Да во 1944/5, само на крајот излегува дека и немало доволно стрелања затоа што денес повторно гледаме на сцена повампирување на ВанчовоВМРО, Балисти и други кои нели во тоа време биле стрелани, изгледа голем број побегнале, што велиш?Море се одело а во 1945 и стрелање имало.
остави мислење на бројлери...YU при распадот со сите опашки не повеќе од 14 милијарди долг кој е редовно сервисиран, територијата на YU сега како ситни кнежевства,доминиони, територии итн. преку 850-900 , башка опљачкани и без имот, понатака се задолжуваат за каматата и тонат во должничко ропство се подлабоко..работејќи ко наемници за бедна плата и туѓ профитEve nekoi stari informacii, od 2008...
Vkupniot dolg na site ex Yu drzavi - 95 milijardi
Države bivše Jugoslavije dužne ukupno 94,8 milijardi eura
www.poslovni.hrАвтоматски споено мислење:
I, sto vikate, vo Yugoslavia se ziveelo na kredit, a?
За време на Југославија сите земји имале природен раст. После распадот цел балкан опаѓа драстично. Значи сосема обратно. Без поголема популација многу потешко е поголем GDP.Главниот бенефит на таа држава била големината, каков сакаш имај систем, многу е потешко да си конкурентен и некој да те сфати сериозно на светско ниво со 2, 4, па и 7 милиони народ, отколку со 25+ милиони.
Прегледај го приврзокот 406647
Sreka nasa sto sega ne sme prosti...Јака држава прост народ.
Затоа ни фалат тирани и репрезентација во фудбал.Sreka nasa sto sega ne sme prosti...
Poveke bi rekol deka ni fali zadovolstvo I sreka, sto "demokrative" ne mozat da ni go dadat...Затоа ни фалат тирани и репрезентација во фудбал.
Еве ќе најдеме вожд некој и тој ќе ги контролира медиумите и ќе пере мозок и ќе ни објаснува за љубичици и виножита и сите ќе бидеме среќни. Треба и интернетот да го забрани и да гледаме слетови 24/7.Poveke bi rekol deka ni fali zadovolstvo I sreka, sto "demokrative" ne mozat da ni go dadat...
700.000 odseleni Makedonci like thisДа ти објаснам, голем си. Преземи одгорност кон самиот себе не чекај Тато претседник и мама премиер да ти ги средуваат работите.
Секој може кај сака да оди. Не е ова Источна Германија и ѕидот. Слобода. Секој сам си одлучува. За твојата среќа само ти си одговорен. Имаш илјадници начини за да станеш среќен. Одбери си сам. Искористи ги можностите. Седни размисли што сакаш и како сакаш и работи на тоа.700.000 odseleni Makedonci like this
Gledaj, prijatel... Mozam jas da ti objasnuvam kup primeri, kao moj prijatel sto go pravel tokmu toa sto ti vikas, napravil 2 firmi, kapital za 3 generacii, kuki, vikendici... Ama posle 3-ta rakija so bolka na srce mi kaxuva deka ne e sreken, zatoa sto edinstveniot sin mu zaminal vo Irska (I za pogolema ironija se vrabotil tamu vo ista firma ko negovata) zatoa sto edinstveno nesto sto ne mozel da mu pruzi, bilo zivot vo sredena drzava, a ne vukojebina ko sto stanavme... За твојата среќа само ти си одговорен. Имаш илјадници начини за да станеш среќен. Одбери си сам...
Секој си знае за себе. Јас имам и повеќе од што ми треба да сум среќен.Gledaj, prijatel... Mozam jas da ti objasnuvam kup primeri, kao moj prijatel sto go pravel tokmu toa sto ti vikas, napravil 2 firmi, kapital za 3 generacii, kuki, vikendici... Ama posle 3-ta rakija so bolka na srce mi kaxuva deka ne e sreken, zatoa sto edinstveniot sin mu zaminal vo Irska (I za pogolema ironija se vrabotil tamu vo ista firma ko negovata) zatoa sto edinstveno nesto sto ne mozel da mu pruzi, bilo zivot vo sredena drzava, a ne vukojebina ko sto stanavme.
Zalno sto ne ste sposobni da ja vidite pogolemata slika na zivotot
!Prost narod silna Drzhava! e pravilnoЈака држава прост народ.