Дежурна Ординација! #2

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.856
Поени од реакции
8.406
што треба тоа да значи?
Тоа може а и не мора да значи дека си земал пред то некакви психотропни супстанци (марихуана, хероин, спиид, ЛСД, амфетамини) или други психотропни лекарства.

Ако продолжи пак така да ти се појавуваат халуцинации, ќе треба да примаш соодветна терапија препишана од психијатар...

S

Sheldon Cooper

Гостин
Тоа може а и не мора да значи дека си земал пред то некакви психотропни супстанци (марихуана, хероин, спиид, ЛСД, амфетамини) или други психотропни лекарства.

Ако продолжи пак така да ти се појавуваат халуцинации, ќе треба да примаш соодветна терапија препишана од психијатар...
Неам земано никакви дроги или присхотропни супстанци, одеднаш ми се поjави и се случува неколку пати во месецот а некогаш и воопшто. На интернет читав дека било поврзано со дотокот на кислород во мозокот т.е можеби не внесувам доволно кислород додека спиjам но тоа е теориjа, друга теориjа е дека тоа е од стрес а трето дека е нешто озбилно со мозокот па затоа прашав тука да не има некоj што го имал истиов проблем. Страв ми е да отидам на невролог :)

StiflerAerodrom

Nepoznato Џубре
Член од
12 мај 2012
Мислења
30
Поени од реакции
1
Епа вака ... Денес станав од спиеше и осетив ненормална малаксансост мала болка во грлото и чудна болка во главата ( послаба али мн трае ) .
Дали е од синусите дали од алергија не знам..
Али гледам мајка ми има слични симптоми така а вирус ќе да е ...
Температура немам али некако чудно ги осеќам промениве у времево.
Којзнае што ми е .. дали од тоа што спијам гол по боксерици и мало фротирче на мене и отворен прозор дали од што спијам помалце од 6 часа (не секој ден) или од тоа што седам 6-7 часа на компјутер. (ебеш га сите дремат дома)
Да идам на лекар за антибиотици или има кајгански домашен лек ?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ќе може некоj да ми помогне?
Вечерва повторно имав халуцинациjа т.е се разбудив и видов паjак на креветот опколен со паjажина. Изрипав и ги разбудив сите па мораа да палат светло за да ме уверат дека нема ништо. Не ми е првпат да гледам паjаци и паjажини на ѕидот и околу мене и го изгуглав овоj феномен па сфатив дека не е баш редок но сеуште не се знае диjагноза. Дали вие нешто повеќе знаете за ова?
Не ми се случува секоj ден туку еднаш до двапати во месецот во последните 6 месеци и не верувам дека е поврзан со фобиjа од паjаци поради фактот што не се плашам од нив туку самиот момент да се разбудиш и да видиш огромно паjачиште е прилично шокирачка и страшна поjава.
Можеби си еден од ретките кои искусуваат sleep paralysis.
Мене ми се има случено неколку пати and I'm not crazy, my mother had me tested :D

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Нешо против болка на воспалено непце ?
Пробав со аналгин и ништо,пробав со чај од камилица за чистење али пак ништо ...ако продолжит болкава да зеам нешто утре од аптека ама што ?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Пробав со аналгин и ништо,пробав со чај од камилица за чистење али пак ништо ...ако продолжит болкава да зеам нешто утре од аптека ама што ?
Жалфија :) сигурно е непце, да не е џеб некој?

_____________________________________________________________________________________

Квешчн, како иде процесот на вадење слепо црево, колку време треба за заздравување на рана?

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Само те боли или и отечено ти е непцето? Ако само те боли и немаш знаци на воспаление и отекување земи дактанол гел ќе ти помогне.
Ако пак имаш воспаление на непцата и отечени ти се земи некој антибиотик. Моја препорака ровамицин или амоксиклав. Ем ќе ти ја намалат болката ем ќе ти го намалат и воспалението.
--- надополнето: 11 септември 2012 во 10:47 ---
Луѓе,симптоми на потрес на мозок?Мал потрес на мозок?
Прв знак после удар на главата е повраќање. Повраќањето после удар на главата е секогаш сигурен знак за потрес на мозок. Понекогаш може да се јави и нестабилен од или зуење во ушите.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.610
Dobar fizio sto moze da mi ja sredi nogata, ne sum bil na doktor nikade ali mislam deka e vospalenie na tetiva/ligament? Sry za latinica ne sum na PC. Itno e! Anyone????

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Само те боли или и отечено ти е непцето? Ако само те боли и немаш знаци на воспаление и отекување земи дактанол гел ќе ти помогне.
Ако пак имаш воспаление на непцата и отечени ти се земи некој антибиотик. Моја препорака ровамицин или амоксиклав. Ем ќе ти ја намалат болката ем ќе ти го намалат и воспалението.
--- надополнето: 11 септември 2012 во 10:47 ---

Прв знак после удар на главата е повраќање. Повраќањето после удар на главата е секогаш сигурен знак за потрес на мозок. Понекогаш може да се јави и нестабилен од или зуење во ушите.
Фала многу,значи немам потрес.Ја удрив завчера бааги јако главата од земја,ама добар сум бил :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Жалфија :) сигурно е непце, да не е џеб некој?
Денеска зедов антибиотик и болката се намали...т.е. не е константа како вчера и е помала(не е неподнослива). Фала ви на препораките.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Никој од вас не вадел слепо црево? :/

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Јас немам вадено и не дај Боже да вадам :)))

Ај да видиме дали тука ќе има некој да ми каже за мојов проблем. Секогаш кога ќе се испотам се исфрлувам целата. Од глава до пети сум исфрлена. И многу ме чеша. Кога прв пат ми се појави ова бев на доктор, од таму ме пратија да правам алерго тест и тестот покажа дека сум алергична на прашина и мачки. Ама ова е сосема различно. Еве денес што одев по топлово, се препотив и одма се исфрлив. Ама имам чувство дека секој пат е се повеќе и повеќе. Некогаш многу ми е страв зашто вратот многу ми се исфрла, а нели викаат дека си дупло повеќе исфрлен и од внатре. Некои ми викаат дека може да не си ја поднесувам потта, ама од друга страна од 7 години тренирав џудо и кошарка и цел живот ми е поминат во трчање и потење па се до пред некоја година немав никаков проблем. Што може да е? Имате ли некој совет каде да одам да проверам?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Јас немам вадено и не дај Боже да вадам :)))

Ај да видиме дали тука ќе има некој да ми каже за мојов проблем. Секогаш кога ќе се испотам се исфрлувам целата. Од глава до пети сум исфрлена. И многу ме чеша. Кога прв пат ми се појави ова бев на доктор, од таму ме пратија да правам алерго тест и тестот покажа дека сум алергична на прашина и мачки. Ама ова е сосема различно. Еве денес што одев по топлово, се препотив и одма се исфрлив. Ама имам чувство дека секој пат е се повеќе и повеќе. Некогаш многу ми е страв зашто вратот многу ми се исфрла, а нели викаат дека си дупло повеќе исфрлен и од внатре. Некои ми викаат дека може да не си ја поднесувам потта, ама од друга страна од 7 години тренирав џудо и кошарка и цел живот ми е поминат во трчање и потење па се до пред некоја година немав никаков проблем. Што може да е? Имате ли некој совет каде да одам да проверам?
Во Авицена прават алерго тестови :)

Kajgana Shop

На врв Bottom