Да помогнеме за изградба

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Каква врска имаат поповите со учителите? Поповите што поучуваат се исклучоци во МПЦ и ретки како четирилисни детелини меѓу трилисни. А и тие што поучуваат, не го поучуваат народот на евангелието кои има сила да спасува души, туку го поучуваат како да и пее песнички на Марија, како "правилно" да се прекрстува (небаре Христос и апостолите се прекрстувале), ги учат за иконите (небаре Христос и апостолите употребувале икони), ги учат за празниците, за света Петка, свети Димитрија, традициите, обичаите и други небиблиски работи.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
Каква врска имаат поповите со учителите? Поповите што поучуваат се исклучоци во МПЦ и ретки како четирилисни детелини меѓу трилисни.
хахаха па ти и тука си бил поетски расположен, како што се изрази брат Темплариус. Морееееее, во право бил. :icon_bigg

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
хахаха па ти и тука си бил поетски расположен, како што се изрази брат Темплариус. Морееееее, во право бил. :icon_bigg
А ТИ ДА НЕ СИ НА СВЕТА МИСИЈА?
Гледам единствените два поста ти се кон истиот член со истата доза на иронија..

Член од
25 октомври 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
А ТИ ДА НЕ СИ НА СВЕТА МИСИЈА?
Гледам единствените два поста ти се кон истиот член со истата доза на иронија..
Света мисија?? Зарем јас проповедам веронаука по форуми???

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Света мисија?? Зарем јас проповедам веронаука по форуми???
Maran ata..форумот не е за препукување туку за дискусии...на пдофорумот религија проповедањето веронаука би било логично...уживај и постирај на зададените теми..btw..добредојде на Кајгана...

Член од
25 октомври 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
Maran ata..форумот не е за препукување туку за дискусии...на пдофорумот религија проповедањето веронаука би било логично...уживај и постирај на зададените теми..btw..добредојде на Кајгана...
A, прости, јас мислев дека дискусиите треба да се водат со елементарна меѓучовечка почит... И не мислев дека треба да се проповеда на потфоруми, туку дека треба да се дискутира. Во ред, моја грешка...

И фала на добредошлицата:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom