Девица до прва брачна ноќ

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
зошо лол? мене и тебе смешно ни е можи, ама има луѓе на кои невиноста многу им значи, и не би се подсмевал со нивните чувства.

Проблемот е шо во пуст обид да се докажи „колку сум модерен”, ќе им се подсмевам на тие шо мислат поинаку од мене (демек старомодни).

Уништувањето на некои од основните вредности во општеството, меѓу кои во секој случај „сексуалната револуција” даде голем придонес, е еден од директните причини за денешната состојба...

Ај ќе чкртам после или денојве еден текст, шо јас мислам за некои работи...

за темава, не бев, и првата и втората сопруга не беа. На првата јас и бев прв, на сегашнава не. Ништо не ми значи посебно... Јас сакав да клецкам лево и десно низ годините, затоа е апсурд да барам од некого да се „чува” за мене...

Меѓутоа, проблемот лежи на друго место...

после за то

С

Сатори

Гостин
Се до персоналитет

:nesvest: Хммммммм
Да размислам , јас стојам на многу реално гледиште овде , иако скоро секогаш сум во романтично расположение.Верувам дека од 100 девојки , ма сигурно ќе најдете 1/2 девици на првата брачна ноќ.Тоа се е до принципи, ако некоја девојка има силен персоналитет и се одлучила да не дозволи да има :sekss: се додека не стане нечија жена , тоа е ок , за почит.Што станува лично до мене , јас не би имала :sekss: се додека не наполнам 18/19 , не знам пред тоа ми изгледа многу рано!

Член од
3 октомври 2005
Мислења
125
Поени од реакции
1
ako site devojki bi bile devici do prvata bra4na nojk sigurno bi se ozenil na 14god.:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Lady Satori напиша:
:nesvest: Хммммммм
Да размислам , јас стојам на многу реално гледиште овде , иако скоро секогаш сум во романтично расположение.Верувам дека од 100 девојки , ма сигурно ќе најдете 1/2 девици на првата брачна ноќ.Тоа се е до принципи, ако некоја девојка има силен персоналитет и се одлучила да не дозволи да има :sekss: се додека не стане нечија жена , тоа е ок , за почит.Што станува лично до мене , јас не би имала :sekss: се додека не наполнам 18/19 , не знам пред тоа ми изгледа многу рано!
А колку имаш сега??
Инаку, не знам, јас мислам дека е надминато тоа прашање, одамна. Излишно е да се говори. Освен ако не говориме за брак во 6-то одделение, што е болно, болест, нели.

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Me iznenadivte zar ima sto da se komentira na ovakva tema.
Pa nevina u brak nemalo uste od vremeto na majka mi:)
Mnogu e prosto i nisko da se veruva u toa i uste nekoj da se drzi do tie pravila.
Curata moze da vleze nevina u brak ama posle da gi izredi site komshii ili ne daj boze cela naselba:)
Nevinost nemora da znaci vernost ili pocit kon mazot...ali sve e licen izbor.
Kuceto koga ke go pustis od lanec e najopasno neli?

С

Сатори

Гостин
Garfield напиша:
А колку имаш сега??
Инаку, не знам, јас мислам дека е надминато тоа прашање, одамна. Излишно е да се говори. Освен ако не говориме за брак во 6-то одделение, што е болно, болест, нели.
:eek:ftopic: Па сега уште малку 16 , фала богу , умрев со овие 15 , ми се преврти животот наопаку за една година.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
IsidoraD напиша:
Mnogu e prosto i nisko da se veruva u toa i uste nekoj da se drzi do tie pravila.

ајде бе... исидора данкан... ако сакаш да се дупиш лево и десно, никој не ти брани

само, вие праите многу полошо, млада дамо... ти тука ги нарекуваш прости и ниски тие шо не сакаат да се ебат со кој ќе стигнат...

Најубаво ќе биди ти да си се ебаш лево и десно, а ако некоја сака да си биди девица до брак, нека си биди. Најверојатно има многу девици на кои ТИ можиш ВОДА да им носиш по интелектуалност, интелигенција, убавина и се...

значи, никој не те напаѓа ако милуваш да шириш ноџињата од мала. зато не ги напаѓај ти тие шо поинаку мислат од тебе, оти НЕМАШ поим каков ефект можат такви непромислени текстови ко твојот да имаат.

поздрав

N

NeMiRnA

Гостин
Aj ke pocekam uste nekoe mislenje od zenskite tuka,pa ke go stavam i moeto da ne se sluci da me potepate.A za krpenjeto loool glupost.

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Девица до првата брачна ноќ ДА, само во два случаи...ако се мажи на 15-16....и ако е во хороскоп девица (кутрата цел живот ќе си биде):pos:

Шала на страна, за мене е чиста глупост. Од многу причини ,но најважната е самиот чин на сексуално задоволство. Ако личноста созрее доволно за да може како индивидуа да ужива во сексот, нема потреба од такви „докази„ за верност во бракот, припадност на сопругот со нејзиното девичанство и слични глупости кои се само еден од менталитетите што се повеќе изумираат (и баш ми е мило).
Нема разлика никаква, нема никаква сигурност дека така ќе остане „негова„ до крај.

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Serdarot напиша:
ајде бе... исидора данкан... ако сакаш да се дупиш лево и десно, никој не ти брани

само, вие праите многу полошо, млада дамо... ти тука ги нарекуваш прости и ниски тие шо не сакаат да се ебат со кој ќе стигнат...

Најубаво ќе биди ти да си се ебаш лево и десно, а ако некоја сака да си биди девица до брак, нека си биди. Најверојатно има многу девици на кои ТИ можиш ВОДА да им носиш по интелектуалност, интелигенција, убавина и се...

значи, никој не те напаѓа ако милуваш да шириш ноџињата од мала. зато не ги напаѓај ти тие шо поинаку мислат од тебе, оти НЕМАШ поим каков ефект можат такви непромислени текстови ко твојот да имаат.

поздрав
Poleka prijatele, poleka ne tuku ripaj ko poparen. Momentalno sum vo edna od poraneshnite Sovetski republiki kade seushte zhivee kultot na nevinosta. Inaku ne se muslimani, tuku se bash pravoslavni. Moram da ti kazham deka mi se mnogu odvratni dvolichni kopilinja. Zhenskite deca demek treba da ja chuvaat nevinosta do brak, a mashkite na nekoi 15-16 godini obichno chichkoto, a ne retko i samiot tatko gi zima i gi nosi u kurvarnica. Izvini prijatelju, ama ako ja treba sin mi da go nosam u kurvarnica za da ebe nesho, bolje kje mu go isecham na bespoleznikot! Drugo. Ovdeka se mnogu popularni Natashite kaj lokalnite dzhigiti, posho oni si se onadat javno i so kogo im se saka. Znaesh li koja e razlikata megju Natashite i lokalnite glupachi? Natashite bar ne lazhat deka ne se ebat. Treto, zhena so eden kur ne umira. Taka i lokalnite glupachi ovde, ako se navistina devici (sho e retkost) edvaj chekaat da im umre mazhot za da mozhat da se ebat na raat so kogo kje stignat posho u toj sluchaj e legalno. Veruj mi svedok sum na vakvi sluchai! Inaku znam eden nash tip sho se praeshe golemo ebachishte i na kraj zema nevina i ednash nesho se praeshe fraer pred drushtvo i i reche na zhena si: "da znaesh zheno kolku mi e krivo sho ne izebav ushe dvaeset pred da te zemam". Zhena mu znaesh sho mu kazha? "Da znaesh tek mene kolku mi e krivo JAS sho ne probav dvaes kura pred tebe". Jas na toa si pomisliv: "Kje gi probash ti sestro kad tad tie dvaeset shom taka mislish". Samo kreten i malokuro bespolezno skopche mozhe da posakuva devica za zhena, ama vo deneshno vreme, kako sho gledame nitu toa ne mu garantira nekoja kujznae kakva brachna srekja. :bip:

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Serdarot напиша:

поздрав

Го почитувам твоето размислување. Дај боже што повеќе да размислуваат како тебе, машко.

Колку повеќе размислуваат како тебе, толку повеќе луѓе како мене и Богољуб Шестопорст ќе сме на цена. Ееееееееее, Богољубе, свесен ли си ти дека вакви како Сердарот се мнозинство во Македонијава? А свесен ли си исто, дека заради такви како него и девојките имаат искривени вредности? Па тука не е многу различно од таа бивша советска република што ја опишуваш ти. Грото од девојките се катастрофа. Диоген полесно човек на времето ќе беше нашол него ли денес да најдеш среќна и интелигентна девојка во Македонијава.

Р.Ѕ. А Сердаре, не ја споредувај интелигенцијата на Исидора со некои си имагинарни девици. Спореди ја со својата... Ако воопшто постои толкав размер....

Член од
7 април 2006
Мислења
1
Поени од реакции
0
jas pak mislam deka za da se odrzi brakot treba intimata megu dvaujcata bracni partneri da bidi dobra. koj so virekol deka za brak e potrebno :wub: togas ve izlazal. za brak e potrebno dobar :sekss: . lubovta ne gi resava bracnite problemi tuku:sekss:. zamislete brak so los :sekss: , i brak so neverojaten :sekss:. sto mislite koj ke opstani poveke?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Некако Блаблабла да не не си баш на темата, оти има вкава слична, каде твојот пост повеќе одговара.

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Dolphin напиша:
Го почитувам твоето размислување. Дај боже што повеќе да размислуваат како тебе, машко.

Колку повеќе размислуваат како тебе, толку повеќе луѓе како мене и Богољуб Шестопорст ќе сме на цена. Ееееееееее, Богољубе, свесен ли си ти дека вакви како Сердарот се мнозинство во Македонијава? А свесен ли си исто, дека заради такви како него и девојките имаат искривени вредности? Па тука не е многу различно од таа бивша советска република што ја опишуваш ти. Грото од девојките се катастрофа. Диоген полесно човек на времето ќе беше нашол него ли денес да најдеш среќна и интелигентна девојка во Македонијава.

Р.Ѕ. А Сердаре, не ја споредувај интелигенцијата на Исидора со некои си имагинарни девици. Спореди ја со својата... Ако воопшто постои толкав размер....
Хм... шо знам бе Сом не би рекол дека ние сме до толку заникаде. Овде знам еден доктор, пази доктор еј, кој раскинал веридба заради тоа шо чупата не била невина. А пази праиме муабет за куртон кој е околу 29-30 години. Не бе Клен не сме до толку заникаде!

Kajgana Shop

На врв Bottom