Дежурна Ординација! #2

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.856
Поени од реакции
8.406
Не ми е воопшто топло, спротивно од она што се случува обично, а сепак се препотувам. Значи 100% не е до температурата, плус во благо климатизирана просторија сум.
појачај климата ;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
имам тахикардија и не можам да спијам. Дури и воздух тешко земам, морам да воздивнам за да осетам дека вдишувам. Хелп?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
имам тахикардија и не можам да спијам. Дури и воздух тешко земам, морам да воздивнам за да осетам дека вдишувам. Хелп?
Си јадела скоро?

Како и да е излези надвор едно 10 минути.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Чаре некое против настинкава? Ми се смачи три дена да пијам Фервекс, Кафеттин Колд и Стрепсилс без никаков ефект....

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
Чаре некое против настинкава? Ми се смачи три дена да пијам Фервекс, Кафеттин Колд и Стрепсилс без никаков ефект....
Ako toa ne ti pomaga, zemi napraj si makalo so sto poveke luk ,nastegaj se ubavo i pravec v krevet:)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Веќе цел месец како кашлам и кивам, а притоа покрај оној шлајм исфрлам и крв, последниве денови се поголеми количини. Зошто исфрлам крв, дали е можда заради цигарите?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Знам дека многу од форумов рекоа да биде last resort Амоксиклав, ама бев на лекар, и објаснив дека нејќам да се маткам 10 дена со вирусот, ми препиша Амоксиклав, и за 1 ден ми помина, после пиењето на 1 капсула, одма ми ја снема и темпетатурата и болката во зглобовите, чудесни апчиња :D

Веќе цел месец како кашлам и кивам, а притоа покрај оној шлајм исфрлам и крв, последниве денови се поголеми количини. Зошто исфрлам крв, дали е можда заради цигарите?

Oдма на лекар, можно е (да се надеваме дека не) да имаш Пнеумонија, а несакам ни да зборам за другите по-опасни работи.

T

Tetro

Гостин
Знам дека многу од форумов рекоа да биде last resort Амоксиклав, ама бев на лекар, и објаснив дека нејќам да се маткам 10 дена со вирусот, ми препиша Амоксиклав, и за 1 ден ми помина, после пиењето на 1 капсула, одма ми ја снема и темпетатурата и болката во зглобовите, чудесни апчиња :D
Амоксиклав.... или има едни германски, исто со Амоксицилин, поефтини се тие (со рецепта од матичен само), плус има внатре 14 (Амоксиклав се 10 во паковање)

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
не дека не бев на лекар, ама важно ми е и мислење од повеке

пред 3 дена при гасење пожар ме изеде најверојатно оса, или борова оса, стршлен не е..ми отече раката пијам cetirizin, веќе три дена отокот ми е речиси статус кво....ставав ладни облоги и сде смалуваше......и утре пак ке се надуе.....од искуство знам дека отокот може да трае и до 7-8 дена........тоа е и прашањето

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.856
Поени од реакции
8.406
не дека не бев на лекар, ама важно ми е и мислење од повеке

пред 3 дена при гасење пожар ме изеде најверојатно оса, или борова оса, стршлен не е..ми отече раката пијам cetirizin, веќе три дена отокот ми е речиси статус кво....ставав ладни облоги и сде смалуваше......и утре пак ке се надуе.....од искуство знам дека отокот може да трае и до 7-8 дена........тоа е и прашањето
епа? што не е јасно?

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Има малку повеќе од еден месец одам на базен пливам по саат време приближно, последниве недели ме боцка нешто во левата страна. Не трае ниту цела секунда. Пред околу година дена чисто онака бев на преглед на ЕКГ и се беше во ред. Има нешто за загрижување или само мускуларно е? Малку и преосетлив сум за вакви нешта.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.856
Поени од реакции
8.406
Има малку повеќе од еден месец одам на базен пливам по саат време приближно, последниве недели ме боцка нешто во левата страна. Не трае ниту цела секунда. Пред околу година дена чисто онака бев на преглед на ЕКГ и се беше во ред. Има нешто за загрижување или само мускуларно е? Малку и преосетлив сум за вакви нешта.
Само мускулно е 109,5%

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
.
Зедов Амоксиклав вчера и малку спадна температурата, ама сеуште се мачам со кашлицава и со честа столица. :D
Ризик...ризик...

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
Помагајте луѓе оти готов сум....
улезе ми нешто у окото (ваљда од дрвата тие малецките што паѓат)
е арно ама ептен на назад (горе назад) е ојдело... више 2+ саати се мачам да го извадам ама небива. Пробував и капки и очен капак да преобрнам ама ништо небива... чаре?

B

Black Guard

Гостин
Очно, и побрзај јас од бубачка добив инфекција како дете и лежев две недели поради таа бубачка.

Не заборавај окото е најнежен орган трк до очно ќе легнеш има да стават капки па да го извадат и...Крај вака само се напињаш џабе

Kajgana Shop

На врв Bottom