Дежурна Ординација! #2

B

Black Guard

Гостин
Тоа е спреј бивацин и мислам е подобра опција посебно оти е комбиниран со два антибиотици и пред да нанесеш,дали спреј или маст делот чисти го т.е измиј го со сапун.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Epics, зошто веднаш антибиотик. Најважно е местото да го одржуваш чисто, значи да ја миеш ракава со млака вода, да го исчистиш местово со хидроген и толку.
Антибиотициве не се витамини, ако го ставаш на кожа т.е. локално не значи дека не правиш штета на организмот.
Ти велам пробај вака, ако не се подобри за една недела секогаш можеш да отидеш на лекар. Можеш да користиш некоја неутрална крема како пантенол.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Epics, зошто веднаш антибиотик. Најважно е местото да го одржуваш чисто, значи да ја миеш ракава со млака вода, да го исчистиш местово со хидроген и толку.
Антибиотициве не се витамини, ако го ставаш на кожа т.е. локално не значи дека не правиш штета на организмот.
Ти велам пробај вака, ако не се подобри за една недела секогаш можеш да отидеш на лекар. Можеш да користиш некоја неутрална крема како пантенол.
Ок ти благодарам, ќе пробам.

Член од
22 април 2012
Мислења
75
Поени од реакции
54
Преска паднав на рака док играв кошарка и слушнав како ми крцна нешто..
Значи за скршена не е него излеа истегнав мускул или некоја жила горе баш кај рамото...
Ме боли на виткање па да прашам што да праам??

Член од
23 декември 2007
Мислења
385
Поени од реакции
16
каде можам да набавам ЧАЈ ОД МЕТОЧИНА ако може некој да ми каже?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Дали кога си болен е нормално интензивно да се потиш, дури и кога температурата ќе ти помине и генерално си веќе здрав (веќе 2 ден)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Па 50 степени целзиусови беше денес бе...
Не ми е воопшто топло, спротивно од она што се случува обично, а сепак се препотувам. Значи 100% не е до температурата, плус во благо климатизирана просторија сум.

Kajgana Shop

На врв Bottom