Девица до прва брачна ноќ

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Se soglasuvam so Lou,se isto e dali ke bide ili ne devica na prva bracna nok,pa svetot ide napred,ne mozeme da ocekuvame nekoja da se cuva do 20-25 godini

dusicka

UBAVA KAKO CVET
Член од
5 март 2006
Мислења
301
Поени од реакции
0
јас не би се чувала за првата брачна ноќ некако селски и застарено е тоа

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Devojki ne slusajte sto kazuvaat na televizija ili sto mediumite kazuvaat.Ednostavno izborot si e vas a ako nekoj ve sudi poradi toa posebno maskite koj gi sisa.takvite go rugaat imaeto na site drugi

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
dusicka напиша:
јас не би се чувала за првата брачна ноќ некако селски и застарено е тоа
ве лажат тие шо сакат да ве дупат :)

знам, пошо и јас им ветував ѕвезди и планети на чупињата,
дури не турнаа гаќињата,
и ги раширија ноџињата.

иначе, изгледа не ги прочита мислењата на првите страници :) подумај малку повеќе следниот пат пред да напишеш нешто такво, можеби ќе повредиш некоја девојка!

+ сте ја загинале логиката сите кои ги осудувате „јунферите” :)

курварството е еден од најстарите занаети, така да следејки ја вашата логика (недоквакана логика), ебањето пред брак е повеќе старомодно и заостанато него да се биде девица до првата брачна ноќ, од проста причина шо трендот на „невиноста” не е толку стар!

ама ај, да чуеме уште некое мислење на темава, интересна е, биле „прости„ ; „ниски„ ; „примитивни„ ; „селски„ ; „застарени„ тие шо не се ебат со секого...

ко шо реков, такви ефтини демагогии тинејџери со ерекција користат, со цел полесно до пичица да дојдат :)

иначе, да кажам кристално јасно и недвосмислено: СЕКОЈА ПОЧИТ кон тие кои шо се одлучуваат да бидат девици до првата брачна ноќ!
И СЕКОЈА ПОЧИТ кон тие шо поинаку праат, односно не чекаат до првата брачна ноќ.

ама, црвена репутација од мене за следниот шо ќе користи навредливи термини кон тие кои се одлучиле да бидат девица до првата брачна ноќ.

толку засега :)

поздрав

Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
Sto li ke pomislite za mene?:P)

DA, navistina me interesira vasi komentari(ako gi ima se razbira) za toa sto
jas cuvav nevinost na Kajgana tolku vreme?Ke mi mrci li nekoj deka sum seljak. i staromoden i zaostanat zatoa sto sum cekal tolku verme da go napisam mojot prv komentar?
ye..gubam nevinost go pisuvam prviot moj komentar:
Bi izdvoil nekolku pretpostavki sto mislam deka bi mozele da se zemat vo obzir
1.Nevina devojka
1.1 Bila glupava pa nikoj ne ja ebel (spored individualna razmislja)
1.2 Se drzela do nekakvi moralni principi

2.Vinovna devojka
2.1 Kolku "zlocini"
2.2 Soucesnici (pred brak)
1.1 ne se zema vo obzir (NE SAkam takva:)
1.2.Glasam za ova:)..
2.1...Site sto propagiraat promiskuitet i niski vrednosti na forum neka podrazmislat uste ednas za vlijanieto na komentarite vrz opstoto mnenie..(poddrska davam na Serdarot (ubavo im kaza)
2.2....Mislamd deka soucesnicite (t.e. toa koi se prethodnite ebaci ima najgolema uloga vo opredelbata (zasto bi sakale nevina)
ZAmislete deka partnerite i bile od tipot na "kelnerot"(abdal,kopuk,debil i ostanati srodni vidovi)...zarem luge toa nema da ve natera da pomislite deka ne vredite?
Eh, da si najdam devojce nevino da mi ja podari nevinosta pa posle ke go vencam i da e zadovolna so mene zasekogas:)<--ova e premnogu nerealno a???
I fizickata nevinost (1)ne e tolku znacajna kolku "kinenjeto na dusata"(2)(psihicka nevinost..ako postoi kakov takov termin ako ne, znaete na sto sakam da kazam vo sekoj slucaj neli?
(1) se raboti za maskoto ego (ja gledas onaa, jas ja skinav)
(2)si osvoil dusata i doverbata ti se prepustila
Go pretpocitam vtoroto no ne mi smetaat ama uopste ako gi imam i (1) i (2) vo paket:)
Poznavam mnogu devojki na 22 god. Otkaceni do max,prijatni za muabet, so dlaboki pogledi, izrazit intelekt...nevini...I sto im fali..SEX?No uz razgovor mi otkrivaat ne mi fali SEX tuku mi fali SEX so praviot decko?Dali "praviot" ke i bide maz nikoj ne moze da znae...no ako pocuvsvuva deka toj bi mozel da i e maz Opravduvam idenje u krevet apsolutno..ne mora da se ceka do prva bracna nok:))
Znaci sum za sex pred brak no so covek so koj ete imate nekakvi zamisli...
Licno sega sakam da najdam si najdam takva devojka:)no ne po sekoja cena se razbira..za ocekuvanje e deka vo nejzniot zivot kako sto jas sum sretnal prijatni licnosti i taa da imala...(iako pak toa malku..ke me podzamisli..i ke rodi nekakvi cuvstva,ama poso znam deka ne e ok da imam perdrasudi,za nea da vazat nekoi pravila (DA ne se ebe) a za mene da nevazat..ne e fer:)
Za kraj mislam deka bi mi godelo cuvstvoto deka nekoja osven ljubovta ima edno nesto sto za koe SAMO jas access and user acoount:))
Za toa deka zenati sekogas ke saka da proba kako e so drug a bidejki..seksanjeto ti e kako WIRELESS:)nezastiteno...Gledaj samo da ne doznaes:))) deka nekoj ti provalil vo sistemot.:)
Znaci DA za OPen minded devojki i NE za "Open Sourse" devojki
Za READ ONLY devojki e jasno neli?:))
ps.dobar li sum kako za prvpat?:)

Sweet Barbie

I love U All....
Член од
29 мај 2006
Мислења
157
Поени од реакции
11
Девици до прва брачна ноќ? Сериозно стварно не познавам ниедно женско што се чува за мажот. Кога си помлад, ја лично мислам дека многу пропушташ ако немаш односи.(сеа не у смисол ајде сите испокинете се на 13 год.) А не ми се јасни и машките шо сакаат девици на прва брачна ноќ. Добро може сакаат никој да ја нема допрено девојката-о.к., али коа ќе размислиш ако некој стварно е заљубен нема да му биде важно тоа нели?

Член од
20 декември 2005
Мислења
179
Поени од реакции
1
Lady Satori напиша:
:nesvest: Хммммммм
Да размислам , јас стојам на многу реално гледиште овде , иако скоро секогаш сум во романтично расположение.Верувам дека од 100 девојки , ма сигурно ќе најдете 1/2 девици на првата брачна ноќ.Тоа се е до принципи, ако некоја девојка има силен персоналитет и се одлучила да не дозволи да има :sekss: се додека не стане нечија жена , тоа е ок , за почит.Што станува лично до мене , јас не би имала :sekss: се додека не наполнам 18/19 , не знам пред тоа ми изгледа многу рано!
:bravo:
Bravo damo apsolutno te poddrzuvam.Zosto kako sto veke kazav vo edna tema "mi docni" citiram:

Za site "DEVOJCINJA"

Ne za dzabe se veli deka prvo treba nie da sozreeme a potoa da zapocneme so seksualni odnosi.Zatoa sto se vo zivotot nosi svoi odgovornosti koi morame da gi poneseme kako vozrasni i odgovorni luge pa taka e i vo seksot. Zvrsen citat.

Tocno e deka treba da se uziva vo zivotot no treba da se uziva i vo detstvoto zatoa sto ne se vraka a nema covek koj ne bi bil pak dete koga bi mozelo.

Член од
11 јули 2006
Мислења
79
Поени од реакции
1
Devica do prva bracna nok? Smesno prasanje. Kakva devica kakvi gluposti? Jas ne poznavam nitu edna devica sega na 20 godini nitu edna? A ne poznavav ni pred 2 godini. Abe kakva devica pa ne sme devetstotreta. Ok mozi ima ne velam ne ama jas ne poznavam. A toa e nejzino pravo nikoj ne osuduvam.

DaSiDe

Born Crazy Lived Insaine
Член од
6 март 2006
Мислења
119
Поени од реакции
0
Ха ретко се случува да се најде девица до прва брачна ноќ. Но зошто да не. Секоја девојка треба да го направи тоа без притисок од други и во потполна сигурност. Дали тоа ке биде на 19 години на 22 прва брачна ноќ не е важно.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Девица до прва брачна ноќ- да, ако сме едно 50 години во минатото, кога ги мажеле девојките на 16-17 години. Па нормално дека ке бидат девици до прва брачна, ги мажат млади, немаат предтоа прилика, а плус сите тие обичаи со покажување на чаршавот со крв, бла, бла... На времето ако не е девица ја враќале.
Ама денес многу мал број на девојки одлучуваат да се чуваат до брак. Јас на пример не би се осудила на таков чекор. Па замисли да останам немажена, ќе си умрам девица :nesvest::pos:
Ама во секој случај, им се восхитувам на сите девојки кои одлучиле да се чуваат за човекот од сништата. Секој како ќе си одлучи.
Ама трпение треба за тоа бре, и храброст, а богами и нерви!

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Па зашто да не, ако до тогаш не се почуствувала спремна и мисли дека не треба да се даде на секој и после да се кае...Вака барем во брак па и да направиш некоја "беља" нема да биде ништо страшно, всушност би било позитивно.Јас лично не би се чувала девица до прва брачна ноќ, а и да сакам знам дека нема.Но има цврсти карактери што така решиле и многу ги поштувам што цврсто стојат на својот став.Не ги осудувам воопшто. Секој си одлучува за својот живот што и како ќе прави како ќе биде најдобро и нема што ние да даваме коментари дали е тоа старомодно,глупо бла бла...Самите тие си знаат дали за нив е, или не е.

Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
abe ajde ne sme vo tursko vreme pa da bideme devici do prvata bracna nok. spored mene ne mora bas da bide taka. a za ova laserskovo e ziva glupost.

Член од
30 јули 2006
Мислења
40
Поени од реакции
0
Може, зошто да не! Ако склопат брак на 14 години.

CakNoris

Папу4ар
Член од
16 декември 2005
Мислења
177
Поени од реакции
0
Замислете луѓе: Девица до првата брачна ноќ. Возможно, но не и практикувано. Вака сега. Ако сите девојки би се чувале до првата брачна ноќ мажите би требало да д***т мажени жени. Зашто нив му идат огромни нагони за секс. Нормално му идат и на жените ама сепак се поинакви. И кога би се практикувало ова со девициве, па тоа би било хаос во денешно време. Ќе има распад на фамилии бре еј. Мажите со нивниот карактер ке дудлаат кај мажени жени(тие и така дудлаат) пошто ке знаат дека не мажените ке се чуваат... Абе чисти глупости. не сакам ни да размислувам за тоа. На кој му е дојдено до е***е нека се е*и зашто некогаш можи да се кае, а за тие што останале девици до првата брачна ноќ :music3: за борбата со умот :)

Член од
23 јануари 2005
Мислења
401
Поени од реакции
1
Кои како си сака нека си прави и кога сака нека го прави, а богами и каде сака нека го прави.

Kajgana Shop

На врв Bottom