S
Sheldon Cooper
Гостин
што треба тоа да значи?Се плашам дека не гледаш само пајаци
што треба тоа да значи?Се плашам дека не гледаш само пајаци
Тоа може а и не мора да значи дека си земал пред то некакви психотропни супстанци (марихуана, хероин, спиид, ЛСД, амфетамини) или други психотропни лекарства.што треба тоа да значи?
Неам земано никакви дроги или присхотропни супстанци, одеднаш ми се поjави и се случува неколку пати во месецот а некогаш и воопшто. На интернет читав дека било поврзано со дотокот на кислород во мозокот т.е можеби не внесувам доволно кислород додека спиjам но тоа е теориjа, друга теориjа е дека тоа е од стрес а трето дека е нешто озбилно со мозокот па затоа прашав тука да не има некоj што го имал истиов проблем. Страв ми е да отидам на неврологТоа може а и не мора да значи дека си земал пред то некакви психотропни супстанци (марихуана, хероин, спиид, ЛСД, амфетамини) или други психотропни лекарства.
Ако продолжи пак така да ти се појавуваат халуцинации, ќе треба да примаш соодветна терапија препишана од психијатар...
Можеби си еден од ретките кои искусуваат sleep paralysis.Ќе може некоj да ми помогне?
Вечерва повторно имав халуцинациjа т.е се разбудив и видов паjак на креветот опколен со паjажина. Изрипав и ги разбудив сите па мораа да палат светло за да ме уверат дека нема ништо. Не ми е првпат да гледам паjаци и паjажини на ѕидот и околу мене и го изгуглав овоj феномен па сфатив дека не е баш редок но сеуште не се знае диjагноза. Дали вие нешто повеќе знаете за ова?
Не ми се случува секоj ден туку еднаш до двапати во месецот во последните 6 месеци и не верувам дека е поврзан со фобиjа од паjаци поради фактот што не се плашам од нив туку самиот момент да се разбудиш и да видиш огромно паjачиште е прилично шокирачка и страшна поjава.
Жалфија сигурно е непце, да не е џеб некој?Нешо против болка на воспалено непце ?
Пробав со аналгин и ништо,пробав со чај од камилица за чистење али пак ништо ...ако продолжит болкава да зеам нешто утре од аптека ама што ?
Само те боли или и отечено ти е непцето? Ако само те боли и немаш знаци на воспаление и отекување земи дактанол гел ќе ти помогне.Нешо против болка на воспалено непце ?
Пробав со аналгин и ништо,пробав со чај од камилица за чистење али пак ништо ...ако продолжит болкава да зеам нешто утре од аптека ама што ?
Прв знак после удар на главата е повраќање. Повраќањето после удар на главата е секогаш сигурен знак за потрес на мозок. Понекогаш може да се јави и нестабилен од или зуење во ушите.Луѓе,симптоми на потрес на мозок?Мал потрес на мозок?
Фала многу,значи немам потрес.Ја удрив завчера бааги јако главата од земја,ама добар сум билСамо те боли или и отечено ти е непцето? Ако само те боли и немаш знаци на воспаление и отекување земи дактанол гел ќе ти помогне.
Ако пак имаш воспаление на непцата и отечени ти се земи некој антибиотик. Моја препорака ровамицин или амоксиклав. Ем ќе ти ја намалат болката ем ќе ти го намалат и воспалението.
--- надополнето: 11 септември 2012 во 10:47 ---
Прв знак после удар на главата е повраќање. Повраќањето после удар на главата е секогаш сигурен знак за потрес на мозок. Понекогаш може да се јави и нестабилен од или зуење во ушите.
Жалфија сигурно е непце, да не е џеб некој?
Денеска зедов антибиотик и болката се намали...т.е. не е константа како вчера и е помала(не е неподнослива). Фала ви на препораките.Само те боли или и отечено ти е непцето? Ако само те боли и немаш знаци на воспаление и отекување земи дактанол гел ќе ти помогне.
Ако пак имаш воспаление на непцата и отечени ти се земи некој антибиотик. Моја препорака ровамицин или амоксиклав. Ем ќе ти ја намалат болката ем ќе ти го намалат и воспалението.
Во Авицена прават алерго тестовиЈас немам вадено и не дај Боже да вадам ))
Ај да видиме дали тука ќе има некој да ми каже за мојов проблем. Секогаш кога ќе се испотам се исфрлувам целата. Од глава до пети сум исфрлена. И многу ме чеша. Кога прв пат ми се појави ова бев на доктор, од таму ме пратија да правам алерго тест и тестот покажа дека сум алергична на прашина и мачки. Ама ова е сосема различно. Еве денес што одев по топлово, се препотив и одма се исфрлив. Ама имам чувство дека секој пат е се повеќе и повеќе. Некогаш многу ми е страв зашто вратот многу ми се исфрла, а нели викаат дека си дупло повеќе исфрлен и од внатре. Некои ми викаат дека може да не си ја поднесувам потта, ама од друга страна од 7 години тренирав џудо и кошарка и цел живот ми е поминат во трчање и потење па се до пред некоја година немав никаков проблем. Што може да е? Имате ли некој совет каде да одам да проверам?