогаш не го трауматизирај дополнително ткивото.

П

Пепси_

Гостин
Мене ова покрај каменчето ми личи на супер инфекција со некоја бактерија, ништо чудно да е ешерихија коли. Докторот треба да ти даде да направиш седимент на урина, ако има повеќе од 3-4 леукоцити прави уринокултура, или веднаш направи уринокултура. Ешерихија коли знае да направи вакви проблеми.
Кај ти беше камчето?
Абе ае уште тоа ми фале сеа модерни вируси и болести - не не се дружам со такви ја сум олдскул :icon_lol:
Камчето у бубрегот (десниот) пред 1-2 месеци го открив на ехо. И кога бев пак овие денови ми вика го нема,содробено е ваљда, и тоа беше ни апови ни ништо.Професионалност на нивоУ !

Денеска по добро сум цел ден низ тоалетот се мавам по мала нужда,и болката се намали,изгледа низ каналот некаде има песоче останато и треба да излета :)

К

Кнез Мишкин

Гостин
Абе ае уште тоа ми фале сеа модерни вируси и болести - не не се дружам со такви ја сум олдскул :icon_lol:
Камчето у бубрегот (десниот) пред 1-2 месеци го открив на ехо. И кога бев пак овие денови ми вика го нема,содробено е ваљда, и тоа беше ни апови ни ништо.Професионалност на нивоУ !

Денеска по добро сум цел ден низ тоалетот се мавам по мала нужда,и болката се намали,изгледа низ каналот некаде има песоче останато и треба да излета :)
:D Ти кажувам од искуство, ешерихија коли може да ти го заебе животот. Епа камче у канал не може да се види на ехо, мислам може али радиологот/урологот треба ептен да е спретен со сондата. Пиј чаеви, вода, сок од лимон.
Би било паметно да направиш уринокултура или барем рутинска проверка на урина.

П

Пепси_

Гостин
Да се пофалам животот е по убав кога си без камења у тебе :D чајот и многу вода му беше мајката,никакви апови не намалуваа болка за жал.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Едно прашање, што ќе го поставам и претставам со неколку „симптоми“ што ги осеќам. Се надевам дека нема да испадне гатанка :

Значи, ќе опишам тоа што си го осеќам како чудно кај мене во последните неколку месеци.

- Константен умор, без разлика дали сум бил физички/психички активен.

- Имам проблеми со заспивање на вечер, да не речам несоница. Сабајле имам уште поголеми проблеми со будење.

- Некои работи кои порано ги правев со задоволство, сега ги гледам како доста тешка работа, да не речам ми се гади од било што. И тоа ми создава проблеми на работа, бидејќи ... не ми се работи ништо. Тоа, потпомогнато и со константниот умор.

- Слабеам

- I don't feel like doing... anything.

Работите кои ги набројав значи не се 24/7 застапени, значи се случува и поинаков mood. Али ова преовладува.

Шо мојт да бидит?

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.362
Поени од реакции
7.130
Едно прашање, што ќе го поставам и претставам со неколку „симптоми“ што ги осеќам. Се надевам дека нема да испадне гатанка :

Значи, ќе опишам тоа што си го осеќам како чудно кај мене во последните неколку месеци.

- Константен умор, без разлика дали сум бил физички/психички активен.

- Имам проблеми со заспивање на вечер, да не речам несоница. Сабајле имам уште поголеми проблеми со будење.

- Некои работи кои порано ги правев со задоволство, сега ги гледам како доста тешка работа, да не речам ми се гади од било што. И тоа ми создава проблеми на работа, бидејќи ... не ми се работи ништо. Тоа, потпомогнато и со константниот умор.

- Слабеам

- I don't feel like doing... anything.

Работите кои ги набројав значи не се 24/7 застапени, значи се случува и поинаков mood. Али ова преовладува.

Шо мојт да бидит?
HAARP :tapp: и мене ми се случува слично,а и доста други се жалат на слично :eek:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ма 80% последниов период имаат побарано помош за истото, роднини мои се лекари, од прва рака ви кажувам. Којзнае што јадеме/пиеме/дишеме, во зомбиња ќе не претворат.

Kajgana Shop

На врв Bottom