Дежурна Ординација! #2

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Па би требало ама мислам дека е прилично скапо шишенце 0.5 околу 800 денари o_O Консултирај се во аптека прво за некој шампон или кај матичен прашај, а ако има резултати од ова сребренава вода ќе те известам јас :)
Тенкс , очекувам ефикасност ;)

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Imam problem na esen i zimno vreme mi se pojavuva na kosata kako perut i kako da se ljupi kaj vegite pa dali znae nekoj kako da go eliminiram toa ..(da napomnam deka toa trae 4-5 meseci inace drugite meseci se e vored ).
Mozno e da e seborea ama i nemora. Ako si probal so Ketokonazol sampon i rekonazol tableti i ne ti pomognale znaci ne e seborea. Plus toa seboreata ako ja imas ja imas, ne se pojavuva periodicno.
Pretpostavuvam deka stanuva zbor samo za suva koza, koja uste poveke se susi vo esen i vo zima. Probaj so Eucerin losion so 3% urea, mozes i na kosa da go stavas, ne masti, i garantirano ima efekt. Isto mozes da go koristis i na lice i na telo, dava hidratacija na kozata i go sprecuva nejzinoto lupenje. Provaj mislam deka ke imas efekt
--- надополнето: 22 септември 2012 во 15:26 ---
Сепак отиде во Воена пак и го препишаа сумамедот 2 ленти , микоплазмата била + - не знам што им значи ова ...
Пнеумонија сеуште нема , само има некоја блага температура до 37 поише не иде ,малаксаност ваљда не е тоа пнеумонијата :D
Malaksanosta ne e pnevmonija, da imala pnevmonija bi se udavila od kaslanje, tesko bi disela i bi imala uste 300 drugi propratni znaci.
Pretpostavuvav deka pak ke i go dadat sumamedot, ti rekov deka reeeetko se dava aveloksot zosto se cuva za ekstremni slucaevi koga bakteriite so nisto ne se unistuvaat za da se izbegne pojava na rezistencija.
Malaksanosta i e od pokacenata temperatura, a i od postojanata "borba" na organizmot so bakteriite. Ke i pomine.
Ako i posle ovie dve dozi na sumamed ne i pomine definitivno neka si zeme Aveloks ke zavrsi rabota.
http://en.wikipedia.org/wiki/Moxifloxacin
eve procitaj za aveloksot, prva primena mu e respiratorni bolesti iako ima i drugi nameni.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Што да земам за воспалени листови и задна ложа како последица од физички напор ?

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
вака...лицето ми е мрсно освен на Т зоната и на образите ..брадата...таму имам мали акнички шо не можам да ги стегнам и на челото па и понекоја и на носот и на брадата ....значи имам и пеги ....црнки ...подочнаци триста дефекти ...јас мислам дека би ми помогнало нешто шо би ја сушело кожата од многу шо ми се мрси ми се затнува порите и од то ми се пра малечки акни
А да пробаш со крема Здраве !? Бугарска е, ефтина 50 ден. во плава кутиичка со бел прстен околу, ја има во секоја аптека, маркет, на пазар секаде. Јас ја користев кога бев помала, немав никакви проблеми со кожата, прекрасна е, а и на сите со проблематична кожа што ја имам препорачано се презадоволни. По нанесувањето кожата ке ти биде многу бела, но за околу 15 минути се врака во нормала, тоа е додека да се впие кремата во кожата. Пробај и ти може лекот е 5 пари, ама кој го знае :)
--- надополнето: 22 септември 2012 во 22:46 ---
Во последно време ми се појавува кај задникот некои си мозолчина ама кога и да ги допрам ме болат како акни се.
Дали е нешто сериозно,дали од што премногу седам на столче, или од што се потам кога играм фудбал..:вонзем:?
Од потењето ти е, пробај да го миеш тој дел со домашен (свински) сапун ;)

Utopian

Neporazen
Член од
2 април 2011
Мислења
47
Поени од реакции
33
Вака сега, ќе ве замолам за што побрз одговор затоа што се чувствувам чудно и ме фаќа малку паника. Од кога се разбудив утрово ми се појавија симптомите. Почнав да кашлам сува кашлица и болка при искашлување не во градите не болка на грлото туку на дишникот. Пишав на форумов затоа што вечерва се чувствувам уморен и поспан Недела е а јас сум паничар со болести и мојата матична не работи. Ќе бидам благодарен на што побрз одговор што може да биде.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.631
Поени од реакции
35.161
Што да земам за воспалени листови и задна ложа како последица од физички напор ?
Најдобриот лек за да се овозможи инстантно опуштање и ослободување на болката е користење на топли облоги со благи притисоци врз воспалениот мускул. Изложувањето на воспалениот мускул на топлина овозможува и побрза циркулација со што се намалува воспалението.
Не нанесувај ладни облоги. Без сомнеж, ладното може да ја ублажи болката, но ако се користи повеќе пати може да го намали нивото на кислород и циркулацијата во воспалените предели.
Исто така добар лек е и бањата со морска сол, го намалува воспалението и го смирува мускулот, потребна е масажа на воспалениот дел со кружни движења.
И на крај, наоружај се со лук и ѓумбир :icon_mrgr:

Член од
26 јуни 2012
Мислења
131
Поени од реакции
105
Дали некој од вас тука има искуство со атопичен дерматит (или како што е попознато, егзема) и дали знаете нешто за ефикасно намалување на симптомите, затоа што станува неподносливо :tapp:

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
Дали некој од вас тука има искуство со атопичен дерматит (или како што е попознато, егзема) и дали знаете нешто за ефикасно намалување на симптомите, затоа што станува неподносливо :tapp:
Butavate mast, grcka e , ali se naoga i niz nasive apteki , dosta e efikasna :)

Член од
14 август 2010
Мислења
18
Поени од реакции
0
Луѓе имам проблем со косата, тек имам 20 год. а многу ми паѓа при секое миење куп влкна во кадата можеби преку 60-тина, да ви кажам и не сум користел никакви гелови за флизури ни лак за коса ни ништо, само некогаш ретко за некој свечени настани, и во средно знам кпив гел за коса и неколку пати го употребив и сега ете го дома ми седи полн, кажете некој совет кој шампон да го земем, сапун некој??, зашто ја почнав овие да ги користим комерцијалниве како хеден шолдерс, од нивеа, дав, али ипак нема резултат.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.631
Поени од реакции
35.161
Луѓе имам проблем со косата, тек имам 20 год. а многу ми паѓа при секое миење куп влкна во кадата можеби преку 60-тина, да ви кажам и не сум користел никакви гелови за флизури ни лак за коса ни ништо, само некогаш ретко за некој свечени настани, и во средно знам кпив гел за коса и неколку пати го употребив и сега ете го дома ми седи полн, кажете некој совет кој шампон да го земем, сапун некој??, зашто ја почнав овие да ги користим комерцијалниве како хеден шолдерс, од нивеа, дав, али ипак нема резултат.
Доколку се губат од 50-100 влакна дневно, тоа спаѓа во границите на нормала.
Но, најпаметно би ти било да си отидеш на доктор, чичко доктор ќе ти земе неколку влакна кои ќе ги испрати на анализа и ќе ти каже која е причината за опаѓањето и како да се спречи, значи напрво е најважно да се открие причината, а причините за опаѓање можат да бидат многу : наследен фактор, неправилна исхрана, диети, стрес, несоодветен шампон, некое заболување и сл.
Благотворно ќе ти делува доколку после миење на косата, ја исплакнеш со чај од камилица и повремена масажа на скалпот.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Разгледај на темава, има многу совети и споделени искуства.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Тенкс , очекувам ефикасност ;)
Сребренава вода мислам дека ќе ти помогне, еве гледам кај другарчево претходно имаше многу перут големи парчиња и на темето се гледаа корупки големи кои се лупат, а после 2 недели користење на сребрена вода (концентрат) корупките се намалиија и сега многу малце перут има и тоа само мали парчиња. Сигурно за уште 2 недели ќе се исчисти. Е сега не сум сигурна дали од кога ќе ти се исчисти перутот смееш да престанеш со ставање на сребрена вода или пак треба редовно без разлика дали имаш или немаш перут.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Малце каснам али јас го практикувам стариот метод, после напорен тренинг, напуни пола када со ладна вода и истури мраз па поседи 10 мин. Језиво малце али после не чувствуваш ништо :)

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.631
Поени од реакции
35.161
Малце каснам али јас го практикувам стариот метод, после напорен тренинг, напуни пола када со ладна вода и истури мраз па поседи 10 мин. Језиво малце али после не чувствуваш ништо :)
ДА, када со ладна вода, мраз ја ублажува болката, НО,,,
Када со ладна вода + мраз не се препорачува за воспалени мускули затоа што ладната вода го намалува нивото на кислород и ја забавува циркулацијата на воспалените места.

Kajgana Shop

На врв Bottom