Imam problem na esen i zimno vreme mi se pojavuva na kosata kako perut i kako da se ljupi kaj vegite pa dali znae nekoj kako da go eliminiram toa ..(da napomnam deka toa trae 4-5 meseci inace drugite meseci se e vored ).
Mozno e da e seborea ama i nemora. Ako si probal so Ketokonazol sampon i rekonazol tableti i ne ti pomognale znaci ne e seborea. Plus toa seboreata ako ja imas ja imas, ne se pojavuva periodicno.
Pretpostavuvam deka stanuva zbor samo za suva koza, koja uste poveke se susi vo esen i vo zima. Probaj so Eucerin losion so 3% urea, mozes i na kosa da go stavas, ne masti, i garantirano ima efekt. Isto mozes da go koristis i na lice i na telo, dava hidratacija na kozata i go sprecuva nejzinoto lupenje. Provaj mislam deka ke imas efekt
--- надополнето: 22 септември 2012 во 15:26 ---
Сепак отиде во Воена пак и го препишаа сумамедот 2 ленти , микоплазмата била + - не знам што им значи ова ...
Пнеумонија сеуште нема , само има некоја блага температура до 37 поише не иде ,малаксаност ваљда не е тоа пнеумонијата
Malaksanosta ne e pnevmonija, da imala pnevmonija bi se udavila od kaslanje, tesko bi disela i bi imala uste 300 drugi propratni znaci.
Pretpostavuvav deka pak ke i go dadat sumamedot, ti rekov deka reeeetko se dava aveloksot zosto se cuva za ekstremni slucaevi koga bakteriite so nisto ne se unistuvaat za da se izbegne pojava na rezistencija.
Malaksanosta i e od pokacenata temperatura, a i od postojanata "borba" na organizmot so bakteriite. Ke i pomine.
Ako i posle ovie dve dozi na sumamed ne i pomine definitivno neka si zeme Aveloks ke zavrsi rabota.
http://en.wikipedia.org/wiki/Moxifloxacin
eve procitaj za aveloksot, prva primena mu e respiratorni bolesti iako ima i drugi nameni.