Да помогнеме за изградба

Каква врска имаат поповите со учителите? Поповите што поучуваат се исклучоци во МПЦ и ретки како четирилисни детелини меѓу трилисни. А и тие што поучуваат, не го поучуваат народот на евангелието кои има сила да спасува души, туку го поучуваат како да и пее песнички на Марија, како "правилно" да се прекрстува (небаре Христос и апостолите се прекрстувале), ги учат за иконите (небаре Христос и апостолите употребувале икони), ги учат за празниците, за света Петка, свети Димитрија, традициите, обичаите и други небиблиски работи.

Каква врска имаат поповите со учителите? Поповите што поучуваат се исклучоци во МПЦ и ретки како четирилисни детелини меѓу трилисни.

хахаха па ти и тука си бил поетски расположен, како што се изрази брат Темплариус. Морееееее, во право бил. :icon_bigg

хахаха па ти и тука си бил поетски расположен, како што се изрази брат Темплариус. Морееееее, во право бил. :icon_bigg
А ТИ ДА НЕ СИ НА СВЕТА МИСИЈА?
Гледам единствените два поста ти се кон истиот член со истата доза на иронија..

А ТИ ДА НЕ СИ НА СВЕТА МИСИЈА?
Гледам единствените два поста ти се кон истиот член со истата доза на иронија..

Света мисија?? Зарем јас проповедам веронаука по форуми???

Света мисија?? Зарем јас проповедам веронаука по форуми???
Maran ata..форумот не е за препукување туку за дискусии...на пдофорумот религија проповедањето веронаука би било логично...уживај и постирај на зададените теми..btw..добредојде на Кајгана...

Maran ata..форумот не е за препукување туку за дискусии...на пдофорумот религија проповедањето веронаука би било логично...уживај и постирај на зададените теми..btw..добредојде на Кајгана...

A, прости, јас мислев дека дискусиите треба да се водат со елементарна меѓучовечка почит... И не мислев дека треба да се проповеда на потфоруми, туку дека треба да се дискутира. Во ред, моја грешка...

И фала на добредошлицата:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom