- Член од
- 26 август 2008
- Мислења
- 2.165
- Поени од реакции
- 58
zavisi od mnogu parametri,a nekogas mozebi najveke od DRUGIOT covek a ne od samiot.Е од кого зависи, ако не од самиот човек?
zavisi od mnogu parametri,a nekogas mozebi najveke od DRUGIOT covek a ne od samiot.Е од кого зависи, ако не од самиот човек?
Е така де, ајде не мора да имаме самокритичност, зашто да признаеме дека самите сме паднале на искушение и сме ја загрозиле врската, зашто да не ја префрлиме кривицата на друг. Немање самокритичност е нешто што највеќе ме револтира.zavisi od mnogu parametri,a nekogas mozebi najveke od DRUGIOT covek a ne od samiot.
па погоре кажав дека не ги насочувам моите мисли на тоа.......едноставно во мозокот ми е партнерот а не некој друг и ако ми пријде секако намерата ја знам и можам да се тргнам и да не стапам во никаков контакт ако ме прашуваш што би направила више во таков моментbas taka,dovolno bi bilo TOJ da ti prijde i da pocne da...a normalno e da ne znaes kolku bi izdrzala da ne potkleknes pred iskusenieto(isto koga bi bil i jas na tvoe mesto),sepak nie sme samo luge...
zboruvame za covek(a covekot ne e sovrsen),moze lesno da bides izmanipuliran/a,...veruvaj vo ova,sekogas moze da se najde nekoj/a koj/a ke znae kako da te magepsa(izraboti),a ti/toj da e nemoken,..Без разлика, пак зависи од човекот и од тоа колку тој е подготвен да оддолее на искушението. За се што правиме, самите сме заслужни или виновни, не може на друг кривицата да се префрла.
Ако некој изневери тој е крив затоа што не знае опашот мирен да си го држи.
Јас сум свесна дека има манипулатори и од двата пола, но ти кажувам дека ако се случи изневерување, не можеш да одиш со ставот дека “он/а е крив/а, он/а ме маѓепса“. Болката што ја создава изневерувањето и губењето доверба не можеш да ги оправдаш со “он/а е крив“. За секое изневерување крив е тој што изневерува. Стојам на ставот дека ако сум решила дека никогаш нема да изневерам, не може никој да ме изманипулира. И да дојде до манипулација, сепак не можеш вината на друг да ја префрлиш.zboruvame za covek(a covekot ne e sovrsen),moze lesno da bides izmanipuliran/a,...veruvaj vo ova,sekogas moze da se najde nekoj/a koj/a ke znae kako da te magepsa(izraboti),a ti/toj da e nemoken,..
ok ,taka neka bide,...samo poubavo za tebe e da bides svesna deka mozes da bides osvoena(bez razlika kolku i da si sigurna vo sebe).ama ok,toa si e tvoe mislenje.па погоре кажав дека не ги насочувам моите мисли на тоа.......едноставно во мозокот ми е партнерот а не некој друг и ако ми пријде секако намерата ја знам и можам да се тргнам и да не стапам во никаков контакт ако ме прашуваш што би направила више во таков момент
не е ништо чудно некој да се почитува и да несака во ниеден момент за направи неверство без разлика какви се околностите....
Од алкохолотОд што зависи? Мислам, освен ако не ја силува некој...
Алкохолот е најголема глупост и најмалку е изговор. Пак е крив тој што изневерил! Зашто ако на некој не му држи да пие и да љока и после да каже јас изневерив, алкохолот е крив. Зашто да дојде до тој степен да се начука па да не памти?Од алкохолот
па да ....сум дошла во слична ситуацијаАко сакам да изневерам бољи ке казам на таа дека нејкам со неа...отколку зад грб.
:salut:
sekogas mozes da bides izmanipulirana i ti,i jas i bilo koj drug(najcesto site toa kasno go svakaat)Јас сум свесна дека има манипулатори и од двата пола, но ти кажувам дека ако се случи изневерување, не можеш да одиш со ставот дека “он/а е крив/а, он/а ме маѓепса“. Болката што ја создава изневерувањето и губењето доверба не можеш да ги оправдаш со “он/а е крив“. За секое изневерување крив е тој што изневерува. Стојам на ставот дека ако сум решила дека никогаш нема да изневерам, не може никој да ме изманипулира. И да дојде до манипулација, сепак не можеш вината на друг да ја префрлиш.
najgolema greska pravi covek koga e premnogu siguren vo sebe.Е така де, ајде не мора да имаме самокритичност, зашто да признаеме дека самите сме паднале на искушение и сме ја загрозиле врската, зашто да не ја префрлиме кривицата на друг. Немање самокритичност е нешто што највеќе ме револтира.
Ако некој е цврсто свесен за чувствата кон другиот и фактот дека е во врска и рекол дека нема да изневери - нема да изневери, некои не се толку цврсто решени па затоа и потклекнуваат. Но тоа е само нивна кривица. Ако јас сум против изневерување и сум рекла дека нема шанси да изневерувам - нека дојде и Колин Фарел нема да потклекнам. А ако се случи да потклекнам, крива сум јас и САМО јас.
Па добро , не реков ја дека тоа што го велиш ти не држи вода, него дека се дешава да се изневери под дејство на алкохол, и тоа многу често . . .Алкохолот е најголема глупост и најмалку е изговор. Пак е крив тој што изневерил! Зашто ако на некој не му држи да пие и да љока и после да каже јас изневерив, алкохолот е крив. Зашто да дојде до тој степен да се начука па да не памти?
Нц, тоа било најретардираното нешто што си можела да го направиш. И честитки, си го направила!па да ....сум дошла во слична ситуација
хахах
бев во гоооооооооооооолемо искушение да изневерам и го направив тоа ама прво му пратив порака на дечко ми дека ке го направам тоа....
глупаво звучи ама тоа беше единственото фер нешто што ми текна во моментот:kesa:
па да ми простиНц, тоа било најретардираното нешто што си можела да го направиш. И честитки, си го направила!
Човече, да му пратиш СМС на дечко ти дека ќе го извараш, као демек да не се лути ))))
Што се случи понатаму? Ти прости, така? Прашувам пошто знам еден форумски пар кој вака функционира веќе подолго време
Боље да си го изварала и да си ќутела (или раскинела потоа - изборот е твој), отколку да направиш ваква глупост. :nesvest:
Па ти не троши пари секој пут, ќе ти отиде кредитот. Кажи му одма, јас тебе ќе те изневерувам, да не ти праќам секој пат смс, да си знаеш. Цмок ма4енце.па да ми прости
ама јас не го барав тоа
знам дека беше глупаво тоа што го направив но бев јасна
ми се лутел или не јас ке го направам тоа што сум го замислила....па сега негово е да одбере.................