Да можев да го вратам времето...

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Згрешив што се запишав во школо. Стварно не требаше. :toe:

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
ако може да знам зошто?? јас мислам дека едно основно не е различно од друго...не е како средно па различни предмети да имаш...
Затоа што имаше многу луѓе што ме повредија таму. А имаше и неколку наставнички од hell.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
јас згрешив што се записав во оваа школо денес што учам и за таа греска секогаш ке се кајам

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
За изборот на средното училиште воопшто не се каам. Го избрав она што го сакам и се запишав во квалитетно училиште, каде што бараат знаење и каде се добива огромни познавања во многу области. Орце не само што бара учење на материјалот него не научи да бидеме вистински граѓани. Проектни активности, посети на претстави, кина, посети на музеи, разни културни манифестации и секогаш се залагале за спортските активности на учениците. Тоа посебно го ценам.

А за изборот на факултетот исто не се каам. Се запишав на правен факултет и одлично ми оди. Го сакам тоа што го учам. Е сега тоа што избрав приватен факултет досега сум немала никаква непријатност се надевам нема да имам ни во иднина.
Можеби ако кога се запишував на факултет постоеше Академија Италијана, зашто се отвори кога јас веќе студирав, е тогаш може ќе размислев за дали да изберам правен факултет или факултет за дизајн. Го сакам тоа дали арт дали моден дали графички дизајн сеедно.
Но задоволна сум со изборот сепак:)

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Би сакал да го вратам времето за уште еднаш да се запишам во истото средно и пак да си го поминам најјако средношколскиот живот :)

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
повторно да би бирал пак исто би се запишал добро е

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
денес особено се кајам за тоа што се запишав во оваа гимназија:zid:

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Да можев да го вратам времето е го вратев 15 мин.. :) за да можаме пак да стоиме пред Каме .. :)... а не сега секој по дома..

А јас па мислев дека ова не е подфорум Љубов и Секс. :nesvest:

За средното ни најмалку не се каам што завршив во Корчагин. Ми одговараше нивото на строгост, ми одговараа луѓето, блиску ми беше, и од сегашна гледна точка многу сум задоволна. Сведок сум дека средното училиште може многу да влијае на развитокот како личност, и без да ширам предрасуди за некои други средни училишта во Скопје, само ќе кажам дека во Корчагин останав нормална. Релативно нормална. :)

За факултетот, ќе ви кажам за некое време. Рано ми е сега да носам заклучоци.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Ооо...Се каам што се запишав во ЈБТ...ненормално многу...Okay, има деца на кои им симињам капа, али тие се многу малку...и професорите, не гледаат да не научат нешто, да си ги истурат на нас комплексите ни криви ни дужни, и да ни се фалат со нивната професорска титула, да се понашаат како да се богови, како да треба да им се клањаме...
...Да можам да го вратам времето, би се запишала у некоја друга гимназија, каде што не се гледа само што работат мајка ти и татко ти , и дали си купил патики од 2 илјади или од 5, и дали минатиот петок си се напраил летва, и до колку касно си останал...:toe:

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Можеби ке одберев да се запишам у Корчагин наместо Орце Николов, ама коа ке си подразмислам, добар избор напраив, Орце беше џаааст фајн.
За факултетов...не би сменил ништо, потајно тоа го сакав одамна, е еве го сеа секаде окулу мене :) Така да Електро пак, и Орце пак, испадна дека од образование не би мењал ништо.

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Ја не би отишол во Јахја Кемал, државна гимназија е подобро или можда Јахја Кемал во Скопје, зошто тоа више скрос друга работа. А за правен не се каам... многу. Ок признавам дека повеќе сакав политички од правни студии ама сеа некако се повеќе и повеќе ми се свиѓа правниов. И верувам дека ќе ми биде полесно за вработување, што е најважно.

S

SSS-Stolica

Гостин
да можам да го вратам времето немаше да ја направам истава грешка кој ѓавол ме тераше да одам гимназија!!!!!!!!!!!!!!ќе си отидев економско(васил антевски дрен)ќе ми беше подобро ај на полугодије ќе одам

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
До некаде згрешив. Се запишав во ЈБТ, и се разочарав. Ушт од првиот ден кога влегов во училиштето, првиот збор на класната беше „Вие сте се запишале во најелитната скопска гимназија а и пошироко“. Од таа елита, после не видов ни Е. И од таа строгост што владее таму, не видов ни С. Можеби поради тоа што не ми се паднаа некои кој знае какви строги професори, не знам. Но повеќе би го дефинирала школото како распашана команда. Секој си прави, тоа што сака. 90% од професорите, се иживљаваат со учениците и лечат комплекси врз нив. Ок, не викам дека нема некои, што заслужно ја носат титулата професор, но тие се мн.ретки. Наместо да предаваат, ни раскажуваат за нивните приватни животи. А кога испрашуваат бараат се, како тоа да го предале убаво.

Да можев да го вратам времето...би се запишала во Орце, во англиската билингвална паралелка. Прекасно дознав за неа, дури во август, а тогаш приемните беа поминати. Има некои професори во ЈБТ што не би ги менувала за никој друг на светов, и што ме научија мн. повеќе од тоа што очекував...ама затоа другите се...ноу комент!:toe:

Член од
24 ноември 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
мислев се работи за песната на Шер...:nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom