Да се изневери или не?

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Не гледам како неизневерувањето е совршенство. Да изневери човек е прашање на принцип и начин на однесување кој за мене е неприфатлив. За мене да не изневериш и да бидеш посветен на врската е најнормална и најобична работа и нема врска со совршенството.

А инаку, не велам јас дека кога сум била во врска, не сум се свртела по машко газе, ама само сум погледнала и толку. Луѓе сме, имаме очи за гледање. Исто како што не би замерила доколку он погледне, затоа што тоа е нормално. Ама едно е да погледнеш и потоа да си се свртиш и продолжиш нормално, а друго е да изневериш.

Доволно себе се познавам, да знам како да избегнам такви ситуации кои воопшто водат до неверство, уште моментот кога би видела дека нешто не е во ред, ќе си заминам и повлечам од ситуацијата. Не би ни дозволила да се најдам во таква ситуација.
bas kako sto rekov PREMNOGU SAMODOVERBA e na tvoja steta.veruvaj deka ne se poznavas sebesi ni od daleku dovolno,fakt e deka bas poradi toa sto mislis deka ke primetis,bas po5radi toa nema ni da prmetis sto ti se slucilo,edinstveno nesto sto ke primetis e deka ne sakas toa nesto da zavrsi.
ovoj muabet sum go pravel so mnogu devojki so mislenje kako tvoeto,i sekogas i toa bez isklucok sekogas ispadnalo deka sum vo pravo.ne postoi covek koj ke moze da se kontrolira sebesi vo sekoja situacija.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
bas kako sto rekov PREMNOGU SAMODOVERBA e na tvoja steta.veruvaj deka ne se poznavas sebesi ni od daleku dovolno,fakt e deka bas poradi toa sto mislis deka ke primetis,bas po5radi toa nema ni da prmetis sto ti se slucilo,edinstveno nesto sto ke primetis e deka ne sakas toa nesto da zavrsi.
ovoj muabet sum go pravel so mnogu devojki so mislenje kako tvoeto,i sekogas i toa bez isklucok sekogas ispadnalo deka sum vo pravo.ne postoi covek koj ke moze da se kontrolira sebesi vo sekoja situacija.
Не во секоја ситуација од животот, ама може да не се изневери. Значи може да се одбегне таа ситуација, со тоа што таа нема да дојде. Тоа што си го правел со други девојки муабетов воопшто не ме засега, ни интересира, затоа што јас не сум другите девојки, јас сум јас.И јас знам дека не би изневерила и многу глупаво е да ме убедуваш дека би изневерила, кога знам дека нема и можам да го гарантирам тоа. А немој ни да ми ја употребуваш фразата never say never, затоа што не држи вода. За да не изневериш треба само цврста решителност да не изневериш, стабилност, да го сакаш партнерот, да не бидеш себичен и да мислиш само на себе туку и да помислиш дека со твојата постапка ќе повредиш некој и некои принципи. Јас не би си дозволила на себеси воопшто да дојдам во ситуација која води до неверство.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Не во секоја ситуација од животот, ама може да не се изневери. Значи може да се одбегне таа ситуација, со тоа што таа нема да дојде. Тоа што си го правел со други девојки муабетов воопшто не ме засега, ни интересира, затоа што јас не сум другите девојки, јас сум јас.И јас знам дека не би изневерила и многу глупаво е да ме убедуваш дека би изневерила, кога знам дека нема и можам да го гарантирам тоа. А немој ни да ми ја употребуваш фразата never say never, затоа што не држи вода. За да не изневериш треба само цврста решителност да не изневериш, стабилност, да го сакаш партнерот, да не бидеш себичен и да мислиш само на себе туку и да помислиш дека со твојата постапка ќе повредиш некој и некои принципи. Јас не би си дозволила на себеси воопшто да дојдам во ситуација која води до неверство.
e pa samo mi kazuvas deka si mnogu NEISKUSNA,koga bi bila dovolno iskusna bi svatila i bi znaela deka sekogas postoi nekoj koj ke te izvadi od ramnoteza,koj nema da ti dozvoli da razmisluvas,ednostavno ke napravi da te ponese momentot,i ke go iskoristi istiot,a ti na toa nemas ama apsolutno nikakvo vlijanie,i se sto mislis za sebe,i se sto kaza za sebe,taa samodoverba,taa resitelnost i sl.se ke padne vo voda,ednostavno ke nemas kontrola vrz samata sebe.i nema ti sto da dozvolis ili ne,da dojdes vo takva situacija,ednostavno nema ni da primetis ,se dodeka ne bide prekasno.
ama ti si znaes,jas samo se nadevam deka nema da ima potreba nekogas da go pocuvstvuvas na svoja koza ova sto ti go kazav.

Член од
9 декември 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Go fativ ziv,so dokaz deka izneveruva covekot vo koj najmnogu veruvav.Ke vratam po sekoja cena,iako sum vo brak

Член од
22 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
Nema zosto da mu vrakas i da odis po negovite stapki a tie vodat na grev.
Ednostavno prostimu...zosto da rasturas brak!
Razmisli ubavo!

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Go fativ ziv,so dokaz deka izneveruva covekot vo koj najmnogu veruvav.Ke vratam po sekoja cena,iako sum vo brak
И ќе средиш работа. :tapp: Знам дека боли, особено ако егото ти е лавовско, но (клише муабет) доблест е да помислиш на последиците а исто така и на минатото и сите други бла бла срања кои одат со тоа. На крај заклучокот е убаво да биде конструктивен, продуктивен а не инфантилен, виолентен. (Виолентен? :pos: Каков збор). Демек, размисли убаво што ќе искочи од сето тоа, не секогаш задоволување на себе е најважно. Уште деца ако имаш... ептен сложено.
}ALEXANDAR{ напиша:
Nema zosto da mu vrakas i da odis po negovite stapki a tie vodat na grev.
Ednostavno prostimu...zosto da rasturas brak!
Razmisli ubavo!
На овој па муабетов. Зошто да растура брак? Бидејќи за стапување во брак пред Бога се вели “додека смртта не не` раздели“ што индиректно значи засекогаш верни. Делот и во добро и во зло, не оправдува изневерување колку јас знам. А најчесто наведување во модерниот свет за развод е “непремостливи разлики“. Е да, јебига изневерување е НЕПРЕМОСТЛИВА РАЗЛИКА во сфаќањата. Едниот мислел дека е океј, другиот не.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.852
Поени од реакции
20.353

Ништо повеќе на светот не боли, од тоа со свои очи да го видиш човекот во кого веруваш, дека сепак те изнерверува и тоа свесно...
Арно ама со сцени и со муабетот ќе му вратам ништо ама баш ништо нема да се постигне, тој пак ќе остане истиот, и да не се навраќам на еден доста пати спомнат мубает, ако изневерил еднаш немора да значи дека ќе изневери и втор пат, ама ако изневери втор пат, со сета сигурност ќе има и трет! Затоа малку со смирени и ладни глави седнете, видете каде водат струите, и кој што сака, па потоа делувајте, и да ако имате деца, тогаш сите погоре муабети паѓаат во вода, жртва сме за децата арно ама и тука има граница, ако може да се голтне пеќи, ако не секој на својот пат, подобро со еден нормлаен родител, него со двајца збеснати:smir:

Член од
22 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
A dali znaes deka ako covek ostavi zena, posle toa taa ako bide so drug,ja naveduva na grev i deka covekt sto ke se ozeni so ostavenata zena pravi grev...

Член од
9 декември 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
A zarem ne e grev mojata dusa!Cel zivot se borev za nesto da postignam i sega onaka ladnokrvno da kaze deka toa e toa i ti kako sakas pravi

Член од
22 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
Ima edna rabota.Sto namerno ne ja kazav preeska.Samo za preljuba moze da se razvede covek i da ne vrsi grev...Zatoa ne mu vrakaj ostavigo neka odi vo propas ako saka,ti ne odi po negovite stapki!
Poslusaj me! Ima koj da sudi,da vraka i da kazni za toa!

Onie sto patat se blagosloveni i ke nasledat vecna ljubov!

K

kat.<3

Гостин

Немој да ја ставаш твојата душа во грев сестро. Кога знаеш во твоето срце дека го носиш Бог, следи ги Неговите зборови, зашто само тие те водат кон праведност.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Ako si vo vrska so nekoja a ne ti dava ebi druga,ili pak vo ''najlos'' slucaj izmavaj si go nekolku pati.Sepak mora cevkite dole da se procistat na nekoj nacin...:vozbud:

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Изневерувањето си доаѓа кога нешто интересно ќе ти се најде во видеокруг. Лично не сум сери0зна личност и без да мислам на последици и да сум во несриозна врска какви што ми биле сите до сега, многу често ми бега поглед на страна, но се трудам да се воздржам. Е сега кога не се може не се може.. Се случило тоа.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
Treba da se vozdrzuvas!
Znaes kako e toa:Ako ednoto oko te naveduva na grev,otstrani go ot tebe,poarno so edno oko vo rajot otkolku cela vo pekolot kade ima lelek i ckrepenje so zabi.

Kajgana Shop

На врв Bottom