Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Вкупно гласачи
    81

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.232
Поени од реакции
34.533
Еве ја и фејсбук групата.
Админот(^) може да смени дата и да пише дека во септември ќе има нова акција, па да почнеме да разгласуваме.
Да не избрзуваме сеуште.
Штом направиме некаков договор со луѓето од ЦК и Завод за трансфузиологија веднаш ќе го објавам датумот и ќе започнеме со ширење на информацијата.

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Епа пишете кога ќе има нешто конкретно, јас ќе дојдам и ќе дарувам ако ми дозволат..ако не сум пак слабокрвна:shy:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Бројте ме сигурно,после заедничкото дарување дарував уште еднаш така да во септември ќе имам направено 3 месеци...чекам само датум и место :smir:

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
Поминаа повеќе од 6 месеци откако ја реализиравме акцијата за донирање крв. Треба повторно да воспоставиме контакт со Црвен крст и Заводот за трансфузиологија за организирање на уште едно масовно донирање. Имајте на ум дека акцијата би требало да се одржи при крајот на септември, затоа што сакаме што поголем одзив, односно - да ги почекаме да се вратат од одмор сите Кајганџии.
Сметај на мене + 1 :smir:. Ајде веќе редно е, доволно време помина :smir:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.524
Поени од реакции
8.214
Доаѓам и јас, со крв, колку-толку (ветувам дека нема да биде затруена) и фото-апарат :)

Се чував за 3 ноември, денот на Општина Гази Баба, ама сепак Кајгана ми е виртуелен дом, а ОГБ само уште една ставка на листата мои работни места.

N

NeMiRnA

Гостин
Дечки пишав во црвен крст,чекам да ми дадат повратна информација за редовна крводарителска акција или што и како би се правело,но ќе замолам некој од админите да ја среди анкетава за да се преброиме колку има заинтересирани за да не се случи како претходниот пат едвај 30 да излезат и по можност нека гласаат само оние кои навистина се сериозни кандидати за дарување и се во Скопје во тој период!И дај некој нека организира и во другите градови освен Скопје!
Ќе ви пишам повратна информација од ЦК и ве молам без коментари од типот *немам 18,а сакам да давам*,*не сум од Скопје,а сакам да давам* и слично!Само сериозни кандидати како би имале реална бројка!Нема заушки сега,нема што да не спречи(овен грипот,пу,пу,пу не дај боже)!:smir:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сега ќе поставам и нова анкета на темава, пријавувајте се тие што мислите дека ќе дарувате. Само избегнете постови од типот мал сум, мајка ми не ми дава, би дарувал да можев ама ама страв ми е од игли и слично. Ништо не боли, ниту пак ќе ви ја соберат цела крв. Тие што даруваа минатиот пат можат да ви потврдат дека ништо не боли.

Воедно, апел и до оние што се со негативен фактор што почесто да даруваат, бидејќи тие се само 15 проценти од светската популација. :smir:

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Предлагам тука да се воведе истата казнена мерка што се применува за пријавените на Кајгана Фудбал, кога не се појавуваат; За да дојдат толку колку што се пријавуваат (или повеќе од пријавените, што би било подобро), а не како минатиот пат, од речиси 200, само 40тина дојдоа.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Па највероватно не, затоа што нема да можам да дојдам имам зимница за правење :icon_lol:, се зезам. Зафатен сум и тоа е тоа, и не е изговор вистина е.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
Ја се надевам овој пат нема да мора да примам некоја си вакцина-.-:
Така да, доаѓам сигурно.
Само кажете датум и средено, башка известив некои другарки нефорумџики кои се расположени за дарување.
Ќе видам и на факс ако може да залепам некој плакат па да собереме повеќе луѓе.

N

NeMiRnA

Гостин
Штом ми кажат,ќе ви пишам!Ма да нешто фраери ми се направија после акцијата во февруари,као несериозно сфатени испаднавме (иако,рака на срце делумно се и во право),ама да се надеваме дека ќе прифатат пак да соработуваме!

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Па сменете го воведниот пост за да знаат тие што не се упатени и да не мора да скролаат надоле дур видат кој е муабетот.

Инаку, каунт ми ин.

Член од
23 јули 2009
Мислења
217
Поени од реакции
8
Учествував во една акција пред неполн месец што беше органзирана во нашиот град.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Само треба да се договориме за датумот,мислам дека ќе оди полесно пријавувањето ако имаме црно на бело...инаку пак ќе повторам немора да чекаме акција на заводот за трансфузиологија може да се собереме сите и да отидеме,зашто минатиот пак се обрукавме...правевме акција а даруваа само 10 луѓе :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom