Да можев да го вратам времето...

MK_Devojce

I simply don't care...
Член од
2 август 2009
Мислења
468
Поени од реакции
162
Да можам да го вратам времето барем за една година би се запишала на Филолошки во Скопје а не информатика :jaj:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
уф , до ден денес си карам мајката заради грешките шо сум ги напрајл :uvo:

ко прво средно, скроз утка, не ојдов таму кај шо сакам пошо мислев дека ќе има приемен а мене не ми се учеше :uvo:, слепец невиден ...

а после то за факултетот немав ни некој голем избор, не мом од информатика на медицина да одам да го ебам ...

јбг, шо било било, ќе тераме колку шо ој вака

Член од
6 јули 2009
Мислења
491
Поени од реакции
16
Ехххх да можам...ама да можам...фрст - средното ќе си го завршев во фризерсконо а не у моша (не дека нема работа и со ова ама ете), мама ко што вика занает дете си е занает, секнд - факултетов ми е промашен скроз, пмф златен си го пропуштив аххххххх, се заакав по ова педагошкиов живци, нерви, коски оставив овде.

Член од
22 септември 2009
Мислења
199
Поени од реакции
26
И јас да можам да го вратам времето би се запишала на друга катедра(друг јазик) ама си се тешам со тоа што си викам "ај може полошо ќе ми било таму" :)

M

MIL

Гостин
Да би го вратил времето не би дозволил да изгубам нешто вредно по кое патам :(

energichen

EOTL
Член од
19 септември 2007
Мислења
519
Поени од реакции
75
да можев да го вратам времето би се запишал на друг смер на економски

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Би се вратил во средно во прва година и четири години со истиот клас би си поминал пак...

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Не би запишал средно во ПТТ,а и не би изгубил година на ФЕИТ(надеж дека некогаш и ќе завршиш)

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
Ако би се враќало времето, би се запишал текстилно:vozbud: а не компјутерско инжинерство. Убо ми викаа, ој си текстилно, шнајдер ќе си бидеш, ја, неееееее бееееее компјутерџија. Тражили сте, гледајте.

@Dule@

Бананамен )))
Член од
24 ноември 2009
Мислења
119
Поени од реакции
1
Што ако?
Што ако ви се даде шанса да го вратите времето и да направите промена во вашиот избор на средно училиште или факултет?

Секојдневно слушам вакви изјави од постари личности, бидејќи се наближува времето кога треба да се запишам на факултет и со тоа да ја изберам својата идна професија. "Запиши си се на Филолошки, јазик за женско најубаво е, што бараш на ФЕИТ или на Стоматолошки?". Слушав такви изјави и кога се запишував средно - "Што не си одиш некаде на полесно да си завршиш, што ќе се мачиш во ЈБТ?"

Што се однесува до мене, јас мислам дека згрешив што се запишав во ЈБТ, ама не дека е многу тешко. Работата е што е лесно и од професорите не добивам којзнае какво образование. Учење на памет бараат скоро сите од таму и автоматски ништо не ти влага во глава. Никој од нив таму не се труди да стане од стол и да ти покаже, да ти објасни. Јас барем мислев дека таму е строго, ама од строго ни С.

Да можев да го вратам времето, ќе се запишев во Орце. Не за полесно, туку затоа што барам да ме научат на нешто. Барем личи на училиште, има дисциплина, остана единствено училиште во кое униформите уште живеат а и барем има ред во наставата.

За тоа дали згрешив со факултетот, ќе пишам на темава за едно шест-седум години:)

ВАКА МОЈ СОВЕТ ШТО ИДА СЕ ЗАПИШЕШ УЧИ ГО СЕРИОЗНО И УБАВО НЕ САМО КОЛКУ ДА ПОМИНЕШ И ГЛЕДАЈ ДА ЗАВРШИШ ПРЕД СИТЕ
ТОА КЕ ТИ БИДЕ ГОРИВО НЕВИДЕНО НА САМОПОЧИТ КОЈА КЕ ТИ ТРЕБА ВО МРАЧНИТЕ ВРЕМИЊА КОИ ОДВРЕМЕ НАВРЕМЕ ДОАЃААТ И КЕ БИДЕШ СЕКОГАШ ЧЕКОР ПРЕД ВРСНИЦИТЕ ПОГОЛЕМИ ТИ СЕ ШАНСИТЕ ПОПРВО ДА СЕ ВРАБОТИШ И ПОПРВО ДА СЕ ОСАМОСТОИШ КАКО ЛИЧНОСТ ТОА ЌЕ ТИ ТРЕБА.
АКО ГО НАПРАВИШ ОВА НЕМА ДА ЗГРЕШИШ ЗАШТО СЕ ДРУГО Е САМО ТРОШЕЊЕ ЗБОРОВИ ШКОЛОТО Е ЕДНО ТОА ШТО ТИ СЕ СВИЃАЛО ТОА Е ТОА САМО ГЛЕДАЈ ДА ГО ЗАВРШИШ ВО РЕКОРДНО ВРЕМЕ БЕЗ ЗЕЗАЊЕ И СО ЈАК ПРОСЕК КЕ БИДЕШ ПОЛН СО ЗНАЕЊЕ И ТОА Е ТОА.

ЈАС СЕ КАЈАМ ШТО НЕ УЧЕВ ЗАНАЕТ УС ТАТКО МИ ЗАНАЕТ Е УБАВА РАБОТА АМА ПАК КОГА КЕ РАЗМИСЛАМ НЕ МЕ ВЛЕЧЕ СИТЕ ОДБИРАМЕ ТОА ШТО САКАМЕ ОДКОГА КЕ ОДБЕРЕМЕ ТРЕБА СО СИТЕ СИЛИ ДА СЕ БОРИМЕ ДА УСПЕЕМЕ И ДА СЕ СМЕЕМЕ АКО СААМО ЛЕЖИМЕ И ИДЕМЕ НА ФАКС ДА СЕ ЗЕЗАМЕ КЕ ДИПЛОМИРАМЕ НА 28 И ТОА ВЕЌЕ И НЕКАКО НЕ Е ФОРА ПЛУС КЕ ТЕ ВИКААТ СТАРИ И ВЕЧИТИ СТУДЕНТ НА ФАКС И ТОА ДЕФИНИТИВНО КЕ ТЕ ДРАЗНИ.

поздрав

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.366
Поени од реакции
4.997
:wink::wink:Да можев да го вратам времето, би се запишал гимназија, пошо ќе научев повеќе за информатика и ќе ми беше полесно на факултет, вака...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не можам да го вратам времето и не жалам иако беше далеку од сјајно......

I

InF3cTeD

Гостин
ее да можеше да се врати времето,да ги имам оние луди години средношколски...пак да минам низ оноа шо го правев во средно..лудување по цели денови,НЕодење нашколо..ахх тие години ќе ги бараме

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Да можев да го вратам времето уште во 8 одделение ќе си идев средно медицина и сега најверојатно факултет медицина дали во Македонија или странство не е битно..

Kajgana Shop

На врв Bottom